• yonetmenligini sam raiminin yaptigi,80li yillara damgasini vurmu$ korku filmleri serisi.
    seri üc filmden olu$uyordu ve alaninin en iyisiydi.
    olaylar bir dag evinde geçiyordu.kizli erkekli gençlerden olu$an bi grup o dag evinde $eytana kar$i mücadele veriyordu.13 ya$imda ilk izledigimde bir ay uyuyamami$tim.
    en son izledigimdeyse yüzümde saditçe bir gülümseme vardi.sanirim büyüyoruz. :)
  • ikinci filmde bi el sahnesi war, herifin eli kendini kaybedip herife saldırıyo, o sahnedeki beni dumura uurattıydı, olağanüstüydü tek kelimeyle, filmde ilk gözaarılarımdan, hala çok sewerim...
  • ormanda bir agacin kiza tecavuz ettigi sahne vardi kocaman bir kutuk girmisti kıza..korkmustum 14 yasindaydim.
  • kontrolden çıkan elini kesen adamın bunu bir kova içinde hapsedip, üstün kitaplar yığması ve en son kitabında a farewell to arms olması gibi çok ince esprilere sahip bir filmdi.
    tekrardan izleyince aslında komiklik olsun diye yapılmış bir film olduğuna kanaat getirdim.
  • sinema tarihinin en çok kâr getiren filmlerindendir... toplam 10.000 dolara malolan film, milyonlarca dolar kazandırmıştır. daha sonra bir "akım" yaratmıştır ki haddi hesabı yok, slasher flick mi diyelim, ya ebenin amı deyip çıkalım burdan zor bir şey bu entry yazma işi.

    ayrıca (bkz: bruce campbell), (bkz: sam raimi), (bkz: army of darkness).
  • yine sinema tarihinin ilk ve ender bulunabilecek bir toplu tecavüz örneği bu filmde vukuu bulmaktadır..ashin arkada$larından cathy'e ormana kaçtığı sırada ağaçlar tecavüz eder,cathy daha sonra ash'in yanına geri döndüğünde "ağaçlar ash,onlar canlı" demekle yetinecektir..

    cathy'i canlandıran arkada$ı tebrik etmek lazım..yönetmen sam raimi "ağaçlar tarafından düzülmü$ gibi oynamalısın" diye motive etmi$tir ketiyi..ba$ta ketinin ailesi olayı reddetmi$tir,ama $öhret evil dead ile gelince topluca dilburnu'na pikniğe gitmi$lerdir..

    seksenbin pipili heyhula yaratıkların cirit attığı manga çizimlerinin mi bu filmden,yoksa filmin mi manga çizimlerinden etkilenip etkilenmediği ise ayrı bir konudur..
  • seni öldürüceeeeemm nidalarıyla mezar kazan elemanın canının sıkan ölü kızarkadaş sahnesi ve yaratrıkların eridiği,içinden böceklerin çıktığı ve onların da eridiği sahne bi de ....sonu gelmez ama çok etkilenmiştim çocukken
  • 7 kere seyrettiğim film. ince esprilerin olduğu bir filmdir. öyle dan dun izlememek lazım. yani korku filmleri üzerine öyle böyle değil klişeleri yamultan esprileri var.
  • ayni zamanda yarmis bir death parcasi. melodisi, solosu, herseyiyle harikadir.
hesabın var mı? giriş yap