• 1985 yapımı, başrollerini lloyd bridges'dan olma jeff-beau bridges kardeşlerle michelle pfeiffer hanım'ın paylaştıkları lezzetli bir film. konuya gelince... jack(jeff) ve frank(beau) baker(bridges)kardeşler jazz piyanistliği yaparak ekmek paralarını çıkarmaya çalışmaktadırlar. frank bey, bir baltaya sap olamamış, aymaz kardeşinin aksine, evlenip çoluk çocuğa karışmış, sorumluluk sahibi bir kimsedir ve bütün amacı hayatta daha iyi bir yerlere gelebilmektir. gün olur devran döner, baker kardeşler artık iş alamaz olurlar. frank bey, reformist kişiliğini ortaya koyarak "haydi bir solist katalım aramıza" der. bu noktada devreye susie diamond(michelle pfeiffer) hanım girer. bu pek hoş, çıtı-pıtı, güzel sesli hanım pek beğenilir. bu esnada susie hanımın jack beyle olan yakınlaşmasıyla olaylar gelişir... film boyunca michelle hanım bütün şarkıları kendi sesiyle söyleyerek bu konuda da ne kadar kabiliyetli olduğunu ispat etmiştir. özellikle, pek şen bir biçimde söylediği my funny valentine ve piyano üzerine kırmızı gece elbisesiyle yatarak icra ettiği makin' whoppie performansları izlenmeye de dinlenmeye de değer.
  • söz konusu my funny valentine sekansı hot shots filminin ilk bölümünde tiye alınmıştır.
    başarılı mıydı emin değilim ama gülmüştük o zamanlar.
  • (bkz: jeff bridges)
    (bkz: beau bridges)
    (bkz: michelle pfeiffer)
    jennifer tilly'nin de kucuk bir rolu *olan film.
  • --- spoiler intro ---

    bu filmin bana en cok koyan sahnesi susie diamond gruptan ayrilmayi dusundugunu jack baker'a soyledigi an jack baker'in ona verdigi tepkidir: "there's always another girl." susie'nin gozleri dolu dolu olur, hafifce dudagi titrer, duyacagini duymustur (bir sarkicinin en son duymak isteyecegi sozlerden birini) ve grubu terk eder. ama o gittikten sonra hicbir sey eskisi gibi olmaz. bir sure sonra yeniden karsilasirlar ve susie sorar: "so, did you find another girl?" ve jack cevap verir "i didn't look."

    sonraki diyaloglar daha da guzeldir ama bugunluk bize ayrilan spoylirin sonuna gelmeye karar verdim ben.

    --- spoiler outro ---

    'more than you know ne guzel sarkiydi yahu sindi hatirladim', 'makin whoopee isteyince amma da seksi olabiliyormus', 'look of love hemen repertuara alinsin' gibi seyler dusunduren filmdir ayrica sarki soyleyene.
  • evet, michelle pfeiffer'ın piyano üzerinde şarkı söylediği sahne çok güzeldir ama daha da güzeli jack ile susie'nin fonda moonglow eşliğinde balkonda dans ettikleri sahnedir. öncesinde de frank'in susie ile dans etmesi ve sarhoş halleri tebessüm ettirir.
    michelle pfeiffer 'a altın küre, film müzikleri albümüne de grammy ödülü kazandıran film (imiş) aynı zamanda.
    benim için ise jeff bridges'e hayran bırakan filmdir. güzel elleri, serseri halleri ve kendi iç dünyasındaki iyi insan görüntüsü ile etkileyicidir sarışın ve genç aktörümüz...
  • 1990'da sutherland trophy'yi kazanmış filmdir.
  • --- spoiler ---

    türkçe "iki erkek bir kadın" adıyla gösterime girmiş 1989 yapımı müzik temalı eğlenceli ve romantik steve kloves filmi. filmin senaryosunda da steve kloves imzası vardır. filmin başrollerinde ise jeff bridges, michelle pfeiffer ve beau bridges yer alırlar. 4 dalda oscar'a aday olmuş, pek bilinmeyen ama güzel bir filmdir. filme damgasını vuran elbette müzik, özellikle de caz-blues müziğidir. ayrıca pfeiffer, bu filmden sonra artık büyük bir star olmaya başlamıştır. filmde, yıllardır seattle'da barlarda ve lounge'larda sahne alan jack ve frank kardeşlerin (bridges'ler), müzikal kariyerlerinde atılım yapabilmek adına gruba eksantrik ve sorunlu ama bir o kadar da yetenekli ve seksi susie diamond'ı (michelle pfeiffer) solist olarak almaları ve sonrasında yaşananlar anlatılmaktadır. müzikseverlerin özellikle beğeneceği bir filmdir. zira filmin oscar adayı olan tema müziğini ünlü müzisyen dave grusin bestelemiştir. ayrıca filmde yer alan muhteşem caz şarkılarının bir bölümünü hakikaten de pfeiffer seslendirmiş ve oldukça iyi bir iş çıkarmıştır. ayrıca jennifer tilly'nin komik audition sahnesi de hafızalarda yer etmiştir. pfeiffer'ın filmden unutulmaz bir performansı için; https://www.youtube.com/watch?v=px1fjhk4ix4

    imdb.com - http://www.imdb.com/title/tt0097322/

    wikipedia - https://en.wikipedia.org/…i/the_fabulous_baker_boys

    trailer - https://www.youtube.com/watch?v=5jfb61kpiaq

    --- spoiler ---
  • michelle pfeiffer'ın güzelliğiyle arz-ı endam ettiği film. ortalarına doğru biraz sıksa da susie diamond'ın güzelliği beni sonuna kadar izlemeye sevk etti. iyi ki de izlemişim. sonunda hafiften duygusala bağlaması ve film başından beri hem kardeşine hem de susie'ye karşı tabiri caizse öküz profili çizen (hayır kesinlikle cool değil) jeff bridges abinin insafa gelmesi nispeten güzel bir şekilde bağlandı. acaba birbirlerini tekrardan gördüler mi, susie'nin kafasıyla yaptığı pek de renk vermeyen hareket ne anlama geliyor hala merak ederim.
  • jeff bridges'in big lebowski olmadan çok daha önce, yıllar önce white russian içtiğini gördüğümüz film. buradan white russian olayının coen biraderlerin değil de jeff abimizin bir fikri olduğunu söyleyebiliriz belki.

    müziğin ve michelle pfeiffer'ın güzelliğinin başrolde olduğu enfes film.
hesabın var mı? giriş yap