• kanada'da yayımlanan bir günlük siyasi müstakilgazetedir.
  • 2000 sonrası ortaya çıkan visual kei grupları arasında en kayda değer ve şu aralar en popüler olanlarından biri. elemanlarının hepsinin taş olması ise ayrı bir konu. 2002 de kurulmuş olan bu grup önce gazette olan adını daha sonra the gazette yapmıştır. grubun canlı performansları özellikle kayda değerdir, - canlı olarak gözümüzle görmedik ancak teknoloji sağolsun- grubu sevdiren en önemli olaylardan biridir çünkü güzel ve enerjik bir sahneleri var. müzikal açıdan yaptıkları müziği sınıflandırmak pek doğru olmayabilir zira parçadan parçaya değişme özelliğine sahipler. konser kayıtlarında yerde sürünerek headbang yapan japonlar görmek mümkün. avrupa' da da çoktan bir sürü konser vermiş gruptur. kai ve reita' nın drum&bass sololarının yine aynı coğrafyadan kıyaslama yapmak gerekirse luna sea' nin shinya& j' si seviyesine ulaşması için daha çoook zamanı var. - altyapıları farklı olabilir - özellikle nil albümleri oldukça başarılıdır. bununla birlikte mümkünse şarkı sözleri sadece japonca'dan oluşsa ve ruki ingilizce şarkı söylemese herkes için faydalı olacaktır. parçanın sözlerinin yarısının ingilizce olduğunu görünce insan kendini kötü hissediyor zira. bu ve bunun gibi gruplar yüzünden engrish denilen bir kavram oluştu dünyada. şu ana kadar yayınlanmış albümleri ise şöyledir;

    2004-disorder
    2006- nil
    2007-stacked rubbish
  • iyi müzik yapan grup. özellikle reila şarkısı gerçekten güzeldir. j-rockla az buçuk alakası olan herkes bir denemeli diye düşünmekteyim.
  • şu ana kadar takip ettiğim kadarıyla çok çalışkan bir gruptur. 8 yıl içerisinde çok iyi bir şekilde ilerlemişlerdir. 26 aralık 2010 yılında hayalleri olan tokyo mega dome'da en büyük konserlerini vermişlerdir.

    müzikleri diğer gruplarla pek karşılaştırılmamalıdır. tarz olarak çok farklı türlerde parçaları vardır. ruki, vokalist olarak oldukça orijinal bir sese sahiptir ve sözleri kendi yazmaktadır. müzisyenler de kendilerini her parçada ayrı bir gelişme göstermişlerdir. en az 20 parça dinlenene kadar herhangi bir yorumda bulunulmamalıdır.

    canlı performansları, albümleri ve müzik klipleri ayrı keyif verir. guren ve taion klipleri oldukça etkilidir. doro darake no seishun, no.[666], ruder eğlencelidir. albüm olarak dim scene, disorder, nil ve madara defalarca dinlense bile sıkmaz. canlı performans için ise, bulduğunuzu izleyin derim.

    denk gelinirse youtube'da videoları izlenmesi tavsiye edilir. standup şovu kadar eğlenceliler. ancak ruki'nin bir an önce ingilizce telafuzuna çalışmasını öneririm
    örneğin:
    invisible wall parçasında başlangıçta kulağınıza gelen sözler şöyledir: "piig iz dat soookıd iin suuu ooo kraim izıt da peiin di .... " her ne kadar japonca olduğunu düşünseniz de sözlerine bakıldığında karşınıza çıkan sözler aslında şu şekildedir: "pig is that soaked in soup of crime, is it the pain the ..."
  • j-rock dünyasında çok ayrı bir yerde olan, benim için nightmare ve dir en grey'den önce gelen grup. neredeyse tüm şarkıları defalarca dinlenebilecek potansiyele sahiptir.
    (bkz: taion)
    (bkz: toguro)

    ayrıca son albümleri beautiful deformity'den last heaven kesinlikle dinlenmeye değer.
  • the shiver adlı şarkıları kuroshitsuji* 2'nin opening şarkısı. bi de sözlükte niye bu kadar az entry var ulan?!?!!?!
  • ortaokul zamaninda tanismistim
    visuel kei j-rock sevdiren gruptur
    ayrica burnunu hic goremedigim reita crush’imdi
    guzel ve kaliteli bi cocukluk gecirmisim
  • blinding hope

    yeni şarkıları grubun 19. yıldönümünde*, yeni albüm ise mayıs'ta geliyor. şuandan itibaren dakika, hatta saniye saymaya başladım.

    karantina süreci yüzünden 8 ay boyunca* hazırlandıkları 18. yıldönümü konseri geçtiğimiz yıl tamamen çöpe atılmak zorunda kalmıştı. uruha'nın o siniri nasıl çıkarttığını görmek için sabırsızlanıyorum.

    tanım: x-japan ve luna sea sonrası kurulan 3. nesil visual kei gruplarının kralı.

    edit: gün itibariyle blinding hope yayınlandı, bize de the gods are back demek düşer.
  • 3 martta 20. yıllarını kutlayacak olan japon rock grubu. bu da teasermış. hey gidi günler. the gazette-regret kulaklığı takıp anime karakteri gibi gezmeler.
  • 20. yıl dönümü setlistinin ilk şarkısının nausea and shudder olacağından %100 hatta %1000 emindim, kaç yıllık dinleyicilerini bu kadar ters köşe yapmaları inanılmaz.

    yaklaşık 200 şarkının içinden undying'i opening seçeceklerini tahmin bile etmezdim, son sıralara yazardım. çok akıllıca düşünülmüş ve kurgulanmış, oraya giden binlerce insanı hem ters köşe yapabilecek hem de çok tanıdık hissettirecek müthiş bir setlist.

    nice 20 yıllara gazetto. hep böyle olun, bir gram bozmayın kendinizi, son 20 yılda yaptığınız gibi.
hesabın var mı? giriş yap