• millennium üçlemesinin devam kitabı. 27 ağustos'ta yayınlanacak.
  • yabancı ilk incelemeler olumludur: http://nyti.ms/1mo0to2

    edit: linki düzelttim.
  • büyük bir heyecanla çevirisini beklediğmiz, yeni lisbeth salander romanı.

    genelde bu gibi beklentiler hayal kırıklığı ile sonuçlanır benim tarafta. ilk üç romanın verdiği tat, geçirdiğimiz güzel saatler, elimizden defalarca bırakayışımız akıllara gelirken; beklentilerin yüksek olduğu, negatif perspektiften bakıldığında ilk üç kitabın muazzam başarısının ardından zorlama gelebilecek hissiyatı, yazarının çoktan bu taraflardan göçmüş olması gibi etkenler de var. bilemiyorum altan, umarım çekincelerim saçmalıktan ibarettir de yeniden saatlerce nefes kesen güzel bir roman alabiliriz elimize.

    ilk üç kitabın hayranları arasında saçma bir tartışma dönmekte sosyal ortamlarda. en önemli çekince tabi ki stieg larsson'un ölmesi. "adamcağızın mirası üzerinden yürünüyor" gibi tartışmalar mevcut. fakat biz mal mıyız? hayır. en büyük temennimiz en kısa zamanda romanın bir kopyasını ellerimize almak ve senelerdir beklenen yeni kitabın tadını çıkarmak.

    bayılıyorum sana lisbeth
  • üç kitabının devam kitabını yazma hakkı yaşamanı kaybeden stieg larsson'dan nasıl alınmış merak ettim.

    büyük bir sürpriz olmazsa keşke hiç çıkmasaydı diyeceğimiz bir kitap olacak.

    tadında bırakmak önemli.

    not: kitap çoktan çıktı da türkçe'ye çevrilmedi.
  • serinin ilk iki kitabının yanında sönük kalmış kanımca. benim bildiğim bir kurgu oluşturulurken ana karakter zor bir durumla karşı karşıya bırakılır, ona karşı mücadelesi okuyucuyu kendine çeker. bunda lisbeth o kadar rahat ki... olmamış. yine seviye iyi ama ilk iki kitaba göre olmamış olmamış.

    hoşuma giden bir kesit:
    ''kendi alanında dahi olabilmek için her türlü bedeli ödemeye hazır olmuştu hep; belki isyanının bir nedeni de buydu. bir davette sıradan bir diyaloğu sürdürebilecek ortalama biri olmaktansa, bu tür bir handikapı tercih ederdi.''
  • millennium üçlemesini peş peşe okuduğumda stieg larsson gerçekten ayakta alkışlanacak bir yazar olarak kabul etmiştim.

    yaklaşık 2 yıl sonra pegasus yayınlarına ait üçlemenin dördüncü kitabını gördüğümde stieg larsson vefatı üzerine nasıl oluyor da seriye devam niteliğinde örümcek ağındaki kız kitabı çıkabiliyor diye sordum.

    cevabı ise david lagercrantz adlı şahsımca başarılı yazarın dersine iyi çalışıp kurguyu aynı ölçüde hatta hafiften biraz daha detaya kaçarak oluşturmasıyla alkış hak ederek tamamlamamasıydı.

    kitapta tanıdığınız bildiğiniz isimlerle birlikte farklı tarzda sağlam oluşturulmuş karakterler de gelmekte, zevkle okuyun- okutun.

    --- spoiler ---

    insanın kanına lisbeth salander pompalar.

    --- spoiler ---
  • diğer kitapların biraz gerisinde kalmış ama yine de fena olmayan milenyum serisinin 4.kitabı. özellikle giriş kısmı "bu ne lan" dedirtti ama sonrasında belki hikayenin özü belki yazım dilinin değişmesi öykünün sürükleyiciliğini arttırdı. hikayede -belki de ben kaçırdım bilmiyorum- monica figueroladan hiç bahsedilmemis. ayrıca kalle blomkvist'in güzel olduklari söylenen lisbeth'in kardeşi ve hanna lind ile yatmamış olması şaşırtıcı oldu. bazı kısımlar hollywood filmlerinin dublajlari gibi gelse de lisbeth yine kendini okutturdu. kitapta "next time sister, next time" denilen kısım 5.kitap çıkacak mı dedirttigi için kitap biter bitmez şöyle bi internete bakıyım dedim ve "surprise motherfucker!" biri 2017'de biri 2019'da yayınlanacak iki kitap daha çıkacak
  • 5 ekim 2018'de vizyona girecek olan the girl with the dragon tattoo'nun devam filmi. 2. ve 3. kitabı atlayarak millenium serisinin 4. romanına geçmişler. yönetmenliğini fede alvarez yapacak. tamamen yeni bir oyuncu kadrosu olacak. lisbeth salander'i oynayacak oyuncuyu bulmak için çeşitli aktrisler ile görüşülüyormuş. rooney mara, iyiydi aslında.

    edit: söylentiye göre lisbeth rolü için natalie portman ya da scarlett johansson düşünülüyormuş. scarlett, hiç kafama yatmadı.
  • resmi fragmanı düşen film.

    fragman
    poster

    edit: international teaser trailer
    edit2: türkçe altyazlı
hesabın var mı? giriş yap