• edit, ooah, boreta glitch, glitch-hop tarzında takılan 3 dj'in ortak projesi. drink the sea adlı albümleri 2010 yılında piyasaya çıkmıştır. bu adamları ayrı ayrı dinlemek bile büyük keyiftir.

    beyond monday şarkılarının klibi şuradan izlenebilir;
    [http://vimeo.com/10639293 http://vimeo.com/10639293]
  • (bkz: glitch hop)
  • (h)as elemanı olan edit (edward ma) önderliğinde çılgın işlere imza atan deneysel hip-hop/glitch üçlüsü. edit'in muhteşem, kelimelere sığmayacak güzellikteki ilk albümünden (bkz: crying over pros for no reason) sonra saptığı yol ilk etapta kafaları karıştırsa da, bu yan projesiyle kotardığı işler aslında debut'uyla oldukça benzeşik ve türdeş. insanın içine dokunan ses motifleri, ustaca kotarılmış synth numaraları ve eksperimental hip-hop'a özgü, hatta yer yer dubstep'e göz kırpan ritm altyapılarıyla kalifiye bir uyuma imza atıyor. zaten, aslında "glitch-hop" tabir edilen bu yeni(?) stili, amerika'nın "ingiliz" dubstep'ine bir yanıtı olarak görüyorum. tabi, arada oldukça keskin nüanslar mevcut, ama gene de ortak kökenden beslendikleri aşikar. bir süredir soundcloud üzerinden takip ettiğim ekibin ilk uzunçalarına (bkz: drink the sea) sardırdığım şu günlerde, elektronik müziğin bu kulvarına aşina olan herkesin tatmasını elzem gördüğüm işler bunlar... tadalım, bilelim.
  • (bkz: kraddy)
  • derezzed remix'lerini dinlemeden ölünmemeli bence.
  • 2006'dan beri varlıklarını sürdüren 3 kişiden oluşan elektronik müzik yapan amerika'lı bir grup. müzikleri çok özgün ve çok maskülen bence. (maskülen?!) bunu nasıl açıklayabilirim bilmiyorum ama bana öyle geliyor. animus vox, we can make the world stop v.b bir sürü güzel parçaları var.
  • öküz gibi güzel bir seven nation army cover'ları da mevcuttur. öküz gibi öküz.
  • iyi grup kabul ama bokunu cikartmaya gerek yok. bok demisken, barsaklardan gumbur gumbur sesler geldikten sonra genelde patir patir sicilir. ona gore yani. bir phish degil mesela.

    (bkz: kro)
  • animus vox adlı parçalarıyla tanıştığım, ardından hızımı alamayıp we can make the world stop, between two points ve warrior concerto adlı parçalarını dinleyip kısa devreler geçirdiğim grup. genel görüşü bilmemekle birlikte şahsım gibi genellikle rock altyapısındaki müzikleri seven birine farklı gelmiş, hoşuma kaçmıştır.
hesabın var mı? giriş yap