• bu kişi, şu zamanda 'imparator' ünvanı taşıyan tek zat olması sebebiyle, soyunun da amaterasu'ya dayandığı zannı ile japon imparatoru'dur.

    aynı zamanda bir tür oyun. ukteyi veren demiş ki "eğlenceli bir facebook sayfası var":
    http://www.facebook.com/…d=1082174665.2751649696..1

    ukte veren;
    (bkz: 3 atli 7 katli)

    3 atli 7 katli der ki: oyun değil, oyundaki karakter. insan ırkının bir nev'i hükümdarı.
  • warhammer 40k evrenin insan ırkının koruyucu ve imparatoru, insan ırkını makineler ile yapılan savaşta komuta etmiş, o günden sonra ise onların koruyucusu ve tanrısı olmuştur, space marineler ise onun ölüm melekleridir, aslen kapadokyalıdır, çok güçlü bir psykerdır.

    altın tahtında titanların korumasında ve makineler ile yüzlerce techpriestin inayetiyle yaşam ve ölüm arasına tutunmakta kendisi bu sayede insan ırkının psykerları için warp içerisinde bir deniz feneri görevi yapmakta.

    (bkz: warhammer 40k)
    (bkz: space marine)
    (bkz: burn the heretic kill the mutant purge the unclean)
    (bkz: #392396)
  • warhammer 40k evreninin yayın hak sahipleri ilerde bir gün hikayede emperor un ölmesine karar verirlerse iki tane yol ayrımına girecekler gibi. birincisi emperor ölecek ve eldarın başına gelen fall of eldar gibi fall of man gerçekleşecek warp ta yeni bir kaos tanrısı doğacak astronomicon emperor olmadan çalışmayacağı için bütün uzun mesafeli uzay yolculukları bitecek kaos bir koldan , tyrnids bir koldan , orcs bir koldan , tau bir koldan dalacaklar insanlığa . kısaca insanlık toptan ayvayı yiyecek. ikincisi emperor warp ta star child olarak bir tanrı olarak yeniden doğacak ve geri dönüp insanlığı yeni bir çağa sokacak.

    aslında warhammer 40k mekaniklerine göre canlıların inançları warpta bir güç yarattığından ve emperor un inananı warhammer 40k evreninde bütün warptaki kaos tanrılarının toplamından kat be kat fazla olduğundan emperor ölürse değil star child direk kendisi olarak ve bütün kaos tanrılarının , ctan ın falan da toplamından daha kuvvetli olarak aynen geri dönebilmesi ve bütün warpı tokatlaması gerekiyor.

    bir de hikayeye göre emperor aslında galaksinin demokrasiyle yönetilmesini ve warp yolculuklarına muhtaç kalınmadan elder gibi başka bir alt boyuttan ve sıçrama noktalarıyla uzay yolculuğu yapılabilmesini insanlığın da warp güçlerine vs inanmayıp onları güçlendirmemesini istiyor. bunun için önce toplayabileceği bütün güçleri toplayıp kendi bayrağı altında galaksiyi birleştiriyor ve demokrasi için önce terra konsülünü kuruyor ancak warp güçleri araya girip kendi adamlarını kendine karşı çevirince ve bunun sonucunda komaya girince yapacaklarını tamamlayamıyor. bir de emperor komaya girmeden önceki halinde kendisine tapılmasını da yasak ediyor. aslında horus heresy öncesi emperor of mankind sadece. komaya girdikten sonra inqusition kuruluyor ve emperor un vasiyetinin tam tersi olarak emperor u tanrı ilan ediyorlar.

    ha emperor insanlığı kendi bayrağı altında toplamadan önce warp fırtınaları yüzünden insanlık evrene dağılmış ve warp güçlerine , orclara vs yem olmak üzere. tabi daha bunun dark eldarı , tyrandis i ve necronu var.
  • bilinen en güçlü varlıktır, horus heresy öncesi horus ile tartışan leman russ ile horusun arasına girip bir birleri ile kavga etmelerini engellemek isterken leman bir uppercut savurmuş ve bu da horus yerine imparatora denk gelmiştir(imparator neden çekilmedi? belli ki gücünü ve otoritesini sergilemek istedi orada). karşılığı ise leman russ gibi bir primarch'ı bir ay bayıltan bir yumruk olmuştur.
  • günümüzden 9000 yıl önce, anadolu'da doğmuştur; siyah saçlı, buğday tenli bir tiptir, buraların insanıdır yani. wh40k'da 10 milenyumdur yaşayan bir ceset halinde ve dünya elitleri, tanrı-imparator adına imparatorluğu ultra reaksiyonist bir teokrasi olarak yönetiyorlar.
  • çorumlu olmasından mütevellid leblebi düşkünüdür, hatta bu düşkünlük galaksiye mal olmuştur.

    yıllardan 007.m31*; bir kaç yıl önceki ullanor savaşından önce, orduyu güçlendirmek için emperor'dan ekstra bir terminator squad için finansman isteyen horus, imparatorun bizzat kendisinden, "valla para yok, imparatorluğu zor döndürüyoruz" cevabını alır. warmaster olduktan sonra erişimi* artan horus, kafasına taktığı beyaz zırhlı,altın şeritli terminator squad'ı almak için imparatorluk bilançolarını kontrol etmeye başlar. harcamalar altında "leblebi" detayını görür. bu detaya senelerdir bir kaç terminator squadlık para harcanmaktadır. kelimenin anlamını bilmeyen horus, önce "küçük" horus aximand ve abaddon'a danışır, onlar da derman olmayınca iterator kyril sindermann'a gider. gerçeği öğrenince çılgına dönen lupercal, "babam bize ve insanlığa ihanet etti, o zayıf bir lider" diyerek isyan bayrağını çeker. gerisi işte horus heresy zaten.
  • insan ne kadar kudretli, bilge, karizmatik vs. olursa olsun, gerizekalılığın baki kaldığının kanıtı olan arkadaş. dünya'ya gelirken önüne çıkan tüm gezegenleri üzerindekilerle birlikte yakıp yıkan, kendisiyle karşılaşmadan hemen önce de sanguinius'u öldüren horus'un ne mal olduğunu idrak edebilmesi için bir kolunu, suratının yarısını, iç organlarını kaybetmesi ve gözlerinin önünde bir space marine'in feci şekilde can vermesi gerekmiştir.

    savaştan sonra kendisini iyileştirmeye fırsat bulamadan sırf astronomican'ı idare edebilsin diye yine golden throne'a yerleştirilmiş ve tırt bir kehanete uyularak "belki immaterium'da yeniden doğar" umuduyla, fakat büyük ihtimalle sadece kaçınılmaz sonu ertelemek adına çürümeye bırakılmıştır.
hesabın var mı? giriş yap