• iyi polis'in ingilizcesi olup, oksimoron'un kralıdır.
  • kuvvete yeni girmis polistir. gozlerindeki isiktan, ne oldugunu anlamaya canla basla gayret etmesinden anlarsiniz yeni oldugunu. yanindaki ogreten adam modundaki polis de "birak allaasen, gazim var zaten" der gibi bakmaktadir mesela. otekine sarilip opmek istersiniz o derece tezattir yani.
    (bkz: polis fantezisi)
  • sorgulamanın başrol oyuncularından bir tanesi. diğeriyle* girilen muhabetten sonra değeri daha da anlaşılan bu polisin soruları, tekrar diğer polise geçmeden bir an evvel cevaplanmalı, mümkünse susma, avukat, telefon ve tuvallet hakları bu arkadaşa hatırlatılmalı.
    (bkz: amerikan filmlerinden ogrenilenler)
  • luther'da izlediğimiz warren brown'ın başrolünü üstlendiği, stephen graham'ın tek bölümde karşımıza çıktığı, 4 bölümden ibaret ingiliz tv dizisi. klişe, daha önce binlerce kez anlatılmış bir hikaye anlatır bizlere senarist. iyi yürekli, işinde de iyi olan john paul devriye sırasında bir eve gönderilir devriye arkadaşı ile birlikte. ne yazık ki evde polise tuzak kurulmuştur. john'ın arkadaşı uyuşturucu çetesince eve girdikten sonra dövülerek hastanelik hale getirilir. john da bunun intikamını almaya çalışır. iyi polisin "şartlar yüzünden" kötü bir polise dönüşmesi anlatılıyor kısacası. sadece 4 bölümden ibaret olduğu için bir bakılır. ama çok şey beklenmemeli.

    brown bu diziden sonra polisliği bırakmamış, by any means'te de bir polise hayat vermiş.

    edit: dizi mini dizi değilmiş. ikinci sezonu çekilecekti. ama sonradan iptal etmişler diziyi. o yüzden 4.bölümde olayların çözüme kavuşmasını beklemeyin. zira her şey havada kalıyor.
  • maniac'la aynı gün yayınlanan netflix dizisi. polisiye-komedi türünde ama diğer komedi dizilerinin aksine süresi 40 küsur dakika. maniac'la aynı gün yayınlandığı için olsa gerek dikkatleri pek çekmemiş gibi görünüyor, halbuki maniac'tan daha eğlenceli. her şeyi kuralına kitabına göre yapan, iyi bir polisle onun tam zıttı olan, 7 yıl hapis yatmış, yeni çıkmış babasına odaklanıyor dizi. eğlenceli bir dizi, tony danza'yı izlemek pek keyifli, polis vasquez rolündeki aktristen gözleri almak da mümkün değil. ama neticede bu dizi de vasatı aşamıyor. bi brooklyn nine-nine değil yani, onun kadar yaratıcı ve komik değil, onun gibi enfes karakterlere sahip değil. gerçi aşırı sıkıcı maniac'tan sonra eğlendirebildiği için çok da gömesim yok. lakin daha iyi olabilirdi.
  • off bir polisiye aşığı olarak bir şans verdim ama berrrbatt.. yani 2018 yılında atış poligonuna ceset taşıyıp hedefin arkasına yerleştirme filan öghh anca amatörü oyalar. no.
  • şans verip 3 bölüm izledim ama her bölüm daha ortalarına bile gelmeden olayı izleyiciye çözdürdüğü, göze sokulan devasa ipuçları yüzünden başından sonunu sezdirdiği için sıkıntıdan içimi öldüren ve bıraktığım dizi oldu. netflixin hayal kırıklığı olan 3. yapımı gözümde. diğerleri için (bkz: lost in space) (bkz: maniac)
  • iptal edilen netflix dizisi.
  • çok dandik bir diziydi. fakat yukarıdaki entrimde yazdığım gibi eğlendirmişti. tony danza zaten iyi bir oyuncu, polisi oynayan diğer aktrisi de izlemek epey keyifliydi. saçma sapan şeyler oluyordu dizide, kendisini aşırı ciddiye alıyordu, tonla sorunu vardı ama yalan yok, bunlara rağmen sıkılmadan izlemiştim. devam etse üzülmezdim. ama iptaline de şaşırmadım. galiba netflix, brooklyn nine-nine'a özenip bu diziyi yaptırdı, "bizim de polisiye sit-com'umuz olsun" diyerek. ama b99'ı güzel yapan şey farklı karakterleriydi, kendisini çok ciddiye almaması, sit-com olduğunun farkında olması ama gene de zaman zaman duygulandırabilmesiydi (evlilik töreninde ağlamayan ruhsuzdur!!).

    the good cop'ın kötü olmasının da nedenleri bunlar. zaman zaman kendisini epey ciddiye alıp komedi olduğunu unutuyor, ama kendisini ciddiye aldığı için de öykülerindeki mantık hataları, saçmalıklar daha da göze batıyor, farklı karakter desen o da yok (her şeyi kuralına göre yapan polis karakteri çok işlendi, iyi-kötü polis zıtlığı polisiyenin klişelerinden). durum böyle. bir de maniac'la aynı gün yayınlamak yanlış oldu. herkes maniac izlerken tahminen çok az bir kesimin dikkatini çekebildi good cop.
  • seyrettiğim ve eğlenceli bulduğum dizi. çok muhteşem değil ama kötü de değil.
hesabın var mı? giriş yap