• tv'nin son dahilerinden noah hawley'nin yazdığı, ülkemizde iyi baba adıyla yayımlanan roman. fargo ve özellikle legion ile bir anda favori sinemacılarımdan biri haline gelen hawley romanında, abd başkanlık seçimlerini kazanmasına kesin gözüyle bakılan bir senatörü vurduğu iddia edilen bir oğul ve onu kurtarmaya çalışan bir babanın hikayesini anlatıyor.
    hawley'nin romanlar da kaleme alan bir adam olduğunu öğrendiğimde hemen kitabı alıp okumaya başlamıştım. ama maalesef dizilerinden aldığım tadı almayı başaramadım.

    --- spoiler ---

    ilk 50 sayfasında okuyucuya verdiği bilgilerin üzerine bir şeye koyamadan ilerleyen, süprize yer vermeyen bir kitap the good father. bu açıdan fazla gerçekçi bir yapıya sahip olduğu kesin. ama mesela katil olduğu iddia edilen danny'nin günlüğünün çok kilit bir öneme sahip olduğundan bahsediliyor kitap boyunca. günlük ele geçirilince bir de bakıyorsunuz ki en önemli bölümleri yırtılmış, kayıp. yani sizi bir şeye hazırlayıp vaadini gerçekleştirmeden başka bir alana sıçrıyor kitap. bitirdikten sonra yaşanan hayal kırıklığının temel sebeplerinden biri de bu.

    --- spoiler ---
  • kitabın sonuna kadar şaşırtıcı bir şeyler bekliyorsun ama sonuç çok sıradan. kitabın kapağına yazılan eleştiriler (olumlu anlamda) çok bir şey ifade etmiyor. ama kitap gayet akıcı ve çevirisi de iyi.(bkz: iyi baba)
  • mike newell yönetimindeki; peter prince romanından uyarlama, anthony hopkins, jim broadbent, harriet walter gibi isimlerin rol aldığı, biraz kıyıda köşede kalmış 1985 yapımı bir drama filmi.

    ek. bu isimde bir tv dizisi projesi de bulunuyor.

    ek 2. yeni bir lifetime projesi: the good father the martin macneill story .
hesabın var mı? giriş yap