• google chrome eklentisi. ram'inizi korur gereksiz şişmeleri önler.
  • google chrome kullananların ilk kurması gereken eklentilerden.
  • kendisiyle tanıştığımdan beri chrome'dan eksik etmediğim eklenti. sekmelerle çok haşır neşir olan ben için inanılmaz faydalı. boşa giden ram kullanımının önüne geçiyor.
  • bunu yerine google discard api ile daha uyumlu çalışan ve çok daha başarılı the great discarder eklentisinin kullanılmasını şiddetle tavsiye ederim.
  • tarayıcıda "sonra bakacağım" diyerek çok sayıda sekme açıyorsanız kullanmanız gereken eklentilerden biri. bu chrome eklentisi, belirlediğiniz bir süre boyunca dokunmadığınız sekmeleri uykuya alıyor. böylece hem açık sekmeler geçici belleğinizi sömürmüyor hem de eklentinin maharetiyle siz dokunduğunuz anda uyanıveriyor.

    eğer çok sayıda sekmeyle boğuşuyorsanız sekmeleri gruplamaya ve çabuk bulmaya yarayan tabli eklentisini ya da toomanytabs eklentisini deneyebilirsiniz.
  • belirli bir süredir kullanılmayan sekmeleri uyku moduna alıp ram'in aşırı yorulmasını ve şarjı sömürmesini engelleyen muazzam chrome eklentisi.
  • güncellendikten sonra chrome'u ilk açtığınızda sekmeler sıfırlanıyor. ama son oturumlara bakıldığında orada uygulama "arkadaş, senin eski sekmeleri sakladım. buyur buradan yeniden hepsine ulaşabilirsin" diyor. bu şekilde güncellemeden önceki son sekmelere yeniden kavuşabilirsiniz. benim gibi kafayı yemeyin sonra. *

    tanım: güzeller güzeli chrome eklentisi.

    edit: güvenlik riski nedeniyle chrome yasaklamış. haliyle artık o şekilde kapanmış tablar açılmıyor. tab suspender'ı deneyeyim dedim. bakalım nasıl.

    https://chrome.google.com/…dkmemdbbkilneeeh/related
  • an itibariyla malware icerdigi iddiasiyla chrome tarafindan calismasina musade edilmeyen guzel bir eklentiydi. acaba ne haltlar karistirdilar. dijital guvenlikk gelecek yillarin en buyuk endisesi olacak.
  • az önce chrome üzerinden gelen bildirimle eklentinin kötü amaçlı yazılım içerdiği haberini aldım, chrome otomatik olarak eklentiyi deaktif etmiş ve chrome sayfasına girilemiyor. bazen hatalı durumlar olabiliyor ve google izin vermediği eklentiyi eklenti sahibinin güncellemesi sonrası tekrar aktif hale getirebiliyor ama chrome mağazasından tamamen uçurulmuş durum ciddi gibi.

    bu arada hemen ekşi'ye gireyim de yazayım dedim sağolsun üstteki entry sahibi benden hızlı davranmış. daha google'da yerli yabancı hiç bir bilişim son dakika haberini geçmedi be ! işte ekşi farkı.

    edit:ben artık şu uygulamaya geçtim tık
  • yana yakıla alternatifleri aranılan chrome extension'ı. auto tab discard deneyeyim dedim ama aynı tadı vermedi.
hesabın var mı? giriş yap