• yönetmenliğini mike newell in yaptığı 2017 yılı yapımı ingiliz filmi. roman uyarlaması filmimiz, bir kadın yazarın 2 dünya savaşı anılarını yazmak için guernsey adasına gitmesini ve oradaki insanlarla ilişkilerini anlatıyor. görüntü ve sanat yönetimi oldukça başarılı hoş bir yapım.
    https://www.imdb.com/title/tt1289403/
  • netflix türkiye'de yayınlanmış, kitap uyarlaması, romantik-dönem filmi. başrol önce kate winslet'ın olmuş ama neyse ki winslet filmde rol almaktan vazgeçti daha sonra. winslet'ı severim ama lily james gibi genç bir aktris bu film için daha doğru bir seçim oldu. film vasatı aşamıyor, fakat onca oyuncuya rağmen james tek başına filmi sürüklüyor. hani o yıldız ışığı denen nane bu genç hanfendi de bolca mevcut bence. mekânları şahane, görüntü yönetmenliği başarılı, yer yer eğlenceli bir film. lakin vasatı da aşamıyor. klişelerle doldurulmuş bir film. neredeyse her sahneyi, her diyaloğu önceden tahmin edebiliyorsunuz. kötü diyemem ama akılda kalıcı bir tarafı yok. james olmasa, winslet olsa daha da çekilmez olurdu bazı eğlenceli sahnelerine rağmen.
  • özlenen hayatlardan, geçmişin kalitesinden çeşitli mesajlar almanızı sağlayan, konu itibariyle gayet yeterli denilebilecek bir film.

    ayrıca dönem halkının kendi diline hakimiyeti, çocuğundan yaşlısına iletişim becerisi yüksek bireylerin bulunması kendi ülkem adına bir kez daha üzmüştür.
  • mektuplardan olusan sirin bir kitaptir. filmini gorunce hemen atladim. film kitabi olabildigince yansitmis. keyifli, sicak, mutlu bir film olmus. oyuncu secimlerini de ayrica begendim.
  • ismindeki o tatlılığı, yakınlığı filmde de aynı şekilde veren film. (bkz: guernsey) adasına insanın gidesi, orada yaşayası geliyor. lily james bu film için çok güzel seçilmiş. o karakteri çok güzel aktarmış izleyiciye. ayrıca kitaptan uyarlanmış bir filmdir. kitabı okumadığım için yorum yapamam ama filmdeki ortam o güzel aktarılmış ki insan bunun bir kurgu olduğuna inanası gelmiyor.
  • kitabını okumadım ama film cidden güzel, izlerken aşk olaylarında filmi az çok tahmin edebiliyorsunuz zaten ama o sıcaklık samimiyet ve dram çok güzel bir şekilde harmanlanıp izlettiriyor kendini sıkmıyor, izleyin izlettirin.
  • konu itibariyle beni kendisine çeken sıcacık bir filmdi. kitabını okumadım bu nedenle film uyarlaması ne derece başarılı olmuştur bilemiyorum çünkü benim için önemli kitaba ne kadar sadık kalındığı. filme geçecek olursak bence izlenilmesi gerekir, ben izlediğim için çok mutlu oldum ve zevk aldım.

    --- spoiler ---

    oyuncularla başlamak gerekirse her biri sahip oldukları karakterleri çok iyi canlandırmış. sindirella ile ünlenen lily james çok ama çok tatlı, sadece onu izlemek bile bana zevk veriyor, fakat oyunculuğunun biraz daha pişmesi gerekiyor. michiel huisman ise en son izlediğim ' osmanlı subayı ' filmindeki benzer bir karaktere sahip. kibar aşık rolünden mi yoksa oyunculuğunun o kadar da iyi olmamasından mı bilemiyorum çok beğenemiyorum oyunculuğunu. game of thrones da ünlenmesi ve yakışıklılığı sanırım son zamanlarda filmlerde aranan isim olmasını açıklıyor.

    film konusunun muhteşem olması sebebiyle izleyiciyi etkilemeyi başarıyor. savaş sahneleri özellikle hikaye tadında aktarılması ve ara ara verilmesi hoş olmuş. hoşuma gitmeyen şey yazarımızın hayatını değiştirecek kadar etkileyen bu ziyaretin sonucunda aşık olduğunu hissettirememesidir. hiç aşk göremedim ben bu filmde ve sonunda kavuşma sahnesi bana bu anlamda saçma geldi. sonucu çok ama çok kötü bağlamışlar, geçişleri daha başarılı yapabilirlerdi. dawsey ile juilet'in daha fazla birbirlerinden etkilendikleri sahne yer almalıydı. üzgünüm çok başarısız bir aşk vardı filmde, her şeyi bırakıp sevdiği adama geri dönecek bir kadın göremedim ben.

    kent sakinlerinin yaşadıkları ve savaş çok güzel aktarılmış. yazarımızın merakı izleyicinin merakının yansımasıydı bana göre. bu nedenle büyük bir merakla izlediğiniz bir film olacaktır.

    --- spoiler ---
  • şans eseri netflix'te rastladığım aşırı sevimli film. içerisinde kitap, ikinci dünya savaşına dair bir dram ve aşk barındırıyor. şahane olması için bana bunlar yeterli. ayrıca mekan seçimleri ve manzarası enfes.

    bir başka hüzünçlü benzeri için; (bkz: the reader)
  • kaliteli adamı bırakıp köylü elemana kaçan kezban bir yazarın guernsey adlı kasabada yaşadıklarını anlatan film. yani, en basit hali bu.

    filmin teknik yanlarına geri dönersek.. insanlar tipik ingiliz değil. ingilizler çirkin olurlar. gayet güzel başrol oyuncuları var. bu yönden bizim türk filmlerine benziyor. seçilmişler yani, belli... onun dışında filmin bir felsefesi var. bir acı var. bir dram var. ve bunu hissediyorsunuz. belgesel tadında başladığı için film sizi çekiyor. ama netflix yapımı olduğu için netflix yavanlığı sizi bırakmıyor. bıdı bıdı bıdı konuşuyorlar sürekli. bazı diyaloglar alabildiğine sıkıcıyken, bazıları ise size ne izlediğinizi hatırlatıyor. biraz fazla uzatılmış bir yapım sizin anlayacağınız. ışıklandırmalar, oyunculuk gayet tatmin edici. filmde gelişen olaylara müteakip gösterilen flashback'ler yerinde. ancak genel olarak filmin enerjisi yok diyebilirim. enerji görmek için direniyorsunuz. sürekli "mıy mıy mıy"dır gidiyor... filmin nereye gideceğini kestiremiyorsunuz çünkü ortada tam bir çatışma yok.

    bence bu film izlenir. "ben ağır işleyen filmleri seviyorum" diyenler kaçırmasın. ben arşivime alacağım ancak bu filme "kesinlikle arşivlik" de diyemem. farklı bir tat. tatmalısınız.

    7/10.
  • ismi sıcacık, kendi sıcacık bir film. izlerken büyük keyif aldım. mekan seçimi harika, hikaye harika. masalsı bir 2 saat geçirdim. netflixte keşfedip, izlediğim son zamanların en iyisiydi. tavsiyedir.
hesabın var mı? giriş yap