• başrollerinde sean penn, javier bardem , idris elba gibi isimlerin yer aldığı aksiyon filmi. yönetmen pierre morel.

    http://www.imdb.com/title/tt2515034/

    edit: 20 şubat 2015'te vizyona girecek.
  • banlieue 13 ile yönetmenliğe taşaklı bi giriş yapan pierre morel'in özellikle aksiyon severlerde ciddi bir beklenti yaratan merak uyandıran filmi...
  • ilk fragmanı: http://collider.com/…-gunman-trailer/#disqus_thread

    film, taken'ı fazlasıyla hatırlatıyor. bir ajan, eşinin kaçırılması, eşini kurtarmaya çalışması, mafya, casusluk vs. konu klişe. ama yönetmen ve cast sayesinde taken'dan daha iyi olma ihtimalleri yüksek. taken serisi gibi boktan bir film olduğunu düşünmüyorum. gene de izleyip görmek gerekecek son karar için. sean penn 50'sinden sonra dövüşüyor; liam neeson gibi. idris elba, javier bardem ve ray winstone da kadroda yer alıyorlar. umarım iyi bir filmdir.
  • fragmanında tüm hikayenin anlatıldığı filmler izlenimi doğuran aksiyon filmi
  • bir süre düzgün gitti. ilk aradan sonraki yarım saat filan. hala iyi...
    sonra ne olduysa yönetmen bir fantezi uğruna tüm filmin içine sıçtı arkadaş!!
    o kadar ki finale kalmadım uyuz oldum çıktım sinemadan!
    --- spoiler ---

    esas oğlan s.penn bir sürü adamı bir güzel döver, öldürür vs. buna diycek bir şey yok. aksiyon işte!! fakat yönetmen illa bir özgünlük katacak ya; filmin sonunu ispanya'daki arenada yapar. s.penn 'big boss' dan önceki son adamı öldürür. nedense o ölmüş adamı bir kat aşağı atar. adam iplere dolanmasın mı düşerken! dolansın... o ipler kızgın bir boğayı kabininde tutan kapıyı açmasın mı? açsın... o sırada 'big boss' s.penn'in sevgilisini arenada kovalarkene tesadüf eseri koca arenada aynı yerde karşılaşmasınlar mı? karşılaşsınlar! s.penn üst kattan kızı çekmek isterken 'big boss' gelsin. s.penn pert vaziyette yattığı yerden adamı kalbura çevirsin. fakat 'big boss' ya!.. ölmesin.. adam boğayı neden gösterdi ki a dostlar? o kızgın boğa dar koridordan koşarak 'big boss' u hallaç pamuğu gibi savursun!!!
    öldü neyse ki. ya da ölmedi bilmiyorum.. çıktım ben o dakka!!
    --- spoiler ---
    dedim ki s.penn ve javier bardem ve ıdris alba.. aksiyon filmi. süper olacak filan diye sinemada izledim para verip! gitti mısır cola ile beraber 30 tl!!
  • merhaba arkadaşlar, sinemada gitmenize gerek yok. sonra bi arkadaşınızdan falan dinleyebilirsiniz, kaseti çıkınca kiralayabilirsiniz. şan pen, havyar badem, idris reis var diye kanmayın lütfen

    --- spoiler ---

    sean penn: 60 yaşına yaklaşınca hacca gidip tövbe eden kulüpçü pezevenk misali bi abi. yıllarca insanları öldürmüş para karşılığı, ağlıyo sonra ''bön ortok böylö şöylör yopmoycom''. siktir la yavşak derler adama. yalnız iyi fücut yapmış, vay anasını.

    havyar badem: kıtalararası bir meriç olarak çalışıyo. saçma sapan bi insan kensi, karikatür gibi bi karakter.

    idris alba: hababam sınıfı müfettişi kadar gözüküyo filmde boşuna heveslenmeyin.

    kötü adam: saç tıraşını görünce zaten kötü adam olduğunu anlıyosunuz. biz kardeşiz hacı diyo, diğer iki kardeş ölmüş şon pen'in haberi yok gtk.

    baş kız: 10 sene geçiyo hala aynı, hatta daha güzel oluyo. allah sevdiğine bağışlasın, haza hanım bi kadın.

    --- spoiler ---

    umarım sean penn de liam neeson gibi ''60 yaşıma geldim neden hayvan gibi aksiyonlu filmler çekmiyorum'' diye düşünmüyodur. ulan yoksa bunlar ''hem filmden paramı alırım hem de spor, aksiyon derken fit kalırım şu yaşımda'' diye mi düşünüyolar? abi kontratı yapınca sike sike gidiyosun o sete, o yüzden bi yere yazılmak şart.
  • kadroyu görüp özetini okuyunca koşarak gitmeliyim diye düşünenler için söylüyorum.
    koşun ama sinemanın tam aksi istikametine koşun.

    --- spoiler ---
    böylece sean penn gibi değerli bir ağbimizin pompayla şişirilmiş görüntüsü veren yapay kaslı vücuduna maruz kalmaz, 90'lı yıllar filmlerinin klasik şablonu olan olay-takip-bulma-önce dayak yeme-sonra öldürme-mutlu son son sıralamasıyla geçirmediğiniz iki saati hayattan kazanırsınız. sırf o boğa güreşi arenasındaki kepazeliği seyretmemek için bile sinemadan uzak durulabilir.
    --- spoiler ---

    kötü filmler var, bu var, bir de... ha yok, bence bunun daha altı yok.
  • sean penn abimizi akıllı adam bilirdim; oynadığı filmleri iyi seçer dedim, zaten fragmanı izlediğim gün vizyon tarihi için hatırlatma kurmuştum ve zamanı geldiğinde sinemaya daldım.

    benim aksime, eğer bir filme gitmeden önce buradaki yorumları okuyanlardansanız şanslısınız; gitmeyin çünkü bildiğin kötü bir film.

    bu senaryo ile sean penn ve javier bardem'i filmde oynamaya nasıl ikna ettiklerine de şaşkınım.
  • kadro açıklandı. her film gibi bunu da heyecanla bekledik. sonra fragman geldik. beklentileri düşürdük. ama beklentileri düşürmeme rağmen beğenmedim. ha izlerken sıkılmadım ama bu, filmin kötü olmadığı anlamına gelmesin. her sene bu tür dövüşlü-ajanlı-intikamlı beş on film çekiliyor. bu film de konusuyla taken'ı ve bourne'u hatırlatıyor. başrole yaşlanmış usta bir aktörü koyarak taken'ın izinden gidiyor. zaten hep liam neeson'ın suçu bunlar. eşi vefat etti diye adam 50'sinden sonra aksiyonlarda oynayıp adam dövmeye başladı, sonra onun yaşıtları da adam pataklamak istediler. neticede filmlerde torun torba seveceklerine adam dövüyorlar, öldürüyorlar. izlenmez mi peki bu film? izlenir sean'ın hatrına. ama fazla beklentiye girilmemeli. javier bardem, idris elba, mark rylance, ray winstone... ulan bu dandik senaryoyu nasıl kabul ettiniz? haydi penn taken/bourne tarzı bir film istedi. ama elba? filmde 5 dakika görünüyor. winstone? 15 dakika. hepsi karton karakterleri canlandırıyorlar. bardem'in rolü de öyle. o daha fazla gözüküyor. şahsen bardem gibi sadece yattığı yerden filmi (içimdeki deniz'i) sürükleyebilen bir oyuncuyu böyle basit hollywood filmlerinde görmek üzüyor (karayip 5'te de oynuyor olması daha da üzücü). aynı şey penn için de geçerli. neyse. karton karakterlerle dolmuş taşmış, benzerlerini hep izlediğimiz filmlerden. en azından sıkıcı değildi, deyip kendimi avutuyorum.

    spoiler

    bir de şöyle düşünün: istanbul/hatay/antep vs şehirlerinde ışid teröristlerini eğiten bir adamı öldürmeye çalışıyorlar. teröristlerin kestiği onlarca insanı düşününce bu adamın ölüp ölmemesi umurumuzda olur mu? adamın işini öğrenince ve bu açıdan bakınca özdeşlik kuramadım herifle. buna rağmen sıkılmamak da güzeldi.

    ayrıca aşk tesadüfleri sever. yukarıda belirtilmiş filmdeki saçma sapan tesadüfler. gerçekten dikkat çekiyor ve hoş olmuyor. yapmayın öyle saçma tesadüfler.

    spoiler
hesabın var mı? giriş yap