• en punk'vari elvis costello albümü "get happy!!"nin* bomba şarkısı. sözleri şöyle:

    trying to be too bad, trying to talk too tough
    trying to jack the lad, you'd think he'd had enough
    but he's not the man you'd think that he can be
    i just don't know why you can't see

    that he is only the imposter
    that he is only the imposter

    you've never been this far, you've always been too smart
    and you know all our boys are really girls at heart
    but he's not the man you'd think that he can be
    i just don't know why you can't see

    that he is only the imposter
    that he is only the imposter

    when i said that i was lying i might have been lying
    never let me hear you say you're not trying

    this is your big decision, hope you're not disappointed
    he's got double vision, when you want him double jointed
    and he's not the man you'd think that he can be
    i just don't know why you can't see

    that he is only the imposter
    that he is only the imposter

    he'll only bring you souvenirs, it's only gonna end in tears
    and he is only the imposter...
  • sahte belgesel formatlı korku filmleri kategorisinde değerlendirilebilecekmiş gibi görünen ve yakın zamanda vizyona girecek olan bir film. ahan da fragmanı.
  • --- spoiler ---

    son zamanların en ilgi çekici ve güzel filmlerinden biri olmuştur. filmin başında tek seferlik bir sahtekar ve mağdur aileyi izleyerek başlıyorsunuz ancak gerilim ve heyecan son yarım saatte başlıyor. sizi şaşırtıyor ve enteresan bir sonla bitiyor. belgesel tadında olması ancak sadece röportaj gibi değil sahne geçişleri, seçilen kelimeler ve müzikler filmin kalitesini arttıran unsurlar. kimlik değiştiren kişi yaşadıklarını çok gerçekçi ve izlenilesi bir şekilde anlatmış. 2012'nin en iyilerinden birisi the imposter bana göre. sakın filmi yarıda bırakıp kapatmayın pişman olursunuz. filmdeki güzel ayrıntılardan birisi insanların kulaklarından rahatlıkla ayırt edilebilmesi.

    --- spoiler ---
  • son derece etkileyici ve akıldan zor cıkacak bir film. böyle birşeyin gerçekten yaşanmış oldugunu bilmek ise ayrıca enteresan ve bir o kadar da ürkütücü. mutlaka izleyin..
  • izlemeye başladığınızda yerinizden kıpırdayamayacağınız bir film. soluksuz izlersiniz.
  • internetteki olumlu yorumlara kanarak izlediğim ancak başından sonuna kadar izleyiciyi aptal yerine koyan bir film.

    --- spoiler ---

    bir sahnede frederic telefonla amerikadaki polis bürolarını ararken, sinemadan aşina olduğumuz polis karakterleri görüyoruz. filmin bu şekilde popüler kültüre çeşitli göndermeler içereceğini düşünüyorsunuz ama arkası gelmiyor. bu sahneler de filmin bütünlüğü açısından gereksiz kaçıyor.

    filmde sorunun 'ailede' olduğunu biz o kısım açıklanana kadar anladık. hatta aile kendi çocuklarını öldürmüştür dedik ki; çocuğunu katleden psikopat ailelerin sayısı amerika'da bilakis güney eyaletlerinde epey yüksek.

    filmin hikâyesi gerçek bile olsa mantıksal aykırılıklar bu gerçeklik hissini veremiyor. mahkemede çocuğa sunulan -kayıp çocuğun ablası tarafından buluşma sonrası kendisine gösterilen- fotoğrafların kimlik teyidi açısından yeterli 'delil' sağlaması, aileyi geçtim çocuğun texas'taki çevresinin (en yakın arkadaşının dahi) şüphelenmemesi. kayıp çocuğun gerçek fotoğrafının, ve 'frederic'ın saçını boyamasının sosyal hizmet yetkilerinin dikkatini çekmemesi; ayrıca geceyi geçirmek için uluslararası görüşmeye açık telefonu olan ofiste bırakılması gibi.

    bütün bu anlatılanlar gerçek bile olsa film yaşananları gerçek olamayacak kadar mantık dışı olaylar silsilesi olarak veriyor. içinde fbı'ın da dahil olduğu bir grubun sanki 'toplu psikoz' geçiren yolunu şaşırmış insanlardan meydana geldiği varsayımı oluşuyor. halbuki bütün bu olayların tabiri caizse 'ben olsam yapmazdım' diyeceğiniz cinsten mantığa aykırı sonuçları var.
    --- spoiler ---

    bu açıdan filmin noksan yönü bana göre epey fazla. kısa bir süre önce izlediğim benzer kurgulu bir gerçek yaşam öyküsü olan bernie parodi ustası jack black'e rağmen the ımposter'dan bir gömlek üstün duran bir film. detaylara önem veren bir insansanız the imposter sizi epey rahatsız edecek. bunun göz önüne alınarak izlenilmesi tavsiye olunur.
  • bazı eksiklikleri göz ardı edersek çekim şekli, el kamerasıyla çekilmiş anları çok hoşuma giden film. konu itibari ile diğer biyografi filmlerinden bir hayli farklı ve anlık dikkat dağınıklığında bir yerlerini kaçırma korkusu duymakta insan. kayıp olan ve bulunamayan ne çok çocuk varmış diyerek insanı düşüncelere sokar ayrıca.

    --- spoiler ---
    nicholas bulunaydı iyiydi. ben hala ona ne olduğunu merak etmekteyim.
    --- spoiler ---
  • belgesel desen değil film desen değil, enteresan bir şey. ama mutlaka izlenesi bir şey.
    acayip bir hikaye bir kere. çakılı bırakıyor ekrana. anlatım tarzı falan orijinal.
  • imdb puanı beklenenin altında olan film. en az 8 olmalıydı.
    frederic telefonla arama yaparken amerika'yı hiç görmemiş sadece filmlerde görmüş bir adamın zihin dünyasındaki karşılığını görüyoryuz. telefonun öbür ucundakileri kendi dünyasında holivud filmlerindeki dedektifler olarak düşünüyor ve yönetmen de bunu yansıtıyor olay bu...
hesabın var mı? giriş yap