• birkaç saçmalık dışında izlenebilir bir film olmuş kanımca. benim en saçma bulduğum yer ise strech pantalon kısmıydı, ulan o pantolon ne kadar genişlerse genişlesin gene de koskoca bir devin üstüne olabilir mi?? bu demek oluyor ki koca kıçlı bir amerikalı ile the hulk aynı ebatlarda. bu konuda bi siktirin gidin demek istiyorum kendilerine. herneyse; allahın aptalı bruce, madem kalp atışlarını kontrol altına almak istiyosun nie brazilya'ya gidersin a aptal!!! çine git hatta git katmandu'da bi manastıra kapan yoganın, meditasyonun dibine vur di mi?? ama nerdeeeeee. liv tyler ablamız herzamanki gibi pek hoştu,o narin sesiyle "it's ok" diyerek içimizin yağlarını eritti. aksiyon sahneleri muhteşem ve ihtişamlıydı, soundtrack güzeldi. yani bir aksiyon filminden beklediğim herşeyi buldum ben bu filmde. adettendir bi kaç tane de trivia veriim;

    * louis leterrier aslında the iron man'in yönetmek istiyormuş fakat projeyi jon favreau kapınca avi arad kendisine the incredible hulk'ı çekmeyi teklif etmiş.

    * edward norton'un oynadığı filmlere ek sahneler yazma gibi bir adeti varmış ve filme doc samson karakterini ekleyen de oymuş ve ayrıca diğer marvel comics karakterlerine gönderme yapma fikri de ona aitmiş.

    * 1978'de çevrilen the incredible hulk'ın başrolünde oynayan lou ferrigno'yu bu filmde güvenlik görevlisi olarak ufak bir rolde görüyoruz. (bruce'un pizzacı kılığına girdiği sahne)

    * bruce meksika sokaklarında yürürken arkada çalan müzik 78'de çevrilen the hulk'ın theme müziğiymiş.

    * betty'nin bruce'a mor bir pantolon aldığını görüyoruz, çizgi romanda bruce hep bu pantolonu giyiyor.

    * film başladığı sırada devleteait dökümanlardan biri ekrana geliyor. onun üstünde nick fury ismini görebilirsiniz. (buradan nick fury'e selam ederim heheheheh.)

    * filmde pizzacının sahibini canlandıran paul soles, 1966 yapımı the hulk anime serilerinde bruce banner'ı seslendirmiş.

    * stan lee bruce banner'ın kan damlasının karıştığı portakal suyunu içen adam rolünü oynamış.(cameo)

    * film, 2011de vizyona girecek olan the first avenger*ya da birçok gönderme yapıyor. 1.si general ross'un ofisinde steve rogersın bir fotoğrafını görüyoruz. ikincisi saklama depolarının birinin üzerinde dr. reinstein etiketini görüyoruz. (dr. reinstein, steve rogers'ı captan america'ya dönüştüren super-soldier serumunu icad eden kişi oluyor.) ve son olarak louis leterrier bruce banner'la steve rogers'ın kuzey kutbunda karşılaştıkları bir sahneyi çektiğini ama daha sonra filmde koymaktan vazgeçtiğini söylemiş. (kuzey kutbuna gittiği sahne trailer'da mevcut)

    * bruce, british colombia'dayken kendisine bir paket geliyor ve üzerinde david b. ismini görüyoruz. bu 1978 yılında çevirlen the hulk'a bir göndermeymiş çünkü bruce'un ismi normalde robert bruce banner iken daha sonradan david bruce banner'a çevrilmiş ve her bölümde değişik isim kullanmasına rağmen (soyadı hep b'yle başlıyormuş tabiki) kısaca kendisine david b. demeye başlamışlar.

    * trailerda bruce'un intihar etmek için kuzey kutbuna gittiği bir sahne mevcut. fakat genç izleyiciler için üzücü bir sahne olur diye filme koymaktan vazgeçmişler.

    * william hurt general ross karakterini canlandırırken captain ahab'den ilham almış. (hani kaptan takıntılı birşekilde moby dick'i yakalamaya çalışıyor ya o bakımdan)

    * general ross, bruce'u the hulk'a çeviren maddenin 2. dünya savaşı sırasında yaratıldığından bahsediyor. bu yine the first avenger*'ya bir gönderme zira steve rogers 2. dünya savaşı sırasında yaratılan bir karakter.

    * çizgi romanda betty, bruce'a mr. blue kod adıyla yardım ediyor oysaki filmde başkası mr. blue başkası çıkıyor, ayrıca mr. blue, tim roth'un mr. orange'ı oynadığı reservoir dogs'a da bir gönderme niteliği taşıyor. yine betty, pizzacıda pizza sipariş ederken mr.pink adlı bir pizza istiyor, sanıyorum bu da reservoir dogs'a bir gönderme.

    --- spoiler ---

    * filmin sonunda new york'lu profesör dr. samuel sterns'in kafasındaki yaraya the hulk'ın kanı damlıyor ve kafası mutasyona uğramaya başlıyor. daha sonra akıbetinin ne olduğunu göremiyoruz. hemen akıbetini söliyim size; the incredible hulk'ın sequel'ında kendisini "the leader" olarak göreceğiz. (filmin kötü adamı)

    * louis leterrier'in dediğine göre filmin son sahnesi'nin (bruce meditasyon yapıyor ve gözleri yeşile dönüyor) ne anlama geldiği belirsizmiş. bunun 2 anlamı varmış; eğer the hulk'un sequel'ı çekilecek olursa (ki bu the avangers olacakmış diyorlar) 1)bruce güçlerini kontrol etmeyi ögrendi 2) bruce kötü tarafa geçmeye karar verdi ve the avangers'daki kötü karakter olacak.

    * filmin açılış sahnesinde culver üniversitesinde sonic cannon'a ait blueprinti görüyoruz ve blueprintin sahibi olan şirket stark industriesolarak gözüküyor. daha sonradan parktaki çatışma sahnesinde bu sonic cannonları the hulk'ın üstünde kullanıyorlar. işte bu sonic cannonları general ross'a satan hepimizin sevdiceği tony stark'tan başkası değil. zaten filmin sonunda da kendisini ufak da olsa görme fırsatı yakalıyoruz.

    --- spoiler ---

    bu entrymizin de sonuna geldik. başka bir entry'e kadar esen kalın*.
  • liv tyler'in edward norton'dan daha kaslı olduğu bir film..
  • kendi çapında başarılı olan film. geldi, gittim, izledim. bir çizgiroman uyarlaması olarak kendi kendisine yeten bir yapım olmuş. filmi izledikten sonra eğlenceli bir hulk sayısı okumuş gibi hissettirdi bana. çizgiroman fanlarının ve aksiyon sevenlerin memnun çıkabileceği bir yapım netekim. biliyoruz ki (biliyoruz gibi davranıcam ona göre) filme gelen kimse fransız sanat filmi beklemiyor( yalnız, ne biçim film çekermiş bu fransızlar be arkadaş. aksiyon filmleri ile ilgili tüm argümanlarda bahsi geçmek zorunda. afferim lan adamlara.) hulk da şöyle bir durum var; kendi ait olduğu alana yeni olan hiçbirşey getirmiyor. senaryo bilindik mesela. şöyle, vay anasını yaw, gene şaşırttı bizi köftehorlar diyecek bir senaryo heyecanı yok. ne olacağını bile bile izliyorsunuz filmi. (yok yahu, onlarca spoiler okuyup gitmedim filme. valla lan.) hele çizgiroman takipçisiyseniz hiç şaşırmıyorsunuz. (harbiden bak, bilmiyodum lan.)

    edward norton abimiz gayet kararında bir bruce banner olmuş. çekingen, ezik, sürekli panik halinde. tip olarak da çizgiromandakine alabildiğine yakın. senaryoya el attığını biliyorduk lakin sonradan öğrendim ki kendisi aslında hikayeyi çok değiştirememiş çünkü anlaşmasına bu dahil değilmiş. daha çok diyaloglara ve bazı sahnelere dokunabilmiş. hatta marvel ile arasında birkaç anlaşmazlık çıktığından dolayı filmin son kurgusuna da karışamamış. bundan dolayı marvel ile biraz soğukluk yaşamakta imiş. velhasıl, yeni bir hulk filminde oynamak istemeyebilir abimiz. norton ne yazık ki oyunculuk anlamında çokta özel bir şey katamamış filme. bruce banner olarak yeterli ama sadece o kadar. liv tyler ablamızı ise pek beğenmedim ne yazık ki. tüm film boyunca mıymıntı bir general kızını canlandırabilmiş en fazla. tabi bu biraz senaryo ile de alakalıdır belki ama çok sıkıcı olmuş işte. diğer oyunculuklar ise kararında. gerçi tim roth abimizi bilhassa beğendim. kendisi sırf çocukları izlesin, eğlensin diye bu rolü kabul etmiş ama iyi olmuş. afferim. (koskoca rus ajanı emil blonsky’ i, sırf dil aksanı hocası tutmamak için, gidip rus asıllı ingiliz yapan yönetmen ve saz arkadaşlarının kafasına sıçayım bu arada)

    zilyon tane marvel göndermeside koymayı ihmal etmemişler filme. şimdi hava atar gibi hepsini tek tek sayıp, yaleppim ne kadarda çok marvel şeysi biliyorum gördünüz müüüü demiycem ( yada hiçbirini bilmiyorum sadece bi yerlerden duydum, artizlik olsun diye böyle yazdım. siz seçin :) )

    filmin cg departmanına bir çok şey yazmak isterdim, yok şöyle şahaneydi böyle güzeldi diye ama diyemiyorum. efektler böyle bir film için yeterli ama ne yazık ki taaa 2003’de ilm’in yaptığı efektleri aşamamışlar. tek geçebildikleri nokta, tasarım ama oda yönetmen farkından olsa gerek. tabi hakkını yemeyelim yeni çığır açmasa da efektler kabul edilebilir olmuş. arada olmamış sahnelerin ayrıntılarından bahsedip, bakın cg den de deli anlarım artizliği de yapmıyorum( ha, deli anlarım o ayrııı, eheh)

    yönetmenlikte de ekstra bişii göremedim, kurguda kopuk kopukdu zaman zaman . bir laf edeceğim şeyde, abomination. abicim nedir o resident evil canavarı konsepti yahu?. hatta bir arkadaşım, olm nemesis gibi olmuş lan dedi. hulk’ a rakip koymuşsunuz, kapışsın istemişsiniz ama bu ne lan? tamam herifin orijinal halide çok matah diil ama zombi tribi olmamış lan. terbiyesizler sizi.

    bir de abicim neden hulk bu kadar güçsüz bir his verdi filmde. marvel’ ın güç göstergesi olan bir karakterin kütür kütür dayak yiyip sonra zar zor toparlaması hoşuma gitmedi. tamam abomination hulk'dan güçlüdür ama hulk da öfkelendikçe güçlenir bre kansızlar. bunu biraz daha hissedebilseydik keşke. bi mağara sahnesinde adam gibi takdir ettim herifi. aha lan, hulk bööledir dedim. ( hulk smash’ın yeri ayrı)

    sonuç olarak film izlenir ama o kadarda başarılı bulmadım. bir iron man güzellemesinden sonra bu zayıf kalmış. kanımca ang lee versiyonunu da aksiyon dışında pek aşamamış. velhasıl aksiyon delisi yahut çizgiroman sever değilseniz izlememeniz çok bir şey kaybettirmez. bakalım directors cut nasıl olacak.

    not: yalnız, robert downey jr abi, sen nasıl bir adammışsın be yaw. koskoca filmde iki dakika görünüp tüm filmden rol çalmak nedir yahu? tony stark karakteri bir insana bu kadar mı yakışır? gel len, elini sıkıcam takdir edicem seni. afferim

    çok sonradan edit:

    --- spoiler ---

    adam yıldırıma sinirlenip taş attı lan! çok acaip

    --- spoiler ---
  • marvel studios'un ikide iki yaptığı filmdir. çizgi roman uyarlamaları konusunda son derece kötü bir sicili olan marvel kendi stüdyolarında çektiği ikinci filmle de geleceğe dair umut verdi. üstelik bu çekilen iki film de benim en hoşlanmadığım iki marvel karakterine ait.

    --- spoiler ---

    film bir anlamda risk alarak hikayenin giriş bölümünü kısa süreli bir introya sıkıştırarak direkt gelişmeden başlıyor. yani bruce banner'ı hulk'a dönüştüren deney ve öncesi hakkında filmin başlarında fazla bilgi alamıyoruz. bu açıdan eleştiremem çünkü ilk hulk filmi, her ne kadar bir bağlantı olmasa da, buna çok geniş yer ayırmıştı, ayrıca filme gidecek kitlenin büyük bir çoğunluğu bruce banner'ın nasıl hulk'a dönüştüğünü biliyor olsa gerek. aynı şeyleri tekrar tekrar göstermenin bir anlamı yok, daha önce iron man'de giriş bölümünü neredeyse filmin tüm ilk yarısına yayarak bir hata yaptılar zaten.

    filmin hikayesi bruce banner hulk'a dönüştükten sonra öfkesini kontrol altına almak ve ordudan kaçmak için brezilya'ya gittikten haftalar sonrası ile başlıyor. banner burada aynı zamanda mr. blue adında birinin de yardımıyla sorununa çözüm aramaktadır. mr. blue ile yazışırken mr. green lakabını kullanması şaşırtıcı olmasa gerek. banner'ın çalıştığı soda şişeleme fabrikasındaki sodalardan birinin içine kanının karışması ve bu sodanın amerika'ya gönderilip stan lee tarafından içilmesi sonucu (evet, stan lee'siz marvel filmi olmaz) general ross banner'ın brezilya'da olduğunu öğreniyor ve yakalaması için bir tim yolluyor. böylece hulk'la ve müstakbel abomination'la (emil blonsky) tanışıyoruz. blonsky ve ekibi hulk tarafından darmadağın ediliyor, bu da blonsky'nin hulk'a karşı diş bilemesine ve sonucunda abomination'a dönüşmesini sağlayacak deneylere razı olmasına yol açıyor. bu olayın ardından banner amerika'ya geri dönüyor ve betty ross'la karşılaşıyor.

    bu arada belirtmem gerek, normalde liv tyler hayranı değilimdir ama bu filmde aşık oldum kendisine, hafiften sophie marceau'yu andırdığı için olabilir. bu bir araya gelişin ardından mr. blue ile buluşuluyor ve mr. blue'nun samuel sterns olduğunu görüyoruz, nam-ı diğer leader. burada bir ayrıntı verelim leader hulk'ın fiziksel kuvvet & zeka denkleminde tam zıttıdır, en azından ilkel hulk'ın. radyasyon hulk'ın gücünü ne kadar arttırdıysa leader'ın da zekasını o kadar arttırır. fakat halen filmin esas kötüsü abomination, ve müthiş bir hulk & abomination düellosu izliyoruz. bu noktada abomination'ın hulk'tan güçlü oluşu ama hulk'ın duygusal durumuna göre gücünün artması başarılı şekilde yansıtılmış. ayrıca "hulk smash" repliğinden sonra ayağa sıçramamak zor oldu açıkçası. yalnız dikkatimi çeken bir şey, iki marvel studios filminde de baş kahramanın güçlerine benzer güçlere sahip olan kötü karakterler kullanılmış. iron man'de iron monger, hulk'ta abomination. dövüş sahnelerine heyecan getirmek amacıyla yapılmış bir numara olsa gerek. oyunculuklara da söz yok. edward norton'u benim size anlatmama gerek yok, liv tyler beklemediğim kadar çekiciydi, dünün oranjı tim roth ise bugün abomination olmuş şehri yıkıyor. ayrıca televizyonun hulk'ı lou ferrigno'yo da ufak bir rol verilmiş.

    aslında eksisi bol bir film.. peki ben neden bu kadar övüyorum? cevabı dört temel sebebe bağlı; shield, tony stark, super soldier serum ve avengers. daha filmin açılışında nick fury ve shield isimleri geçiyor. banner'ı bulunması için shield teknolojisi kullanılıyor, shield logosunu bile görme şerefine ulaşıyoruz. ross, blonsky'ye ii. dünya savaşı sırasında kullanılan süper asker serumundan bahsediyor. süper asker serumu yani super soldier serum demek captain america demek. aslında filmde cap'in de görünmesinin planlandığını duymuştum ama onu göremiyoruz ne yazık ki, kalkanıyla yetinmek zorundayız. fakat üzülmeye gerek yok, filmin finalinde tony stark'ı yani iron man'i general ross ile konuşurken görüyoruz. burada stark ross'a "ekibi topladıklarını" söylüyor. ekip = avengers. kısaca ne iron man hulk'ın ne de hulk iron man'in başlangıcıdır, ikisi de the avengers'ın başlangıcıdır fakat kronolojik olarak iron man daha önce gelmektedir.

    çizgi romanlarla alakasız olanlar benim neden bahsettiğimi ve neden bu kadar heyecan yaptığımı anlamamışlardır muhtemelen. şöyle özetleyeyim, çizgi roman uyarlamalarının hakları farklı stüdyolardayken crossover yapmak imkansızdı. fakat marvel filmleri kendi stüdyolarında çekmeye başladığı için hulk filminde iron man, iron man filminde nick fury görebiliyoruz. ayrıca herhangi bir telif sorunu olmadığı için shield, super soldier serum gibi marvel dünyasına ait öğeler filmlerde kullanılabiliyor. son iki filmin finalinde nick fury ve tony stark'ın ağzından marvel bir avengers filminin haberini veriyor. daha önce de söylediğim gibi avengers marvel evrenindeki popüler karakterleri (captain america, thor, iron man, hulk vs) bir araya getiren bir organizasyondur. neyse, hala anlamadıysanız en azından güzel bir şeyden bahsettiğimden emin olabilirsiniz.

    --- spoiler ---

    the incredible hulk daha iyi bir film olabilirdi fakat ang lee'nin versiyonuna oranla benim görmek istediğim hulk'a yakın olması ve avengers filmine iyi bir temel hazırlaması nedeniyle 7/10 puanı hakketmiştir.
  • louis leterrier'in beklendiği gibi vasatı aşamadığı fakat aksiyon sahnelerinde hafiften coştuğu, vasatın altında kalmış senaryosu ve hikayesiyle hafif hayal kırıklığı yaratmış, aksiyonu ve efektlerindeki başarısıyla kudurtmuş, edward norton'ın bruce banner rolünde çılgın attığı film..

    daha iyisi olabilirmiş ama kesinlikte tatmin edici bu hali de.. marvel studios boş iş yapmayacağını kanıtladı bu filmle iron man'den sonra..

    --- spoiler ---
    filmin yıldızı kesinlikle norton ama son sahnedeki 1 dakikalık tony stark çıkışıyla robert downey jr. sadece 1 dakikada rolü çalarım, en başarılı ikinci oyuncusu olurum filmin demiş..
    --- spoiler ---

    avengers'a kırpılan gözler artık tik oluşturdu marvelcılarda.. anormal team up hikayeleri geliyor beyazperdeye.. hazır olmak lazım..
  • eski hulk filmlerinde hulk u canlandıran lou ferrignoyu güvenlikçi olarak görüp bruce bannera kardeşim dediğini duyduğumuz film .

    --- spoiler ---

    bence filmdeki en güzel savaş sahnesi ; sonradan abominationa dönüşecek olan elemanın süper asker serumunu aldıktan sonra hulk la ilk kapışmasıydı .

    --- spoiler ---
  • sırf edward norton var diye seyrettiğim film. çünkü 2003 versiyonunu hiç sevmemiştim. norton'a rağmen güzel olmaz diye düşünüyordum ama fena çıkmadı. ya ben edward norton var diye eleştiri oklarımı çıkarmadım ya da hakkaten fena değil.

    --- spoiler ---

    bilgisayara bakarken norton 360 programının çıkması da ayrı bir hoşluktu.

    --- spoiler ---
  • --- spoiler ---

    bütün aksiyona, edward norton gibi bir oyuncuya, hulk gibi değişik bir çizgi roman karakterinin hikayesine rağmen en akıld kalan yanı tony stark ın gelişi olmuştur efendim robert downey jr iki dakikada yine kendisini sevdirmiş, iron man bütün filmere konuk olsun olmadı avengers çekilsin dedirtimiştir

    --- spoiler ---
  • araba hurdalarindan boks eldiveni yapandir.
hesabın var mı? giriş yap