• bbc two'nun 8 bölüm onay verilen viking draması. bernard cornwell'in romanından televizyona uyarlanacak. dizinin yardımcı yapımcısı bbc america.
  • bernard cornwell'in the saxon stories adli roman serisinden uyarlanarak, 9.yydaki anglosakson-viking savaslarini anlatacak drama. bbc'nin game of thrones'a cevabi olarak lanse edilmeye baslanmis bile. buralari degerlenecek.
  • bbc'nn yeni dizisi.
    bbc'den game of thrones'a rakip geliyor
    kanlı savaşlar ve toprak davaları deyince akla epik televizyon draması taht oyunları (game of thrones) gelir. ancak, bbc'nin büyük bütçe ayırdığı yeni projesi the last kingdom (son krallık) dizisi taht oyunları'na rakip olmaya hazırlanıyor.
    the last kingdom, dokuzuncu yüzyılda anglo-sakson ve vikingler arasında geçen savaşları konu alan bir drama olacak.
    bernard cornwell’in en çok satılanlar arasında olan ‘the saxon stories’ adlı serilerden uyarlanan dizi , ingiltere ’de kral alfred hükümdarlığı sırasında, “şu an ingiltere olarak bildiğimiz yer ayrı krallıklar varken vikinglerin saldırısına uğrayan ve büyük krallık wessex’in tek başına meydan okuduğu” zamanda geçecek.
    tarihte adı geçen önemli figürleri ve hayal ürününü birleştirerek, the last kingdom’ın kahramanı bir sakson asilzadenin oğlu olarak dünyaya gelmiş ve vikingler tarafından kaçırılıp büyütülmüş uthred olacak.
    kendi doğduğu topraklar ve yetiştirildiği insanlar arasında kalan uthred, saksonlar ve vikingler arasında tehlikeli bir yol izleyecek.
    gelecek sene bbc two’da gösterilecek olan, ve bbc america ve carnaval films birleşimiyle yapılacak dizinin, hbo’nun fenomen dizisi taht oyunları’yla karşılaştırılması kaçınılmaz.
    carnaval’ın dediğine göre, “taht oyunları sadece fantezi ürünüyken, the last kingdom ingiltere’nin oluşumunu konu alan tarihi gerçekler sunarak farklılık gösteriyor”.
    dizi “ politika , din, savaş, cesaret, aşk, sadakat ve evrensel kimlik arayışı”nı derince inceleyeceğini söylüyor ve seks konusunda daha ölçülü olunacağı ima ediliyor.
    ödüllü yapımcı gareth neame, “bu taht oyunları değildir. muhteşem bir dizi olmasına karşın, bizim yapımımız kral alfred ve ingiltere’nin kuruluşunu konu alan, gerçek olaylar üzerine kurulu tarihsel bir dramadır” dedi.
    çekimler, sonbaharda başlayacak. bbc, sekiz sakson romanı basılmış olan the last kingdom’ın, dördüncü sezon rekoruyla beş ve altıncı sezonla yenilenen taht oyunları gibi uzun ömürlü bir dizi olmasını umut ediyor.

    kaynak
  • gerçek tarihte yaşanan anglo sakson - viking mücadelesini anlatarak game of thrones'a yaklaşamayacak yapım. game of thrones'un olayı zaten paralel bir dünyada az buçuk fantastik olmasından kaynaklanıyor. tutmaz bu.
  • (bkz: tedariksiz ethelred)
    (bkz: alfred the great)
    (bkz: cnut the great)
    (bkz: sweyn forkbeard)

    öğrenin bunları.
  • bbc amerika'da 10 ekim'de başlayacak olan dizi.

    uhtred, earl ragnar, ragnar the younger, odda the elder, odda the younger, aelfric gibi karakter isimleri olacakmış.
  • sezonun en iyi dizilerinden olma potansiyeli var. tarihi dizileri sevenler kesinlikle kaçırmasın. viking istilası altındaki ingiltere'de kalan son krallık olan wessex krallığı diziye ismini veriyor. kral alfred 5. bölüm itibari ile dizideki favori karakterim haline geldi. çok zeki ve soğukkanlı ama fiziksel bir rahatsızlığı da var.
  • the bastard executioner'in ilk bölümünü izleyip istediğimi alamayınca ümit bağladığım bir diğer tarih dizisi daha bbc'yi daha fazla dizi yapmaya teşvik edecek bir başarı sağlayacaktır
  • bernard cornwell'in the last kingdom adli romanindan uyarlanmis bbc america dizisi. ilk bolum kitaba oldukca sadik cekilmis ve 9. yuzyil ortamini oldukca basarili anlatiyor. kitaplar muthisti, dizi de kitaplarin hakkini verecekmis gibi duruyor. darisi warlords'un basina.

    (bkz: the last kingdom)
    (bkz: the pale horseman)
    (bkz: the lords of the north)
  • iş yapma ihtimali yüksek dizi. şimdiden alalım rezervemizi...
hesabın var mı? giriş yap