• yönetmenliğini paolo virzi'nin yaptığı yol filmi. michael zadoorian'ın aynı adlı romanından uyarlanmıştır. imdb goodreads
    oyuncular:
    donald sutherland
    helen mirren
    kirsty mitchell
    christian mckay
    robert pralgo

    italyan yönetmenin ilk ingilizce filmi. biri kanser diğeri alzheimer olan yaşlı bir çiftin boston'dan key west'e gitme hikayesi anlatılıyor. henüz teaserı yayınlanmadı, gösterim tarihine dair net bir açıklama da yok. kulislerde 70. cannes film festivali'nde yarışacağı söyleniyor.*
  • insanda 3 duygu uyandırıyor, seyahat etme isteği, hemingway okuma isteği ve evlenme isteği. çok derin bir film değil ama oyuncular o kadar samimi ve inandırıcı oynuyor ve aralarındaki kimya o kadar iyi ki, film sizi içine çekiyor anında.
  • film o kadar güzel ki böyle tertemiz, hiçbir duyguyu abartmadan veriyor her şey yerli yerinde ne fazla ne az, akıp gidiyor izlerken ve en önemli özelliği aşırı içten oluşu
    sadece iki entry görmek üzdü
  • filmekimi kapsamında ankara'da da gösterilen çok içten, bol bol güldüren, sıcacık bir film.
  • oyunculuk inanılmaz. samimiyetiyle göz dolduran bir film. karakterlerin gelmişini geçmişini izlemek istiyorsunuz. öyle tatlılar. böyle samimi aşkları ütopik bulanların beğenmeyeceği bir anlatımı olabilir ancak yaşayanların çok gerçekçi bulacağını söyleyebilirim.
  • son zamanlarda izlediğim en tatlı filmdi. benim algıda seçiciliğimden mütevellit ağır varoluşçu ve hatta gestaltcı bir tarafı vardı. tercih edeceğim bir yaşam ve ölüm biçimini anlatıyor. tavsiye ederim.
  • helen mirren ve donald sutherland gibi iki çok iyi oyuncunun yeni ve oldukça iyi filmi.

    birlikte büyümenin, ne kadar klişe olsa da bir hayatı bütün yükü ve tüm lezzetiyle paylaşmanın anlatıldığı, izlemesi ara ara zor gelen ve kadın karakterin, planını akıllıca uygulamasına şapka çıkartan, yine de trajik bir son içeren bu film, izlediğim son filmler içinde dikkatimi çekmeyi başardı. geçmişlerini değerli bulan ve beraber yaşadıkları insanlara değer veren insanların kesinlikle izlemesi gerektiğine inanıyorum.
  • gençken çok kolay ve önemsiz olan şeyler zamanla imkansız hale gelebiliyor. yaşlanmayı, gözlerinde "nasıl da geçti onca yıl" bakışı olan insanları gördükçe hep hüzünlenirim. hayallerin, yapmak istediklerin, yapamadıkların, hataların... izlerken gözlerimin yaşlanmasına engel olamadığım bir film olmuştur. derinden etkilemiştir.
  • (bkz: trt2) bu dönemin en iyi kanalıdır bizim aile gözünde. izlediğim en güzel ve özel filmlerden biri oldu vee hemencecik aşık olmak istedim çok güzel duygusal ve doğal film. 2 kişilik film nasıl yapılır bizim senaristlere de anlatmak lazım galiba. izleyiniz efendim.
  • (tam olarak düşünülen şekilde olmasa da) sonu kolayca tahmin edilebilen, ama yine de kendini izleten filmlerden.

    --- spoiler ---

    hastalıkları hariç her şey toz pembe gibi görünürken, hata yapılır, ama affedilebilir bir hata mıdır; hata "affedilebilir biçimde" mi yapılmış... affedici olmak gerekli mi, değil mi, zaten artık bunları sorgulamanın yersiz olacağı kadar geç mi... bunların kısacık bir muhasebesini de içermekte.
    --- spoiler ---

    kendi hayatlarına dönüp baktığında izleyenler de içerlemekte.
hesabın var mı? giriş yap