• 1. mysterious encounter
    2. sundance
    3. the field
    4. the light of the spirit
    5. in the beginning
    6. moondance
    7. howling thunder
    8. journey to a fantasy

    şeklinde bir track list'e sahip kitaro albümü.
  • 1987 yılında yayınlanmıştır. senfonik, mükemmel bir eserdir.
  • kitaro'nun amerika'ya açıldığı ve oldukça kalabalık bir müzisyen grubuyla çalıştığı 1987 tarihli stüdyo albümü. yapımcılardan biri, grateful dead topluluğunun davulcusu mickey hart'tır. perküsyonda zakir hüseyin görev almıştır.

    albüm ayrıca 1986'da yayınlanan tenku albümünün devamı niteliğindedir. tenku'da doğum, gelişme, yaşam, ölüm temaları üzerine başlayan anlatım, the light of the spirit'te tamamlanmıştır.
  • kitaro'nun 1987 yılında çıkarttığı albüme ismini veren parçası. ilk dinlediğimde pek öyle sarmamıştı ve şimdiki çalma listelerinin o zamanki karşılığı karışık kasetlerimde yer bulmuyordu.

    sonra zaman geçti, parça kitaro'nun klasiklerinden biri olurken, benim de gönlümde yer etmeye başladı. dünden beri dilime dolanmıştı, mırıldana mırıldana evde dolanıyordum. az önce bilgisayarı açıp müzik dinlemeye başladığımda ikinci şarkıda albüm yorumu çalmaya başlayınca girip yazayım dedim. insanın ruhsal yüceliğini iyi anlatan melodiler varsa, bu parça da onlardan birine sahip kesinlikle. kitaro gençken yazmıştı bu kompozisyonu, 33 yaşında falanken. benim kırkımı görmem gerekiyormuş değerini anlayabilmem için.

    kitaro pek çok konserinde de seslendirir bunu. tabii kadın vokaller olmuyor o zaman. bu performanslarda kitaro, mutlaka armonikasını çalıyor. seviyorum bu adamı.
hesabın var mı? giriş yap