• 1984 yapimi, john le carre'in romanindan uyarlanan, george roy hill tarafindan yonetilmis, basrollerinde diana keaton ve klaus kinski'nin bulundugu, muzikleri dave grusin'in elinden cikmis, 1980'lerde israil ajanlari ve filistinli teroristler arasinda tum avrupa'da gelisen kovalamacayi anlatan, zamaninin tum ozelliklerini icinde barindiran siyasi bir gerilim ve casusluk filmi.
  • diana keaton'un hafif saf salak aşık casus rolüyle insanın içini baydığı, ilginç konusuna rağmen yeterli heyecanı veremeyen, buram buram 1980'ler kokan bir film.
  • alexander skarsgard, michael shannon ve `florence pugh'un yer alacağı uyarlama tv dizisi projesi.

    imdb
  • filmi kitabına oranla müthiş başarısız olduğundan dizisinin çekilmesine sevindiğim (bkz: john le carré) romanı.

    kitabı okurken gözümde charlie rolünde nicole kidman, becker rolünde de george clooney canlanmıştı, tabii o yıllarda ikisi de gençti. becker rolü için alexander skarsgard biraz sarışın olsa da karizmasının diziyi götüreceğini tahmin ediyorum. charlie rolüne seçilen florence pugh umarım bu rolün altından kalkmıştır. heyecanla bekliyorum.
  • bbc/amc ortaklığında televizyona uyarlanan john le carre romanı. başrolde alexander skarsgard, michael shannon ve florence pugh var. charles dance, clare holman, kate sumpter, simona brown ve max irons, kadroyu oluşturan isimler.

    the night manager'ın yapımcılarının elinden çıkmış dizinin yönetmeni chan-wook park. bu bile izlemek için yeterli bir sebep.

    fragman
  • chan-wook park'ın tüm bölümlerini çektiği bbc-amc ortak yapımı mini dizi. john le carre beyin the night manager'ı tutunca bunu da uyarlamışlar. daha önce diane keaton'ın başrolünde sinemaya aktarılmış, bu kez renkli mi renkli kıyafetlerle dizileştirildi. michael shannon başrolde. mossad ajanını oynamış shannon. aksanı oturtmuş. ilk bölümdeki performansı iyi. diğer roller alexander skarsgard'la florence pugh'ın. pugh'ı izlemek pek keyifli.

    dizi 79'da geçiyor. filistinliler bavullarla evleri bombalıyorlar, shannon'ın karakteri bombalamalardan sorumlu 4 erkek kardeşi yakalamaya çalışıyor. tabii merkezde mossad ajanı var ve olaylar da mossad açısından aktarıldığı için rahatsız etmedi desem yalan olur. ilerleyen bölümlerde mossad'a veya israil'in filistin politikasına bir eleştiri getirilir mi bilemem, ama ilk bölüm bu açıdan rahatsız etti. isterdim ki biraz daha geniş açıdan, iki tarafa da aynı uzaklıktan yaklaşılsın. bunun dışında ilk bölüm beni yakalayamadı. sürükleyici mi? sayılır. doğrusu, ben o denli heyecanlanamadım. konu bilindik zaten. belki ilerleyen bölümlerde daha iyiye gider. açıkçası the night manager'ın da hastası olamamıştım. herkes çok sevmişti ama her sahnesi klişe bir diziydi. umarım the night manager'dan iyidir bu dizi.
  • gerçekten de çok çok iyi bir dizi. chan-wook park gibi bir yönetmenin elinden çıktığı belli. bu nedenle atmosfer olarak farklı bir ağırlığı var. yine bir yönetmen işi olmasından dolayı mindhunter’la aralarında ton ve yapı bağlamında çok benzeşen noktalar var bence. kesinlikle imdb’deki 7,2’lik puana aldırmayın, ilk iki bölümdeki hızına-temposuna bakıldığında en az 8 puanı hak ediyor.

    başroldeki florence pugh rolüne epey yakışan bir isim olmuş ki kendisinin işi zor, keza oyun içinde oyun oynayan bir karakteri canlandırıyor. alexander skarsgard da kötü olmamakla beraber karakteri itibariyle donuk bir tip, ilerleyen bölümlerde neler yapacak merak ediyorum. michael shannon ise her zamanki gibi döktürmekle meşgul.

    dizinin avrupa’nın farklı noktalarında geçmesi sinematografisine çok şey katmış, yunanistan’ın sahil kasabalarından, atina’ya derken bir anda tel aviv’e, münih’e gidiyorsunuz. mekanlardaki çekimlerin güzelliği yanı sıra diziye ayrı bir hareketlilik katıyor bu mekan değişiklikleri. bir mini-diziden çok, büyük prodüksiyonlu bir film izliyormuş havası yakalıyorsunuz diyeceğim ama diziler günümüzde zaten ciddiyet hususunda filmleri çoktan geçmiş durumda. chan-wook park dizi yapıyor ya, hala inanamıyorum böyle şeylere.

    tek üzücü noktası altı bölümcük olması. bu kalitede bir şey yakalamışken birkaç sezon olmasa bile en azından 10-13 bölüm sürsün isterdim.
  • izlenmesine izlenir de bir the night manager olmayan dizi.
  • türkçe altyazılarını nereden bulabileceğimi merak ettiğim dizi.
  • john le carre, (gerçek adıyla david cornwell) "the little drummer girl"de küçük bir rolde oynamıştır.
hesabın var mı? giriş yap