• (bkz: iki yüzlü adam)

    harry potter and the philosopher's stone'un on yedinci ve son bölümüdür.

    neredeyse bütün çözümlemeler bu bölümdedir. harry yıl boyu kovaladığı kişinin quirrell olduğunu öğrenir. voldemort ile üçüncü kez karşılaşır ve alt eder. ölümden döner ama dumbledore kurtarır. bina kupasını kazanırlar.

    voldemort'un ruhunu böldüğü bu bölümde ima edilir aslında. "gölgeden, buhardan başka bir şey değilim. ancak bir başkasının bedenini paylaşırsam bir biçim alabiliyorum."

    bir de bu bölüm aforizma kaynar resmen.

    "iyiyle kötü diye bir şey yoktur, güç vardır sadece, bir de o gücü elde edemeyecek kadar zayıf olanlar./there is no good and evil, there is only power, and those too weak to seek it."

    "düzenli bir kafa için ölüm de büyük bir serüvenden başka bir şey değildir./to the well-organized mind, death is but the next great adventure."

    "bir şeyin adından korkarsan, kendisinden daha çok korkmaya başlarsın./fear of a name increases fear of the thing itself."

    "hem güzel, hem korkunç bir şeydir gerçek, çok özen ister./truth. it is a beautiful and terrible thing, and should therefore be treated with great caution."

    "türlü türlü cesaret vardır. düşmanlarımıza karşı koymak yürek ister, ama dostlarımıza karşı koymak da yürek ister./there are all kinds of courage. it takes a great deal of bravery to stand up to our enemies, but just as much to stand up to our friends."
hesabın var mı? giriş yap