• bodrum'un en güzel manzaralı a+ oteli olmakla beraber, aynı zamanda tabağı 30-60 ytl arasında değişen akşam yemeğinde masaya açıp servis yaptığı suyu, "küçük su bedeli" adı altında kişi başı 3 ytl olarak fatura eden oteldir.
  • hakkinda yazilanlarin 7 senede ek$i sozlugun kullanici kitlesinin nasil degi$tigini carpici bir bicimde gosterdigi otel.
  • bu otelin kahvaltı salonuna dogru lobisinin bir kısmında duvar yerine heybetli bir kaya durmaktadır. bina temeli atılırken çıkan bu devasa kayayı patlatmak yerine duvar misali kullanmışlar. hem doğal doku korunmuş hem de müthiş bir görüntü çıkmış ortaya. otelde daha nice böyle ince düşünülmüş mimari detaylar var. eğer önceden arayıp müdavimi müşteri havasında pazarlık yaparsanız 450$lık liste fiyatları yerine 200$ gibi nispeten uygun bir fiyatla ağustos ta bile kalabilirsiniz. ucuz değil ama bence bodrum'un en iyi butik oteli. bir de buranın müşterileri türkbüküne piyasaya gelmiş tiplerden çok, öğlen havuz kenarında kitabını okuyup akşama balık yiyecek sakin nezih restaurant kovalayan bir kitledir.
  • muellifi icin (bkz: ersen gürsel)
  • bu hafta içerisinde ve 2005 yılının haziran ayında olmak üzere iki kere misafiri olduğum butik oteldir. bu otele ilişkin düşüncelerimi, önerilerimi ve faydalı bilgileri sizinle paylaşmaya başlamadan önce bu otelin bir butik otel olduğunu, "small luxury hotels" kavramı içerisinde değerlendirilmesi gerektiğini belirtmek isterim.

    ilk olarak otele girişimizden ve karşılanmamızdan başlayalım:
    the marmara bodrum bilindiği üzere bodrum'un merkezine gelmeden ayrılan bir yolun sonunda bulunuyor, yani çıkmaz sokağın sonunda yerleşmiş biçimde. otoparkı da gerek bu nedenle, gerek de butik otel olduğu için sınırlı kapasiteye sahip. bu sizin gözünüzü korkutmasın yalnız, park yeri bulmak son derece kolay.
    her otelde bulunan valenin olmaması biraz yadırganıyor. concierge hizmeti 2005 yılındaki ziyaretimde olumsuz not almazken geçen haftaki ziyaretimde olmayan şeye not verilemeyeceğinden ötürü puanlaması eksik kalmıştır.

    sıkıntılı bir girişten sonra odanıza geldiğinizde sizi olması gerektiği kadar sade bir yaşam alanı beklemektedir. odanın dekoru (özellikle duvardaki üç maymun heykeli çok güzeldir.) alışması kolay ve kaliteli eşyalarla yapılmıştır.
    buradaki tek eksik ki bu otelin genelinde de vardır, biraz bakım yapılması gerektiği hissidir. ne yazık ki son ziyaretimde 2005'deki ziyaretimde gördüğüm kadar parıldayan banyo eşyalarıyla karşılaşamadım.

    oda ve kahvaltı şeklinde hizmet veren bu oteldeki ziyaretimde masraflar önemsenmediğinden ek ücrete tabi olan öğle yemeği, snack bar ve kahve servislerinden de bahsetmek isterim:
    öğle yemeği menüsüyle zengin olmayan ama lezzetiyle çok zengin olan bir kıvamdaydı. ilk olarak the marmara bodrum meze yorumu ile başladığım, pek geçer not alamayan bu giriş yerine kalamar tercih etmiş olsaydım "harika" olarak nitelendirebilirdim. ara sıcak almak yerine iki ana yemek tercih ettim. ilk önce aldığım karışık pizza son derece kaliteli malzeme kullanılmış, hamuru olabilecek en iyi şekilde ve bir otel mutfağına örnek teşkil edecek kıvamdaydı. ikinci ana yemeğim biftek schnitzel idi ama bunun yerine çökertme kebabı seçilirse bir tabak daha sipariş edilebilirdi aynı yemekten. tatlı olarak ise sufle ve dondurma ikilisinin aynı tabakta sunulması keyif vericiydi, yalnız keşke suflenin içindeki sıcak çikolata daha az olsaydı.
    öğle yemeği fiyatlarını ise girişler 20 tl, pizzalar 25 tl, ana yemekler 30 tl, tatlılar 20 tl, alkolsüz içecekler 10 tl ortalamasındaydı. bodrum kalesi manzarası eşliğinde kişi başı 120 tl civarı bir hesapla güzel bir öğle yemeği yemeniz mümkün.
    snack bar ortalamanın üstünde bir nitelikte olmasının yanında "güzel bir öğle yemeği yerine geçer mi?" sorusundan olumsuz yanıt alarak sınıfta kalmaktadır.
    kahve servisleri için ise yaklaşık 10 tl verdiğiniz bir fincan kahvenin daha güzel olmasını beklemenin yanlış olmayacağı kanısındayım.
    yemek servisleri genel olarak çok yavaştı, lakin hizmetin niteliğine baktığınızda son derece işini iyi yapan servis elemanlarını görmeniz mümkün.

    kahvaltı ek bir ücret talep edilmeden sunuluyor, yalnız çeşit azlığı sizi üzse de her çeşitin son derece güzel olması az önceki eleştiri konusunda ayıp edildiğini gösteriyor. kahvaltıda taze sıkılmış portakal suyu biraz sınıfta kalsa da milföy hamuruyla yapılan ve içerisinde çikolata olan o muhteşem hamur işi sizi diğer lezzetlerden mahkum bırakıyor.

    otelin çalışanları son derece yardımsever, son derece kibar ve son derece kendinizi özel hissettiren nitelikte. odaların temizliği bodrum'un en iyi oteline yakışacak düzeyde.
    otelin tenis kortu ve havuzu gözden uzak bir yerde ve şehiriçinde tatil yapabileceğinizi düşünebileceğiniz bir yer. fitness salonu eşsiz bodrum manzarasında size saatlerce spor yapma isteği veriyor. zaman darlığından spa deneyimi yaşayamamak üzücü olsa da bir sonraki ziyaret için bahane olabilir.

    sonuç olarak; hem bodrum'un içine yakın olsun, hem de kaliteli olsun derseniz burası sizin için biçilmiştir. somon balığı biraz fazla tuzlu, akşam yemeğindeki levrek dolması biraz kötü bir yorum olsa da burası kesinlikle bodrum'un en iyi otelidir.
    fiyatları için ise regnum'un otelin alt tarafında inşa ettiği müstakil evleri yaklaşık iki milyon euro olduğu düşünülürse son derece makuldür.
    az önce her ne kadar "bodrum'un en iyi oteli" sözü geçse de birkaç arkadaşımızın hızlarını alamayıp kempinski barbaros bay'e beş çayına gittiler, iddiaları da son derece net: kempiski barbaros bay bambaşka bir yer, bizim burası hiçbir şey.
    yine de ben bir tercih olduğunu tekrarlar ve bodrum'un merkezine yakınlığının ne derece önemli olduğunu belirtmek isterim.

    son bir hatırlatma olarak, oteldeki umumi tuvaletlerde kapıyı kitlemeniz gerekir ki camdan yapılan kapıyı buğu kaplayabilsin. aksi takdirde kimsenin görmemesi için allah'a dua etmek güzel bir çözüm olabilir.
  • sayısız stolichnaya ve bilimum başka içkilerden sonra havuzuna gece elbisesi ile girdiğim oteldir.

    (bkz: bu entryi yarın silebilirim)
  • bodrum'a çok yakın ama çok da sessiz bir yer. yani bodrum'a geldim diyebiliyorsunuz ama kafanız gürültüden, kalabalıktan şişmiyor. iç mimari taktir edilesi. odalardaki heykeller de öyle. personel derseniz fazlasıyla güler yüzlü. size sizi gerçekten rahat ettirmeye çalıştıklarını hissediriyorlar. bir de kapalı havuz olsa tadından yenmez:)
  • en son 2011'de gittiğim herkesin en az bir kere gitmesi gereken bodrum'un güzel oteli.

    girişte sıcak havlu verilir, ortalıkta kediler dolaşır, kahvaltıları mükemmeldir hatta bir zamanlar yabancı bir şefleri vardı...
    sonracığıma küçük bir havuzu vardır ancak geride olimpik havuzları bulunur. sessiz sakindir, akşamları havuz başında takılabilirsiniz, bütün sakinliğine rağmen asla sıkıcı değildir.

    deniz isteyenlere torba'da beachleri bulunur. otelin konumu tepededir, özellikle geceleri bodrumun bütün manzarsına gökten hakim olursunuz. merkezidir bir taksiye atlayıp marinaya gidebilirsiniz.

    kalbimde yer etmiş tek oteldir, the marmara antalya'da çok güzeldir ancak bodrum'daki butik otel sevmeyen bendenize kendini aşık ettirmiştir. ayrıca bir de duvarı vardır, cümleler yazarsınız anı gibi kalır orada. eğer bir gün evlenirsem kesinlikle burada evleneceğim dediğim oteldir.
  • yazın motosikletle çıktığım seyahatin planını yaparken booking'te görmüş ve çok beğenmiştim. bütçemi aştığı için içimde ukte olmuştu.
    seyahati en uygunlu şekilde yapıp döndükten dört ay sonra bir iş için burada konaklanacağını duyunca müthiş sevindim.
    sabah otele misafirlerin bembeyaz bir duvara yazdıkları yazılarla dolu bir koridordan girmek buraya karşı olan heyecanımı daha da arttırdı.
    otelin dekorasyonu çok sade ama bir o kadar da detaylarda büyüleyicilik var.
    bodrum'daki bir otelin içinde bodrum'a dair yerel izler, yerel yüzler görmek çok ama çok hoştu.
    akabinde otelin her yerine yayılmış olan mevlüt akyıldız eserleri...
    türkiye'deki böyle büyük otellerde yerel izler görmek her zaman mümkün olmuyor ama burada kendimi gerçekten bodrum'a aitmiş gibi hissettim.
    kaldığım oda da duvardaki üç maymun heykelinin ve mevlüt akyıldız'ın "paşa" tablosunun tüm odalarda bulunduğunu duyunca şaşırdım.
    gayet ciddi bir çalışma olmuş, kötü kopya/replikalar olmamış.
    öte yandan otelin ön kısmı açık ara bodrum'un en güzel manzarasını içeriyor.
    güneşin doğuşundan batışına muazzam bir görüntü var.
    iç mekanlarda tuvaletten yemek salonuna kadar şaşırtıcı iç tasarımlara denk gelmek insanı otelin başka neresinde ne var diye keşfetmeye sevk ediyor.
    yaz sezonunda muhtemelen yer bulmak falan zordur ama sezonun bittiği ekim-kasım döneminde ya da baharın başlangıncında uygun fiyata konaklama imkanı bulunabilir zannımca.
    çünkü gayet sessiz bir bodrum için güzel bir tercih olabilir.
    şehirden biraz uzak gibi dursa da gayet şehrin içinde ve herşeye hakim...
    güzel bir iş için burada konaklama imkanı bulduğuma çok sevindim.
    hoş yaz planında konaklayabilmeyi çok isterdim zira o seyahatin bütçesi uygun olsaydı bir gece için bile kalmayı çok isterdim.
    kısmet başka bir sefere belki de.
    çalışanları güleryüzlü ve içten.
    belki de sezonun o yorgunluğunu atlatmanın verdiği bir rahatlama da olabilir bu.
  • muhtemelen bodrum'un en keyifli adult only oteli, bir kere manzara muhtesem. otel calisanlari cok ozenli ve guleryuzlu. odalari oldukca konforlu ve yemek kalitesi cok guzel. kaldigimiz sure icerisinde birkac aksam otelde yedik ve hepsinden memnun kaldik. kendisine ait bir plaji yok ama isterseniz sizleri shuttle'la anlasmali olduklari plaja goturuyorlar. sakin bir sekilde kafami dinleyeyim istiyorsaniz tavsiye edebilecegim bir otel.
hesabın var mı? giriş yap