• adventure time dizisinin yaratıcısı pendleton ward ve komedyen duncan trussell ın yeni çizgi dizisi. 20 nisan'da netflix üzerinden yayınlanacak. netflix'te yer alan tanıtım yazısı ise şu şekilde:

    ''evren simülatörüyle tuhaf dünyalar arasında gezinen bir uzay yayıncısı; yaşam, ölüm ve daha birçok şey hakkındaki varoluşsal sorulara yanıtlar arar."

    türkçe altyazılı resmi fragman
  • yayınlanmasına bir hafta kalmış sürreal ve psikedelik bir yetişkin animasyon dizisi.

    bojack horseman ve love death & robots gibi birbirinden kaliteli ve özgün birçok yetişkin animasyon dizisine imza atan netflix'ten beklentim büyük. merakla bekliyoruz.
  • 1. bölümünü bitirdiğim güzel başlayan netflix imzalı çizgi dizi.bir tür simülatör vasıtasıyla farklı gezegenlere yolculuk ederek her birimiz için önemli sorulara cevap arayan ana karaktere ve renkli anlatıma sahip olması muazzam.
  • bugün itibariyle netflix'te yayınlanan animasyon dizisi. biraz adventure time, biraz rick & morty'i anımsatsa da kendine özgü, benzerine rastlamadığım bir konusu var. ilk sezonun 8 bölüm olması üzdü, bitmesin diye yavaş izleyeceğim artık.
  • nefret ediyorum boş entry girmekten ama yakın zamanda tamamını izleyip uzun bir inceleme yazacağım için yer parsellemek istedim. fragmanı görür görmez görsellerinden dolayı aklıma doğrudan adventure time gelmişti. sonradan adventure time'ın yaratıcılarından kısmını görünce şaşırmadım.

    netflix orijinal yapımı çizgi dizi, bugün itibariyle yayınlanmış olup netflix ana sayfalarımızı süslemiştir. imdb'de 86 kişinin puamlaması ile 8.1 puan almış, metascore'da ise indiewire'dan bir yazar tarafından 100 puan verilmiştir. tahminimce 80-85 bandında seyredecek olan çıtır çerez bir dizi.
  • an itibari ile bitirdiğim çizgi dizi. öncelikle çizimler çok hoş olmuş bunun için emeklerine sağlık. ben bir solukta bitirdim fakat bu yapılmaması öneriyorum. diyologların referansını ve içeriğin anlamak için yavaş tüketilmesi gerek. her bölümde farklı evrenlere giden bir uzay yayıncısı baş karakterimiz. karakterimizin sorduğu sorular doğrultusunda gerçekleşen diyaloglar ve olaylar diziyi oluşturuyor. bu arada dizi bolca budizm felsefesi barındırmakta ilgilileri için duyurayım. her düşünce ve kalıp üzerinden geçmelerine rağmen en çok budizm üzerinde durulmuş gibi. tabi emin olmak için yavaş, yavaş tekrar izleyeceğim. dizi, ortlama 20-25 dakika arası bölümlere sahip ve bölümlerde uzun süreli diyaloglara yer verilmiş. benim düşünceme göre izlenir, keyif alabilirsiniz özellikle sayko kısımlarından. ama üst düzey bir yapım diyemeyeceğim. çizim tarafı ayrı tabi.
  • (bkz: waking life)
  • uzayın kırsal bir köşesinde yaşayan kahraman evindeki evren simülasyon cihazını kullanarak karşılaştığı olayları, kendi podcast kanalında bahsetmesini konu alan bir çizgi dizi. varoluşsal problemler, ölüm, uyuşturucu gibi bir sürü konuları ele alan kesinlikle yetişkinleri hedef alan bir yapım. izlerken psychedelic bir maddenin etkisindeymiş hissi veren bir grafik tasarımı var, izlenmeye değer.

    edit:duncan trussell'ın joe roganda konuyu biraz da olsa açıklaması tık. bu arada çizgi film ana karakter clancy'nin simülasyonlarda karşılaştığı karakterler ile röportaj yapmasını konu alır. seslendirmesi de iki kişinin podcast tarzı yayını ile yapılmaktadır. bu nedenle çizgi film, bir radyo programı dinlerken arkada uçan psychedelic görüntülere maruz kalmışsınız hissi verir.
  • sürekli ölüm uyusturucu felsefe vs hakkında konuşurken arkada da absürt konuların işlendiği bir podcast yayını gibi bir çizgifilm.

    başım agriyor diye mi bilmiyorum üçüncü bölümde koptum başım daha cok agriyor şimdi.
  • kafa aciyor, biraz agir ama basarili.
hesabın var mı? giriş yap