• yazarının ölümünden sonra, editörlerini çıldırmanın eşiğine getirerek 15nisanda yayınlanmış,1997'de üstünde çalışmaların başladığı, yarım kalmış, david foster wallace kitabı.

    "you meet a woman you like at , a party. she goes,what do you do. you go i'm in finance. she goes,what kind. you go,sort of a type of accounting,it's a long story. she says,oh,who for.you go,the government. she goes,city,state? you go,federal. she goes, oh,what branch. you go,us treasury.on it goes,narrowing down. at some point she figures it out,what you're dancing around,and she's gone.' (s.105)
  • kitabın sonunda editörün notları eşliğinde yayınlanan, david foster wallace'ın kendisine yazdığı notlardan birinde, kitabın bütün mahiyeti açıklanıyor aslında:

    "plot a series of set-ups for stuff happening, but nothing actually happens."

    insan kızamıyor da, çünkü dfw o kadar önemsiz, banal olayları -istediği takdirde- o kadar sürükleyici, o kadar keyifli anlatabiliyor ki, insan kitabın nasıl bittiğini anlamıyor. zaten kitaba başlamadan önce yarıda kaldığını biliyorsunuz, o yüzden beklentiler düşük oluyor, ama hem buna, hem konuya fersah fersah uzak olmanıza rağmen inanılmaz keyif alıyorsunuz, çünkü kaliteli edebiyat böyle bir şey. keşke dfw intihar etmeseydi de yazmaya devam etseydi diyorum, sonra düşüncemin ne kadar bencilce olduğunun farkına varıp utanıyorum.

    "it is the key to modern life. if you are immune to boredom, there is literally nothing you cannot accomplish."
  • brotherhood of the snake albümündeki yarmış testament parçası.
    steve digiorgio ve gene hoglan reyisleri testament ile aynı kadroda görmek ayrı bir zevk.

    https://www.youtube.com/watch?v=wkht86ei7dy
  • testament'in brotherhood of the snake albümündeki şarkılardan favorim.
  • 2012 yılında yayınlanan testament'in brother of snakehood albümünde ki tartışmasız en iyi şarkısı. albüm aslında "2000" lerden sonra hiçbir şeyin tadı kalmadı diyenlere mükemmel bir cevap. 2000'lerden sonra dijital çağ yüzünden artık "eser" çıkarmakta aciz kalan metal müzik piyasasına ilaç gibi gelmiştir. bununla da kalmamış 2016 yılında da çıtayı biraz daha yukarı çıkararak dark roots of the earth gibi bir albüm yayınlamışlardır. 2020 yılında ise normal şartlara dönülerek titans of the creation ile sıradan bir albümle işleri rayına sokmuştur.
hesabın var mı? giriş yap