• türkçeye "barışçı" olarak çevrilmiş, oyuncu için gidenler dışında ilgi toplayamamış, gişede başarı edinememiştir. sahne yoktur.
  • muzikleri hans zimmer'a ait, uc kilometre oteden adamin stilini tanimak mumkun zaten..
  • nukleer başliğin peşinde koşturma sayesinde sürüklenen bir film
  • tu kaka kotu adam olarak tanitilan kisinin basroldekilerin karizmasini bozdugu ve hakli oldugu film.
  • dogu avrupa sorunlarini gundeme getiren aventur filmi olarak yola cikilsa da "amerika'nin gucu" temasini vermekten cekinmeyen senaryo-free kotu urun..
  • herhangibir kanalda her ay duzenli olarak yayinlanan film.
  • filmin bir sahnesi guya turkiye'de gecer. kamyonun pesine dusen helikopterlere komuta edilen sahne. ekranin sag ust kosesinde 'special forces command center - turkey" yazar ve arkada bir yerlerde turk bayragi gorulur. bu sahnelerde nicole kidman'in bakislari ve durusu ozellikle gorulmeye deger. neredeyse banu guven kadar guzeldir. hele bi de telsize "do not proceed without authorization" demesi vardir ki, adami kendinden gecirtir. uydudan kamyonun plakasini okuyabilen bir ekibin, filmin sonunda nukleer bombayi imha etmek icin isvicre cakisi kullanmasi ve cakinin cit diye kirilmasi ayri bi guzellik katmistir olaya.
  • filmde bosna'lı profesörün küçük kıza çalmayı öğrettiği şarkının adı chopin's nocturne opera postuma imiş (ya da chopin nocturne in f minor da deniyor..)
  • kıymetli sözlükdaşlarımın aksine, gayet iyi bir senaryoya ve yönetim açısından iyi bir işçiliğe sahip olduğunu düşündüğüm film. politik duruşu, mainstream bir amerikan filmi için oldukça cüretkardır aslında; "kötü adam" olarak lanse edilen karakterle böylesine empati kurulan bir başka "terör aksiyonu" bulmanız cidden zordur. "amerikancı" yaklaşımla aktarılmış doğu avrupa süslü bir aksiyon filmi için sizleri behind enemy lines'a davet ediyorum.

    mimi leder kanımca bir kathryn bigelow düzeyine erişebilmiştir aksiyon sahnelerinde, geriye kalan bölümlerdeyse duyarlılığıyla filme boyut katmıştır. hans zimmer'ın kesinlikle bilindik, ancak bir o kadar da güçlü müziği sayesinde zaman zaman duygulanmak, zaman zaman adrenalin pompalamak mümkündür.

    nicole kidman'ın henüz tempralaşmadığı bir döneme ait oyunculuğu tatminkardır, bugün hiçbir şekilde inandırıcı olamayacağı kadar kırılgan ve naif bir portre çizebilmiştir. george clooney ise kendisini a sınıfı aktörlerin arasına sokan yapımda elinden geleni ardına koymamaktadır, kaldı ki sonrasında almış başını gitmiştir.

    özellikle şehir içindeki araba takip sahnesi ve köprü kovalamacası akılda kalan güzel sahnelerdir.
  • con air, the rock tadında bir film.
    soundtracki hans zimmer'a aittir. kanımca kendisinin en mükemmel çalışması da budur.
hesabın var mı? giriş yap