• 1949'dan bu yana her yıl edgar allan poe'nun doğum günü olan 19 ocak geceyarısı, poe'nun mezarına 3 adet gül ve yarım şişe konyak (toast) bırakan kimliği belirsiz şahıs. görgü tanıklarının ifadesine göre bu gizemli şahıs, siyah palto ve şapka giymekte; yüzünü de bir atkıyla kapatmaktadır.

    bu güne kadar kimse bu kişinin kimliğini ortaya çıkarmaya çalışmamış. bir rivayete göre ise asıl poe toasterölmüş bu görevi oğlu miras almıştır.

    daha fazla bilgi için:
    http://knowingpoe.thinkport.org/…y/news/toaster.asp

    &&&&&&&&&&&&&
    ayrıca anlamlı tashih tarzı bir hatırlatma: poetaster**
  • diyorlar ki insanlar artık bu geleneğe duydukları saygıdan adamın/kadının kim olduğunu veya niye böyle bir şey yaptığını sorgulamıyor ve araştırmıyorlarmış.
  • (bkz: #57826003)
  • (bkz: edgar allan poe/#74931369)
    "ölümünün ardından "poe toaster" adı ile bilinen ve belirsiz bir kişi 1949 yılından itibaren her yıl yazarın mezarına gelmeye başladı. bu gizemli kişi her yıl ölünün şerefine kadeh kaldırdı ve ardından da hayranlığının bir göstergesi olarak yarım şişe konyak ile aynı yerde yatan eşi ve kayın validesini de temsil eden üç adet kırmızı gül bıraktı. neden bu eylemi gerçekleştirdiği ve neden konyak bıraktığı hakkında kesin bir bilgimiz olmasa da bu ritüel 1998 yılında orijinal kişinin ölümü ile son buldu. ancak ardından oğlu babasından gelen bu garip mirası alarak 2012 yılına kadar sürdürdü. (aslında 2010 yılında son bulmuştu ancak, kişi birden 2012 yılında yeniden mezarı ziyaret etti.)"
hesabın var mı? giriş yap