• başrollerinde dougray scott, laura harring, jürgen prochnow'un oynadığı, bir seri katilin hikayesini anlatan başarılı film.
  • bir kiralık katilin hayatını konu alan gerilim filmi.katil öldürdügü kisinin ablasına asık olur,onunla beraber olmaya baslar.meslegini bırakmaya çalısır ama artık biraz geç kalmıstır
  • bir michael connelly'nin cinayet romani. turkceye cevirisi tabiidir ki sair olarak yapilmis. bunu okuyan devamini olan "the narrows" (darbogaz)'i da okumali.
  • barclay james harvest'in ben dahil tüm pink floyd hayranlarını dehşete düşürdüğünü düşündüğüm, çok çok güzel şarkısıdır. sanki davulda nick mason var, sanki gitarları david yazmış, roger sözleri düzenlemiş... acı gerçeği açıklamakla yükümlüyüm.

    röpörtajlarından birinde david gilmour, barclay james harvest'i bir şeyler üretmesinin asıl sebebi olarak sunuyor. onların şarkılarını dinledikten sonra uykularının kaçtığını, bunun kendisini beste yapmaya, şarkı yazmaya ittiğini söylüyor. kendi zamanlarındaki gruplardan kendilerine rakip olarak gördüğü tek grubun barclay james harvest olduğunu söylüyor.

    bu konu hakkında ne düşüneceğiniz size kalmış a dostlar.
  • bir tigran hamasyan çalışması. hovhannes tumanyan'ın bir şiirini seslendirmiş kendisi.
    https://www.youtube.com/watch?v=0epxv8xl-e0

    (bu arada parça 02.50'den sonra kings of convenience-know how'a dönüşüyor)
  • hermann hesse'nin ünlü hikayesi. felsefe, "sanat ve zaman", "sanat ve hayat" kavramlarının iç içe girdiği, plato'ya karşı tezlerin oluşturduğu, anlaması zor ama analiz etmesi de bir o kadar zevkli olan bir hikayedir "the poet". felsefe ile ilgilenenlere ağır tavsiyemdir.

    hermann hesse'den konu açılmışken bir sözüyle bitirelim:

    "there is no reality except the one contained within us. that is why so many people live such an unreal life. they take the images outside them for reality and never allow the world within to assert itself."
  • michael connelly'nin 5. romanı. roman jack mcevoy'un ana karakter olduğu ve rachel walling'in de ilk göründüğü kitap. benzersiz, muhteşem bir kurgusu var. connelly, gerçekten de ciddi polisiyenin en büyük hakimlerinden. yalnız kitap bittiğinde bazı şeyler havada kalınca 1 puan kırmıştım ama kitabın bir devamı olduğunu da düşündüm. tahminimde yanılmadım, kitabın bir devam kitabı varmış. o yüzden o 1 puanı geri aldım.

    10/10

    not: bu kitapla ilgili bazı entryler poet başlığında da yer alıyor. bu farkın sebebi, kitabın bizdeki baskısında orijinal adının poet olarak geçmesi. oysa kitabın asıl orijinal adı the poet.
  • beğendiğim michael connelly romanı.

    --- spoiler ---

    bu tip romanların çoğunda en büyük sorun okuyucuyu şaşırtmak için fazla zorlama kurguların oluşturulması oluyor. bu kitap da bu durumdan nispeten makul oranda da olsa muzdarip.

    --- spoiler ---
  • https://twitter.com/…rnos/status/835916093076168708
    şu videoyla tanıdım bu parçayı.
    geçen ermeni techiri (ya da nasıl tanımlanıyorsa, tarihçi ya da bilen kişi uzman değilim) üzerinden insanlar kavga ediyordu ya ekşi sözlük'te. şahsen ermeni techiri'nden özür dileme yanlısı değilim ama hrant dink'ten ve bu olaydan sonra bu ülkede yaşamaktan korkan ermeniler olduysa onlardan özür dileme yanlısıyım. bu bizim zamanımızda yapıldı ve sorumlularını bulamadık ve yargılayamadık.
    huzur içinde yat hrant abi.
  • tigran hamasyan'ın bestelediği bu ermenice şiiri 1898 yılında havhannes tumanyan yazmış. internetten harout g. vartanian'ın ingilizce çevirisini buldum ben de karınca kararınca çevirdim:

    hazin, hüzünlü gece!
    kederim ve ben ayaktayız ikimiz
    ve hatırlamak istiyoruz
    birbirimizi nerede bulduk?

    söyle bana, kederim, kara ıstırabım
    hayatımın ayrılmaz parçası
    hangi günde veya nerede,
    hangi kazayla benimle karşılaştın?

    ve hatıralar kara kara üstüme geliyor…
    hazin, hüzünlü gece!

    https://www.youtube.com/…dgyjs79dmyh3qbtgcgy1po9wfo
hesabın var mı? giriş yap