• mark twainin klasik romanı. birbirine ikizmişcesine benzeyen iki çocuk (ki, biri prens, diğeri fakir köylüdür) aralarında anlaşarak yer değiştirirler. olaylar gelişir.
  • biri prens, digeri de alkolik bir eastender'in oglu olan dilenci cocugun birbirlerinin yerine gecmesini anlatan cocuk romanidir.
    sarayi ancak parmakligin arkasindan seyredebilen kucuk dilenci cocuk, nobetciler tarafindan itilip kakilirken akrani olan prensin dikkatini ceker. saraydaki kati kurallar ve binbir seremoni ile yasamaktan bikmis olan kucuk prens, kendisine ikizi gibi benzeyen dilenci cocuga yer degistirmeyi teklif eder. ancak daha sonra ikisi de kim olduklarina veya olmadiklarina kimseyi ikna edemezler...
  • mark twain'in bir romanı ve aynı zamanda 1937 yapımı errol flynn'ın oynadığı süper bir film. prens, kendisine tıpatıp benzeyen fakir bir sokak çocuğuyla kıyafetleri değiştirir, olaylar gelişir...
  • cocukken unabridged versiyonunu okuyup ingiltere kralliginin serefsizlerle dolu olduguna kanaat getirdigim bir romandi. en cok da miles'a acirdim.
  • japonya'da 60 yaşında bir kamyon şoförünün gerçek hayatta yaşadığı hikaye.

    japonya'da, 1953 yılında bir hastanede başka bir bebekle karıştırılan yaşlı adamın yerine geçen çocuk çok zengin bir aile tarafından büyütülerek büyük bir şirketinin başına geçmişken kendisi oldukça zor şartlarda büyütülmüş. kendisi ile karıştırılmış olan çocuk dahil, biyolojik anne babası tarafından büyütülen 4 çocuk da özel okullarda okutulmuşken, yoksul bir ailede yetiştirilmiş yaşlı adam, gece lisesinde okumuş ve gündüzleri çalışmak zorunda kalmış, daha sonra da kamyon şoförü olmuş. kardeşlerinin görünüşünden şüphelenerek sonunda dna testi yapılmasına karar verdiklerinde olay ortaya çıkmış.

    kendini büyüten aileye, hali hazırda hayatta olmayan biyolojik ailesine ve yerine geçen kişiye herhangi bir kızgınlık duymadığını belirten yaşlı adam, her iki ailesine de minnetar. karışıklığın olmasına neden olan hastane ise açılan davada, eğitimde fırsat eşitsizliğinin neden olduğu kayıpların karşılığında $317 bin dolar tazminat ödemeye mahkum edilmiş.

    bu olayın ilham verdiği japon filmi like father like son 2013 yılı cannes juri ödülünü kazandı.
  • bu kitap bende bıraktığı en büyük etki herkesin yaşamadığı hayat imrenmesidir. prens edward o kadar olanağına rağmen hayatından memnun değildir. özgür olmayı istemektedir. dilenci tom ise prensin ihtişamlı hayatına kapılır. birbiri yerlerine geçerler. gerçek kimliklerini açıklamaya çalıştıklarında ise kimse onlara inanmaz ve böylece alışık olmadıkları sorunlarla karşılaşacakları yeni hayatlarına adapte olmak zorunda kalırlar.
  • mark twain'in klasiği altın kitaplar'ın çalınan taç baskısıyla pek meşhurdur bizde.bunun filmini 80'lerde trt bir pazar günü verdiğinde ertesi gün kitabı edinmiş,okumuştum.işte yıllar önce dvd'ciler popülerken kopya dvd'sini bulup almış,oynatıcıya taktığımda hayretlerden hayretlere düşmüştüm.zira dvd'deki film trt logolu ve dublajlı kaset çekiminden aktarmaydı.bolca "allahaşkına,allah günahlarını affetsin"li dublaj başarılıydı ama.az önce izledim yıllar sonra,hey gidi...
  • 16. yüzyıl avrupasında law kavramını irdeleyen , monarchy ile dalga geçen, güzel bir twain eseri. diyaloglar döneme uygun yazıldığından dili biraz ağırdır.
hesabın var mı? giriş yap