• oslo'da geçen bir deprem filmi.
  • gerçekten müthiş ve çok gerçekçi bir film. kopmuyorsunuz ve sürükleyici. dram gerilim tarzı. müstehcen sahne de barındırmiyor. 10/10
  • am - göt - meme üçlemesi yoksa seyretmeye gerek olmayan film.
  • devam filmi niteliği taşımasına rağmen -bølgen ile aynı oyuncular, senaristler ve önceki hikayenin devamı- yönetmeni değişmiş filmdir.

    bu bilgi neden önemli, zira aynı oyuncular, aynı senaristler, benzer hikaye teması olsa bile yönetmenin değişmesi durumunda filmin de nasıl değiştiğini çok güzel gösteren bir örnek olmuş bence.

    zira bu film kesinlikle bir bølgen değil onda anlaşalım. bølgen izleyiciye kapana kısılmışlık, doğanın yıkıcılığı hissini çok daha iyi veriyordu. özellikle insanların o yolda tsunamiye yakalandıkları sahne, yan aynadan suyun gelişi vs cidden çok iyiydi. tercih edilen mekanlar açık alan ve otel gibi daha geniş ölçekli olduğundan doğal afetin ihtişamı da daha çok gösteriyordu kendini.

    ancak skjelvet filminde ise evet deprem görsel efektleri gerçekten muazzör olsa da, ki ciddi kısa tutulmuş, konu asansör boşluğunda ve otelin tek bir çatı katında geçince etkileri hissetmek de aynı derecede mümkün olmuyor. bølgen izlerken tsunami etkisinin herkese olan etkisini hissederken, skjelvet bunu sadece ana karakterlere indirgemiş. kaçak dövüşmüş.

    neyse sonuç olarak o 3sn'lik deprem görsel efekti için bile şapka çıkartılır bir iş var ortada.
  • '' dedim dedim inanmadınız, bak ne oldu şimdi '' filmdir.

    izlediğim neredeyse en berbat olmasa da en vasat felaket filmlerinden birisidir. oyunculuklar tukaka, konu eyvallah ama senaryo berbat. babanın tripleri fazla abartı ve gereksiz, eşinin keza öyle, kızlarının 50. kattan aşağı sarkarken sanki bunu sürekli yapıyormuş gibi davranması gayet b.k gibiydi.

    bütün oslo yıkıldı ama olay sadece 3 kişi arasında geçiyor. dedim ya senaryo berbat ötesi. bir müddet ileri sararak izledim filmi, hatta ileri sarınca daha zevkli oldu.

    bu filme uzun uzun eleştiri yazmaya üşeniyorum.

    özetle; b.k gibi filmdir. ben az önce ne izledim dedirtti. zamanımı boşu boşuna çaldı. youtube'da youtuber videoları izlesem bile daha çok zevk alırdım ameke.

    şahsi puanım: 3,6/ 10. ( bu da set ekibinin hatrına, emekçilerin hatrına )
  • john andreas andersen'in yönettiği norveç yapımı dram, gerilim, aksiyon filmidir.

    film gayet iyi. kategorizasyonunda yer alan bütün unsurları barındırıyor. özellikle aksiyon, çok iyi görsel efektlerle desteklenerek başarılı bir hâl almış. olaylar çok çabuk gelişip tamamlansa da zaten daha ne bekleyecektik ki oturup bize baba serisini anlatacak hâlleri yoktu.

    başarılı... biz ne zaman yapabileceğiz böyle şeyler merak ediyorum.

    --- spoiler ---

    son sahnede, kızın camdan düşmek üzere olduğu sahne hani, orada biraz çekim hatası var gibi geldi bana. o çarpık bina işi ve çarpık binada hareket etme durumu pek yansıtılamamış.

    --- spoiler ---
  • bolgen'in devam filmi. klişe olmakla birlikte vasat üstü kurgusuyla baş rolde dünyanın en salak çocuklarına sahip jeoloji mühendisi birey var. kafa dağıtmak için ekşın olsun diye açtım izledim uyuz etti ergen bireyler. sinirleri sağlam olanlar izlesin. felaket filmleri içinde seçenek kalmadıysa izlenebilir.
  • belgeselden biraz hallice. dram, gerilim ve aksiyondan sadece drami iyi yansitabilmis yonetmen. oyunculuklar mi cok kotu yoksa norvec halkinin soguk insanlar olmasindan midir bilemem cok yapay geldi. insanlar arasinda iletisimin cok kopuk oldugunu dusunuyorsunuz. dogal, yasayan bir sehrin insanlari degilde kapatildiklari bir alanda zorla tutulan kisiler gibiler.

    film icerisinde bir kac sahnede her an depremin olacagi seklinde yaratilmaya calisilmis olan gerilim, bu etkiyi vermekten ote oyuncularin okb oldugunu dusunduruyor sadece.

    aksiyon beklentiniz filmin butcesi ile orantili olsun. 2012 tarzi sahneler beklemeyin. kisa ama nispeten basarili sayilabilir.

    "bana film öner" dediğim kişi sanrım minik bir depresyon yaşıyordu. yoksa ben bu filmi izledikten sonra kimseye öneri olarak aklıma getirmem. ya da "pis maymun, bu gecen gunun cezasi olsun" demis olabilir. bilemedim altan.
  • osuruktan bir film. benim mi begeni eşiğim düştü yoksa film mi tirtti derken yorumları okuyunca filmin boktan olduğunu anlıyorsunuz. film gayet kasvetli.

    ınsanlar filmleri günlük hayattan kopmak ve eğleneceli vakit geçirmek için izler ama zaten deprem gibi karamsar bir filmi izlemek zaten baştan falso.

    --- spoiler ---

    birde adamın malliklarina ayrı bir tav oldum. deprem dede'nin norveç şubesi aklını depremle sikertmiş. deprem aşağı deprem yukari dolanarak dolaşırken triplerinden gına geldi. veletini bile 1 gün sonra evden şutladi.

    zaten başta bu norveç, danimarka, isveç tarzi ülke insanları gerçekten odundan halliceler. hayır aile üyelerinin kendi aralarında ki donuk iletişimi geçtim aman neyse harbiden medeniyette çağ atlayan iskandinavlar malliklarda da çağ atlamış.

    o kadar filmin başından beri aragazi verilmeye çalışılan, vecihi bu sefer farklı geliyor dediğiniz depremi 10 saniye anca gördük. ulan filmin adi deprem, oslo'nun içinden geçilmiş biz sadece 4 kişilik bir freak show izledik. bak oslo'nun durumunu da siktir et ulan evin diğer çocuğun halini bile koymaya usenmisler.

    bu 3 tane dallama yan yatmış çamura batmış binadan çıkıyor sonra taak final.

    --- spoiler ---

    kardeş norveçliler siz bence kariyerinize ton balığı avlayan norveçli balıkçilar kartvizitinden devam edin. belli ki sinema ve kurgu işinden çakmıyorsunuz.

    filme 4 puan anca verdim o da sırf ane dahl torp hatrina .
  • bolgen kadar iyi olmayan film. sıradan bir felaket filmi.

    yalnız her ülkede illa bir çığırtkan ve illa ona inanmayan bir kesim oluyormuş dedirten film.

    şu haklı abilere göz kulak verilse kim bilir nice şeyin önüne geçilmiş olunurdu.
hesabın var mı? giriş yap