• (bkz: ring)
    remake'inde naomi watts oynuyor. yonetmeni gore verbinski, amerika'da bu ekim gosterime girmesi bekleniyor.
  • (bkz: sadako)
  • make-up efektlerin rick baker tarafından yapılacağı ve muhtemelen fazla görsel olacağı için orjinaline kıyasla bi boka benzemeyeceğini düşündüğüm film. haksız çıkmayı fena halde istemekteyim.
  • amerika'da 18 ekimde vizyona giriyor.
  • korku olmaktan cok gerilim sinifaina dahil bir film bence, insana 90 dakika boyunca rahat yuzu gostermiyor ama ne bir sahnesinde kan akiyor ne de kol bacak kopuyor, yerinizden bile cok ziplamiyorsunuz. atmosfer ve detaylar cok basarili. misal kabinda "distributor's warning:tartan video ltd will not take responsibility for any injuries or fatalities* taht may occur during or after the viewing of this videocassette" yazmasi , ayni uyarinin dvd menusunde sadakonun videosunu izlemek isteyince "i agree" ve "i do not agree" secenekleriyle karsimiza cikmasi heyecan katmis.
    son olarak insani takvime bakmaya zorlayan, timer calistirma hissi uyandiran bir film.
  • cok guzel yapilmis, kaliteli bi korku filmi... filmden ciktiktan sonra bi sure etkisinden kurtulunamio, bu tarz filmleri sevenlere kesinlikle tavsiye ederim.
    (bkz: korku filmi seyredememek)
    (bkz: tirsmak)
  • bende the blair witch project etkisi yaratan, diger bir degisle film boyunce eee, hadi ya, bak sen su ise, simdi korkmam gerekiyo galiba gbi replikleri ard arda siralmama neden olan dombalak hollywood yapimi uyduruk film..teorime gore amerikalilarin bu tur filmleri bu kadar sevmelerinin sebebi (3 hafta oldu film piyasaya cikali hala deli gibi kalabalik), cocukluklarinda cenelerinin altindan fener tutarak konusan ve abidik gubidik korku hikayeleri anlatan insanlarin bol olmasi..o zaman ne zaman biri abi o kaseti izleme olursun, o ormana gitmeyelim hotorof varmis orda, o kizla yatan yeserip oluyomus gibi seyler dese altlarina ediveriyolar hele bide hikaye gorsel icerik kazaninca vay hallerine..
  • japon versiyonun daha etkileyici oldugu iddialari sebebiyle haril haril aradigim, iki gun önce hollywood versiyonunu izledigim kaliteli gerilim-korku filmi. uzun süredir holly-made gerilimler ya patlamis misir esliginde eglenmece hesabi izlenirdi bizim cemaatte ya da zoraki korkardik kendiligimizden. korsan tezgahtan buldugum egleneyim diye izlemeye basladigim fakat begenimi cidden eksiksiz kazanabilmis film. begotten ve sonrasi-yani milattan sonra 7. yilda cekilmis oldugu varsayilirsa sinematik anlatim , isigi kullanim ve bir takim subliminal uyaricilarin kullanilmasindaki basari (bkz: subliminal message) ile olumlu ve olumsuz elestirileri gayet rahat anlamlandirabildigim fakat görsel anlatim baz alinirsa benden tek bir olumsuz elestiri alamayacak yapit.
  • holywood versiyonunu, cogu insanin korku filmi izlenmesini bilmemesi veya senaryonun akisina cok fazla onem vermesinden dolayi anlayamadigi, mukemmel korku gerilim filmi. orijinal versiyonu, ringu, kat kat basarili olmasina ragmen, dreamworks tarafindan yapilan yeni versiyonu gorsel acidan su gune kadar izledigim en guclu filmlerden biri olmakla kalmamis, ayni the blair witch project'te oldugu gibi filmi izlememden saatler sonra ortaya cikan ve bir hafta kadar devam eden bir paranoya ve korku hissi yasatmistir, herkese tavsiye edilir*.

    (bkz: ring)
    (bkz: ringu)
hesabın var mı? giriş yap