• william p. young'ın 2007'de basılan kitabı.
  • bu kitabın türkçe çevirisi adı baraka olarak profil yayınlarından geçtiğimiz yıl çıkmıştır.
    özellikle tanrı'nın üçlü birlik doğasını, baba, oğul ve kutsal ruh ilişkisini çok güzel örneklerle anlatıyor.
    bir teoloji kitabı değil, ancak anlamak isteyen için güzel mesajlar veriyor.

    --- spoiler ---
    “günahları yüzünden insanları cezalandırmama gerek yok. günahın kendisi, insanı içten içe kemiren bir cezadır zaten. benim amacım insanları cezalandırmak değildir; günahlarını iyileştirmektir beni mutlu eden."

    "sizin tercihlerinize özenle saygı duyuyoruz, bu nedenle sizi kötülüklerden kurtarmaya çalışırken bile sizin sisteminiz içerisinde hareket ediyoruz,"

    “biz seninle kendi aramızdaki sevgiyi, neşeyi, özgürlüğü ve ışığı paylaşmak istiyoruz. siz insanları bizimle karşılıklı bir ilişki içerisinde olmanız, bizim sevgi halkamıza dâhil olmanız için yarattık. anlamakta ne kadar zorlansan da, her şey, seçimlerinize veya iradenize müdahale edilmeden, bu niyete göre gerçekleşmektedir."

    “çünkü inanmıyorsun. seni sevdiğimizi bilmiyorsun. korkularıyla yaşayan insanlar benim sevgimde özgürlük bulamazlar. olası tehlikelerden kaynaklanan mantıklı korkulardan değil, hayal edilen, özellikle de gelecekle ilgili olanlardan bahsediyorum. o korkuların senin yaşamında bir yeri olduğu sürece ne benim iyi olduğuma inanırsın ne de seni sevdiğimi tüm kalbinle hissedebilirsin. bu sevginin şarkısını söylersin, sohbetini yaparsın, ama sevildiğini bilmezsin."

    "bana efendim ve kral demenize rağmen sizlere karşı bu güçlerimi asla kullanmadığımı fark ettin mi? asla seçimlerinizin kontrolünü elime almadım veya yapmak üzere olduğunuz şeyin yıkıcı ya da size ve başkalarına zararlı olduğu zamanlarda bile sizi başka bir şey yapmaya zorlamadım."
    --- spoiler ---
  • en basitinden bir misyonerlik kitabıdır.

    --- spoiler ---

    eğer sözlük benzeri bir yerden içeriğini ya da okuyan bir kişiden konusunu öğrenmezseniz sadece arka kapak yazısı ve çeşitli yorumları okursunuz burdan da belki bir teoloji, değişik bir bakış açısı, metafizik kitapları vb. bir sonuç çıkartılacak bir kitapmış izlenimi veren görüşlerdir.

    bir kere kitap trinity olayını merkeze alan bir yapıya sahiptir bütün olay bunun üstüne kuruludur. yaratıcı, allah, tanrı kavramına başka türlü yaklaşmaya izin vermez. değişik dinlerden veya ateist kesim okuyucular için tanrı ve oğul isa'nın yanında oldukça muallak olan kutsal ruh kavramına da bir kimlik verilerek gerçeklik kazandırılmaya çalışılmıştır. bütün olayı şunun gibi bir şeydir; http://allahitanimak.jesus.net/ hristiyanlığı bir kaç yerde ismen de olsa yerse bile kitapta kakalanan bu inancın temel direği fikirdir. gerçi zaten kitabın sonundaki yapımcı, destek verenler bölümünden ne menem bir sey olduğu çıkıyor;
    www.christiancinema.com

    http://www.christiancinema.com/…hp?products_id=2153

    misyonerlik veya değil umurumda değil ama beni irrite eden ambalajdan yapılan bu tavuk suyuna çorba imajı oldu.

    --- spoiler ---
  • sam worthington ve octavia spencer'ın başrolünde olacağı kitap uyarlaması film. william p. young'ın aynı adlı eserinden sinemaya uyarlanacak.
  • dün sinemada izleme fırsatı bulduğum tarzı gerçekten çok farklı bir film..

    new york times'ın çok satan romanından uyarlanan baraka, bizi bir babanın moral verici manevi yolculuğuna çıkarıyor. bir aile trajedisi yaşadıktan sonra mack phillips'in (sam worthington) düştüğü derin depresyon, onu en içteki inancını sorgular hale getirir. bu inanç kriziyle yüz yüze geldiğinde, oregon vahşi doğasının derinlerinde terk edilmiş bir barakaya gitmesi için onu teşvik eden gizemli bir mektup alır. şüphelerine rağmen mack barakaya gider ve papa (octavia spencer) adlı bir kadının liderlik ettiği esrarengiz üç yabancıyla karşılaşır. bu toplantı sayesinde mack, yaşadığı trajediyi anlama biçimini ve sonsuza dek hayatını değiştirecek önemli gerçeği bulur.
    --- spoiler ---

    aslında bizim inançlarımıza biraz ters olsa da objektif açıdan bakıldığında insanların aklına gelen çok sayıda sorgulanamaz soruyu cevaplıyor. belki çok tatmin edici cevaplar bulunmasa da insanların çektiği derin acıları nasıl iyileştirebileceği ele alınıyor. evet islamiyet ile uzaktan yakından alakası yok filmin. aslında hristiyanlıktaki baba, oğul ve kutsal ruh içerikli üçlü inanıştan ve incilden alıntılar var. ama yine de izlenmeli..
    --- spoiler ---
  • yönetmenliğini stuart hazeldine'nin yaptığı 2017 yılı yapımı amerikan filmi. film, kaçırılan ve öldürüldüğü tahmin edilen küçük kızının arkasından yasa boğulup, kendini inzivaya çeken bir babanın, tanrıdan geldiğini düşündüğü bir mektuptaki öneriye uyarak, kızının öldürüldüğü barakaya gitmesinin hikayesi.
  • tamamen zaman kaybı olan filmdir.bulaşmayın

    ilk yarım saat güzel sonra din propagandası
  • keşke sadece din propagandası olaydı dediğim film. onu bile becerememiş, o kadar kötüydü ki, gelip buraya yazıp sizi uyarmak istedim, o derece. hikaye zaten beni açmazdı, orası ayrı da, konu ilgilisini çekecek kişileri bile bayabilir film.
    replikler zayıf, oyunculuklar kötü, fantastik yanı olduğunu iddia eden bir filme göre görüntüde ek bir numara yok.

    bu tür filmlerde en azından, hiç bir şey olmasa, hikayeye inanacak insanları etkileyecek replikler beklerdim. her "vay beee" dememizi bekledikleri replikte elimi alnıma koyup "hayır ya hayııır" diye haykırdım.

    hollywood artık bu hristiyan din propaganda işinin cidden suyunu çıkardı. arap/müslüman korkusu iyice beyinlerini bulandırdı. hayır bari düzgün yapsalar içim yanmayacak. o kadar çalışan kişinin emeğine de yazık.

    özetle, bence vakit kaybı, başka din propagandası içerikli film seçin illa konu bu olsun diyorsanız.
  • tamamen hristiyanlık propagandası yapan, beş para etmez film. iki saat oniki dakikanızı heba ettirecek, trump amerika'sının minyeli abdullah'ı.
hesabın var mı? giriş yap