• guns n rosesın 1993 de cıkardığı punk coverlarından olusan album.
  • axl rose'un piyasaya çıktıktan 4 ay kadar sonra adının nasıl konulduğunu açıkladığı albüm. axl grubun toplu halde colorado'daki bir dağ evinde use your illusion için beste çalışmaları yaptığı sırada geçen bir olay nedeniyle bu son albümlerine spaghetti incident dendiğini söylemiştir. şöyledir ki, uzun ve yorucu bir geceden sonra bu güzel insanlardan oluşan grup sabaha karşı yatarlar. ilk uyanan duff mckagan olur. aşağı inip buzdolabını açar ve sadece önceki geceden kalmış bir spagetti görür. alır ve yer. biraz sonra uyanan izzy stradlin dolabı açar ve biraz arandıktan sonra duff'a dönüp, spagettisini görüp görmediğini sorar. duff yediğini söyleyince ateşli bir tartışma çıkar. izzy özel olarak ayırdığını, saygısızlık ettiğini falan söyler, duff da "ne lan bi spagetti için gak guk ediyorsun. yenisini yaptırırız" falan der. ama izzy "ben bir gece beklemiş spagetti istiyordum. özellikle bıraktım, hede hödö" der olay bayağı büyür. hatta axl o röportajda izzy'nin o tartışmadan sonra ilk kez gruptan ayrılmak istediğini söylediğini aktarmıştı

    yani guns tarihinde önemsiz gibi görünen, önemli bir andır bu. öyle hor görmeyin. sevin
  • böyle bir albümün çıkacağına dair ilk ipuçlarını axl tokyo dome konserinde "bu şarkının adı attitude ve bunu yeni çıkaracağımız punk cover albümüne koymayı düşünüyoruz" diyerek vermişti. mükemmel bir albümdür ama gözlerimiz yine izzy'i (chosen one diye okuyun) aramaz mı, arar.

    tabii ki* (bkz: ahmet san)
  • isminin nerden geldiği konusunda bir farklı yorum da şöyledir...

    steven adler in buzdolabındaki spagettiyi duff ın bitirmesi üzerine oldukça sinirlenir.
    daha sonra başka sebeplerden de grubun diğer elemanlarıyla iyice arası açılan steven adler, mahkemede hakimin grubun diğer elemanlarıyla arasında sorunun ne olduğunu sorması üzerine "there was the sphagetti incident..." diye cümleye başlamasıyla hakim "the spaghetti incident?" şeklinde cevap verir. bu sırada mahkeme salonunda bulunan diğer elemanlar kopmaktadır. ismin sonundaki soru işareti de buradan gelmektedir zaten
    yani albümün isminin asıl yazılışı aynen böyledir : "the spaghetti incident?"
  • hakkının yendiğini düşündüğüm çok sağlam bir punk albümü. buick makane, human being, down on the farm, ain't it fun gibi yorumlar orijinalleriyle rahatlıkla kapışır.
  • guns n rosesın çıkan son albümüdür. görüp görebileceğimiz de odur kanımca. yazık oldu gül gibi gruba peh.
  • kapağı çok mide bulandırıcıydı diye hatırlıyordum, baktım, doğru hatırlıyormuşum. çok sevdiğim makarnadan bayağı uzun süre ayrı kalmıştım bu kapak yüzünden. albüme gelince gazdır, hair of the dog tekrar tekrar dinlenesidir.
  • (bkz: (bkz: #20806563))
hesabın var mı? giriş yap