• 2008 avustralya yapımı bol ödüllü gerilim filmi. arka fonunda bir aşk hikayesi olan filmin senaryosunun çok iyi olduğu söyleniyor.

    bu haftasonu abd de vizyona girecek olan filmin fragmanı:

    http://www.youtube.com/watch?v=ovklaa-zyrk
  • nash edgerton tarafından yönetilmiş olan gerçekten izlenesi leziz bir kara film. coen biraderlerin filmlerinin tadını almak mümkün.

    http://www.imdb.com/title/tt1085507/
  • tuhaf bi şekilde geren ama bi noktadan sonra gülünç olan ve hatta güldüren, iyi başlamış ama sonunda iyice saçmalamış filmdir. mantık aranmazsa izlenebilir.

    --- spoiler ---

    esas abimizin o tırsaklığıyla, o donuklukla "kazara" 4 kişi öldürmesi ve elini kolunu sallaya sallaya gezmesi cidden çok başarılı bir senaryo olmuş.

    --- spoiler ---
  • sonu fena halde aceleye gelmiş filmdir. o noktaya kadar gayet "avustralya'nın coen abilerine saygı duruşu" şeklinde ilerlerken, bir şekilde yapımcının "lan olum nerde kaldı film bak gösterime sokacaz" ısrarlarıyla apar topar bağlanmış bir finale sahiptir. senarist ise bu finali bağlamak için aceleyle stres olup cinsel organı çarşafa dolanmıştır. yazıktır.
  • jehane naujaim'in (control room; rafea: solar mama) yeni belgeseli. 2013 sundance filim festavalinda de izleyici odulunu kazandi.

    subat 2011 de misirlilar. ozellikle gencler tahrir meydaninda toplanarak dunyaya sokaktaki insanin gucunu gosterdiler. bu olay arap dunyasinda demokrasi ruzgarlari estirirken misir halki hala istediklerine kavusmus degil. filim tahrir meydanianda olanlari kronolojik bir sekilde anlatiyor. filmin fragmanini burada gorebilirsiniz.

    http://www.thesquarefilm.com/
  • direkt alandan misir devrimi manzaralari. vallahi cok iyi geldi. haziran'da gezi'de bulunanlar, aradaki paralelliklere sasiracak. mesela, protesto kitlesi zor bela dagitildiktan sonra polisin meydani ot cicek bocekle kaplayip sirinlikler yapmasi. ve daha bir suru sey. izleyin.
  • (bkz: al midan)
  • --- spoiler ---

    raymond yale büyük ihtimal koyu beşiktaşlı yoksa bu kadar şanssızlık başka türlü açıklanamaz. film sağ salim'in gerilim, dram sosuna bulandırılmış hali gibi, filmde dram var tamam da olaylar öyle bir hâl alıyor ki insanı bir noktadan sonra gülme tutuyor. senaryo kısmına biraz daha çalışılsa olurmuş, filmin sonu aceleye getirilmiş.

    --- spoiler ---
  • internette bulamadığım film, sanırım türkiye'de de gösterime girmemiş. bulan varsa yeşillendirebilir.
  • baska sinema sayesinde gosterime girmistir. hangi salonlarda oldugu baska sinema sitesinden takip edilebilir.
    film muhtesem. misirli devrimcilerin iki yildir ozgurluk icin surdurdugu mucadeleyi izliyorsunuz. musluman kardeslerin nasil ibnelik yaptigi ve devrimi sahiplendigini goruyorsunuz. misirli ozgurluk tutkunlarinin nasil sartlar altinda, nasil inanmis bir sekilde mucadele ettiklerini anliyorsunuz. artik birseyleri degistirebileceklerini anladiklarini..
hesabın var mı? giriş yap