• stuart hall'un ölümünün ardından haberimin olduğu film.
    en kısa sürede temin edip izlenecekler arasında...
    tabii gözyaşlarıyla.
    http://www.youtube.com/watch?v=ma-og9_-yro
    "a film about revolution, politics, culture and new left experience"
  • şurdan türkçe altyazısız izlenebilcek harikalık.

    https://vimeo.com/205226601
  • uzundur aradığım filmdi sonunda izleyebildim yalnız bir hafta önce vimeo linkinin yorumlar kısmında kaçın sahibi geldi tarzı durumlar olmuş yakında kaybolabilir ilgilisine duyurulur. 'made also with musical fragments from his lifelong listening to miles davis' yazısı var başlangıcında. stuart hall'ın, 'miles davis'in şarkılarına dek dinlediklerim bana dokunmuyordu.. onunla tanışınca bu tecrübenin yeşerdiği yerlere gitme tutkusuna kapıldım' olarak hatırladığım cümlesinde olduğu gibi 'işi' ile kişisel davasının yakınlığını bol bol dinliyoruz.

    başında ve sonunda özellikle yoğunlaşan geniş açı, insansız, erken saatlerdeki ( ya da güneş batarken mi?) şehir planları sanki stuart hall'un da hayatını adadığı meselelerin günlük koşuşturmacalara bağlı ama tam da işaret edilemeyen hareketlerini hatırlatırcasına belirdiler ekranda

    ya da sanki şehirde bir günü oluşturan bütün o karmaşık ağları hatırlatırcasına yavaşlıyordu bu anlarda filmin zamanı.

    yazı-ses/müzik-stok görüntü kullanımı açısından da genç belgeselcilere ders niteliğinde (ne güzel kalıp, kullandım sonunda) bir belgesel ayrıca.
    bir kere daha izlenmeyi kesinlikle hakediyor fakat mesela:

    ..culturally i think it (globalization) means.. when i ask anybody where they are from.. i expect nowadays to be told extremely long story.

    bir de kelimeleri yakalayamadığım yerler var.. raymond williams benim için büyük ilham kaynağıydı fakat rol modeli olamazdı kısmı mesela..

    yönetmeni john akomfrah da şöyle demiş: 'atletleri, şarkıcıları ve dansçıları da seviyordum, ama ‘70’lerde londra’da kitap kurdu bir siyah gençseniz, televizyon aracılığıyla farklı düşünceleri yaygınlaştıran bir siyah entelektüel birçok şeyi telafi etmenizi sağlayabilir.

    stuart hall bizim için bir tür rock yıldızı, farklı kamusal platformlardaki ikonik varlığı pek çok “imkânsız ihtimali” akla getiren bir pop ikonuydu.'
hesabın var mı? giriş yap