• tim harford'un ikinci kitabı. özellikle ekonomiye ve teorilerine karşı ilgi duymayan, hep bir burun kıvıran, midesinde bir kramp, bir bulantı hasıl olan insanların okuması gerektiğini düşündüğüm güncel örnekler içeren sade bir anlatımı olan kitap.
  • bunun yerine freakonomics okuyun.
  • tüm iktisatçıların okuması gereken eğlenceli kitaplardan biri, gündelik yaşam ekonomisi.
  • bu kitabın türkçesi, ki -türkçe- demeli miyim emin değilim, bugüne kadar okumuş olduğum en korkunç çeviriye sahiptir. düşük cümlelerle, hatalı tamlamalarla dolu çok ama çok kötü bir tercüme. mümkünse eğer orjinal dilinde okumanızı tavsiye ediyorum.
  • iktisata giriş derslerini yeni almaya başlamış iktisat bölümü öğrencilerinin göz atmasında fayda olabilecek kitaptır. ancak kitaptan çok büyük bir beklentileri olmasın.
    kitabın güzel tarafı bazı iktisadi temel kavramları gündelik yaşam içerisinde yakalayıp üzerindeki örtüleri kaldırması ve ekonomist gibi düşünmek üzerine fikirler sunması. adı da zaten bu sebeple görünmeyen ekonomist (the undercover economist).
    iktisat biliminin öğrencilerine katabileceği en önemli şey daha geniş ve kapsamlı düşünmelerine yardımcı olmaktadır. ne yazık ki ülkemizde iktisat kpss'de bir konu başlığı olmaktan öteye gidemediği için pek az hoca öğrencilerine iktisadın bu güzelliklerini sunmakta ve sonucunda da, pek az öğrenci fakültelerden "ekonomist bakış açısıyla" mezun olabilmektedir. bu kitap, bana göre, bu bakış açısına değinerek iktisat öğrencilerine ve iktisada ilgi duyanlara oyun teorisi gibi günümüz iktisadi düşüncesinin önemli temelleri hakkında, kapsamlı olmasa da, fikirler sunabilir.
  • iktisat bölümünü kazandıktan sonra kitapçıda ekonomi bölümünü gezerken rastgele görüp aldığım bir kitap.ekonomi konusunda gayet yeni olmama rağmen gayet güzel ve basit bir şekilde anlatmış.çok yararlı bir kitap ekonomiye merakı olan herkese tavsiye ederim.kitabı henüz bitirmedim çok az bir kısım kaldı bitirince editlerim herhalde burayı.
  • ilk olarak kitabın çevirisini yapana burdan teşekkürlerimi iletiyorum (!) ,bu kitabı davranışsal finans hakkında gerçekten sıfır bilginiz varsa okuyun diğer türlü arka kapağını okumaya bile zahmet etmeyin zaten size bir şey katmayacak bir kitap.
  • ekonomi konusunda başlangıç seviye kitap tavsiyesi istense ;bu kitap her zaman adı geçer.
    kesinlikle hayatımda okuduğum en kötü kitaptır,çevirisi de çok dandiktir,hiç birşey anlatmadan sayfalarca kitap nasıl yazılır ;örneğini vermiş.
    mesela söyle ;
    kamerun neden fakirdir ? bu konu başlığı en az 100 sayfa gidiyor sonunda ne kamerun kalıyor ne fakirlik
    sadece kahve fiyatları üzerinden bişeyler anlatmaya çalışıyor ama neden bu kadar kahveye takmış ? merak konusu.
  • ekonomi ile ilgilenen kişilerin okuması gereken bir kitap.

    ekonomi üzerine hiçbir şey bilmeden okumaya çalışırsanız kitap size bölük pörçük gelecektir.

    kitap başlangıç seviyesinde olmasına rağmen etkileyici bakış açıları mevcut.

    okuması bana zor gelmedi,akıcı bir kitap.

    ekonomiye ilgisi olmayanların çok hoşlanacağını sanmıyorum.

    zaman ayırmaya değer bir kitap.
  • tim harford'un gündelik hayat ve ekonomi ilişkisi üzerine açıklamalarda bulunduğu kitabı.

    öyle etkileyebilir ki, elinizi attığınız reçel kavanozunun arkasındaki ekonomik sistemi düşündürür.

    örneğin, markette aynı marka reçeller rafta sıralanmıştır; her çeşit reçel bulunur. lakin bazı nadir reçellerin (örneğin, gül reçelinin) düşük gramajlı kavanozlarını bulamazsınız; ya orta ya da büyük boy kavanozlarda satışa sunulmuştur.

    bunun sebebini düşünürsünüz.

    o reçelin üretimden o rafa geliş maliyetinin ne olabileceği; sizin o reçele ne kadar ödemeye razı olabileceğiniz; bunun kavanoz boyutuyla ilişkisi; arzunuzun maliyete ve boyuta baskın gelmesi; peşi sıra aklınızdan geçebilir.
hesabın var mı? giriş yap