• philippa gregory'nin yazdığı kralice elizabeth döneminin ilk yıllarını ve o tehlikeli günleri anlatan kitap: ingiltere’nin yeni kraliçesi olmuş elizabeth’i bekleyen iki büyük tehlike vardı; fransızlar’ın, iskoçya’yı istila edip iskoçya kraliçesi mary’yi tahta geçirme tehdidi ve elizabeth’in, vatan hainliğinden hüküm giyip zindanda kalmış robert dudley’ye olan tutkulu aşkı. ancak dudley zaten evliydi ve kendini ona adamış karısı amy, robert’tan asla umudunu kesmeyecekti, özellikle de görevine yeni atanmış protestan bir kraliçe için.
    (bkz: elizabeth the golden age)
  • philippa gregory' nin boley kızı, kraliçenin soytarısı' ndan sonra aynı heyecan ve merakla okunacak olan romanıdır.
    ayrıca aşk,bağlılık,hırs ve tutkuyu yoğun olarak yaşamış üç insan için. amy robsart,robert dudley,i.elizabeth http://norfolkcoast.co.uk/…ges/yesterday_dudley.jpg
  • philippa gregory'nin the other boleyn girl'den sonra yazdığı tudorlarla alakalı kitap serisinin üçüncüsü. diğer kitaplarda olduğu gibi, okuyan tarihçilerden "?!" düşünce balonları çıkmış, zira tipik bir biçimde "tarihsel roman"ın tarihselliği sadece adında kalmış.

    (bkz: philippa gregory)
    (bkz: the other boleyn girl)
  • philippa gregory'nin tudor serisinden türkçeye çevrilmiş roman-tabii bu romandan sonra hanedana dair başka kitaplar da vardır ama henüz türkçeye çevrilmediler.türkçe adı : bakirenin aşığı

    --- spoiler ---

    bu kitapta belirgin bir anlatıcı yoktur,robert dudley'nin kraliçe 1. elizabeth'e olan aşkı kimi zaman iki sevgili tarafından kimi zaman da robert dudley'nin yasal eşinin bakış açısından anlatılır.bir yandan da imparatorluğun altın döneme geçisi gözlemlenebilir.

    --- spoiler ---
  • artemis yayınlarından çıkan kitabı özlem malkara ve bige turan çevirmiş. burada durup düşünmek lazım, çevirmiş doğru mu kalıyor yoksa çevirmeye çalışmış daha mı doğru olur?? kitap güzel, hoş fakat bazı yerlerinde çevirmeden dolayı kopabiliyorsunuz bu da akışı bozuyor ve 637 sayfalık bir kitaba gömülmüşken de dikkatinizin dağılması sinir bozucu oluyor.
hesabın var mı? giriş yap