• 2016 ingiliz yapımı distopya filmi.

    filmin sesini kısarak izleseniz dahi bir ingiliz filmi olduğunu anlarsınız. distopya, bir ingiliz distopyası. totaliter simgeler çok güzel seçilmiş. bayrağın şekli ve intodaki ufak hikayesi çok güzel işlenmiş.

    film ise yeterince doldurulamamış gibi geldi bana. george orwell dan etkilendiği çok açık, atmosfer, öğeler, betimlemeler çok güzel. baskıcı devleti,totaliter rejimi hissediyorsunuz.

    lakin dediğim gibi şu atmosfere, şu güzelliğe şöyle daha esaslı bir hikaye yedirilseymiş keşke.

    yine de güzel. ben beğendim.
  • karı koca alex helfrecht ve jörg tittel'in rumen birinin romanından uyarladığı ve dahi yönettiği 2016 tarihli distopik yapım.

    her ne kadar totaliter bir rejimi taşraya taşımakla görsel olarak güzel bir iş çıkmışsa da filmin senaryo kurgusu drama açısından zayıf kalmış. genelde gördüğümüz modern/bürokratik/stalinist bir baskı yapısındansa daha çok taşrada kolektivizasyon ile tarım yapılan bir distopya hissi verilse de gerek bu rejimin işleyişi, gerekse de muhalefet düşüncesi zayıf şekilde resmedilmiş. bu bâbda vatan hainliğinin sonuçlarını bundan etkilenen aileler üzerinden anlatmayı tercih etmiş fakat burada da bir ikindi melteminde başlarını eğen başak gibi hafif ve sallantılı kalmış film.
  • györgy dragoman isimli transylvania doğumlu macar yazarın 'a fehér király' orijinal ismiyle 2005'de yayınlanmış kitabı. bahsedilen film de yine onun eseri baz alınarak çekilmiştir. 4 adet romanı olan györgy, esasen dünya çapındaki ününe 28 dile çevrilen bu eseriyle kavuşmuştur.
hesabın var mı? giriş yap