• tam adı the world of ice and fire : the untold history of westeros and the game of thrones olan bir nevi westeros tarihi kitabı. george r r martin, elio garcia ve linda antonnson birlikte yazmıştır. (zaten martin yalnız yazsa bitiremez) ekim 2014'te çıkacaktır. türkçe'ye çevrileceği hakkında haber yok henüz ama cep sülüğü epsilon bu fırsatı kaçırmaz.
  • amazon'da ön satışa çıkmış, kapak resmide şu şekilde belli olmuş
    http://ecx.images-amazon.com/…ges/i/51e4sgqmw0l.jpg

    sadece görseller ve haritalar için bile alınabilir, nadir bu kadar erken ön sipariş verdiğim kitaplardan biri oldu heyecanla bekliyorum, 6. kitap öncesi güzel oldu bu.

    tanıtım yazısı;

    the never-before-seen hıstory of westeros and the lands beyond • wıth hundreds of pages of all-new materıal from george r. r. martın

    ıf the past is prologue, then george r. r. martin’s masterwork—the most inventive and entertaining fantasy saga of our time—warrants one hell of an introduction. at long last, it has arrived with the world of ıce & fire.

    this lavishly illustrated volume is a comprehensive history of the seven kingdoms, providing vividly constructed accounts of the epic battles, bitter rivalries, and daring rebellions that lead to the events of a song of ıce and fire and hbo’s game of thrones. ın a collaboration that’s been years in the making, martin has teamed with elio m. garcía, jr., and linda antonsson, the founders of the renowned fan site westeros.org—perhaps the only people who know this world almost as well as its visionary creator.

    collected here is all the accumulated knowledge, scholarly speculation, and inherited folk tales of maesters and septons, maegi and singers, including

    • full-color artwork and maps, with more than 170 original pieces
    • full family trees for houses stark, lannister, and targaryen
    • in-depth explorations of the history and culture of westeros
    • 100% all-new material, more than half of which martin wrote specifically for this book

    the definitive companion piece to george r. r. martin’s dazzlingly conceived universe, the world of ıce & fire is indeed proof that the pen is mightier than a storm of swords.
  • grrmarillion olarak da bilinen eser.
  • asoiaf evrenini bir üst basamağa çıkaracak kitap. bir nevi buz ve ateşin silmarillion’u. 2008 yılından beri george r r martin, elio garcia ve linda antonnson'ın birlikte yazdığı kitap bünyesinde yedi krallık’ın tarihçesini, o zamanların destansı savaşlarını, haneler arasındaki rekabetlerin kökenlerini, fatih aegon’un westeros’a ilk ayak basışını ve daha pek çok olayı barındırıyormuş. kitabın sayfalarındaki görseller de tolkien’in bazı kitaplarından hatırlayacağımız ted nasmith tarafından çizilmiş. aegon'un fethi adlı bölümün ön okumasına buradan ulaşılabilir.
  • bugün ingiltere'de piyasaya çıkan kitap.*

    'westeros'un ve game of thrones'un anlatılmayan tarihi' olarak başlık atılmış kitabın kapağına.
  • silmarillion ile karşılaştırılmaması gereken eser.

    kitap bugün elime geçti, baskı kalitesi, kağıt seçimi ve görselleriyle mükemmel bir kitap. koleksiyon yapmaya meraklılar kaçırmasın. ama içerik olarak tatmin edici değil gibi duruyor, her şeyden önce grrm tarafından yazılmamış, 2 hayran tarafından kaleme alınmış ve grrm son kontrolleri düzenlemeyi yapmış. baştan sona roman gibi okunacak bir kitapta değil.

    robert's rebellion'da daha detaylı bahseder diyordum ama çok yüzeysel geçmiş, aslında her konu yüzeysel geçilmiş gibi. kitaptaki tüm bilgileri wikipedia sayfalarında bulunabilir bilgiler gibi duruyor.
  • kindle versiyonunu dün bitirdiğim kitap. ancak hemen uyarıyım, kitabı kindle'da okumayı bırakıp yüksek çözünürlüklü erkranı olan bilgisayarda okudum, resimler kitabın önemli bir parçası. belki para batarsa bir adet hardcover'ını alıp koyarım bir kenara.

    kitap a song of ice and fire dünyasının bir maester tarafından yazılmış tarihi olarak planlanmış, ilk önce westeros'un bilhassa da targeryen hanedanının tarihini anlatıyor. sonra da kitaplarda okuyup da çok ayrıntılı öğrenemediğimiz yerler hakkında bilgi veriyor. yani öyle roman gibi alıp okunacak bir durum yok. kitabın ne kadarı grr martin'in eseri o da pek belli değil, internet sayfalarından beğendiği teorilere 'hah tamam o da öyle olsun' demiş gibi hissettiren kısımlar var.

    en sakat kisim dunya'nin geri kalaninin anlatildigi yer, gorunen o ki martin amcamiz asshai'yi, ibben'i bilhassa summer islands'i filan iyice kurmus kafasinda, kesinlikle favori karakterlerimizden birilerine buralari ziyaret ettirecek. artik arya cinayet islemeye mi gider, bran agackokunden mi gorur ne olur bilemem, fakat ben bu kitabi da okuyunca suna kanaat getirdim ki grrm bu seriyi hayatta sonlandiramaz, altinci kitabi yazar, yedinciyi yazar, olmadi sekizinciyi ekler. efendi gibi bir sona baglanmasi pek mumkun degil serinin, dagildikca dagilacak.
  • türkçeye çevirisi yapılacak mı diye merak ettiğim eser.yoksa gönüllülerin yaptıklarını mı bekleyeceğiz.
  • westeros tarihini merak edenler için rehber niteliğinde, birinci ağızdan yazılmış, güzel çizimler ile süslenmiş güzel bir kitap. hardcover versiyonu elbette çok güzeldir ancak sahibi olduğum epub versiyonunun da gayet güzel hazırlandığını söyleyebilirim.
    türkçesi olmadığı için ingilizcesine güvenenler amazon, kobo gibi yerlerden temin edebilir.
  • türkçe çevirisi yapılmaya başlanan eser.

    tales of dunk and egg'i tekrar okusam mı diye eski entrilerimi karıştırırken, (bkz: #44945172) buradaki linke tıkladığımda yorumlarda buz ve ateşin dünyası çevirisinin de olduğunu gördüm. benim gibi zayıf ingilizce bilenler için mükemmel bir çalışma olmuş.
hesabın var mı? giriş yap