• bir sözlük yazarı.

    (bkz: the x-files)

    (bkz: x-phile)
  • gerçek bir efsane. 20 li yaşlarımda tiryaki yaptı 30 larda efsane oldu.
  • yeni sezonu başlamış, çok etkilendiğim bir kült.

    edit: imla
  • parça parça denk geldikçe izlediğim sevdiğim bir diziydi yeni bölüm hevesiyle en baştan tüm bölümleri izlemeye karar verdim. 2. sezonu devirmiş bulunmaktayım.bölümler gayet efsanevi fakat 2x20 humbug bölümü beyin yakan türdendi şimdilik öyle en azından. anlamlandıramadım paylaşmak istedim. her bölümde yaratıcılık gerçekten uçlarda ama bu bölüm en uç noktadır diye düşünüyorum.bir ara scully ve mulder aynı halüsinasyonun içindelermiş onlar uyanınca bölüm bitecekmiş gibi geldi.belki de ben abartıyorum ama ;
    --- spoiler ---

    ben böyle anomali bakış açısı görmedim. bölümün can alıcı repliği ise;
    blockhead-bu yüzden insanlara hatırlatmak,ben ve conundrum gibi ucubelere düşüyor.
    scully-neyi hatırlatmak?
    blockhead-doğanın,normallikten nefret ettiğini.bir mutant yaratmadan durmadığını.
    --- spoiler ---
  • musings of a cigarette smoking man ve dizinin kendi kendiyle dalga geçen jose chung's 'from outer space' gibi bölümler dizi tarihinin en iyileri arasındadır diyebilirim. bu diziyle ilgili söyleyebileceğim tek olumsuz şey, bazen sezonu 24 bölüme tamamlayacağız denilerek fazlasıyla olmasa da olurmuş bölümlerin çekilmesidir ancak onlar da scully ve mulder aşkına yine kendini izletiyor elbette. henüz çocukken 90'larda bölük pörçük tgrt'de izlerdim. şimdi yeni bölümlere yayına girmişken yıllardır erteleyip durduğum x-files'ı sıfırdan izlemeye başladım. bilhasa çocukluk hatıralarımın arasında oldukça bulanık kalan ama her hatırladığımda içimi kımıl kımıl ettiren, heyecanla yanıp tutuşturan 4. sezon 7. bölüm musings of a cigarette smoking man'i gecenin bir vakti uyanıp da güneş doğarken izlemek ve yıllardır unutamadığım o bölüm karşısında, henüz çocukken içime hiç unutamadığım tarifi imkansız bir üzüntüyü yayan o bölüm karşısında, "aman tarım bu o bölüm!" şeklinde şok geçirmek, çok ama çok leziz bir deneyimdi. yıllar geçti ama smoking man'i izlerken hala gerim gerim geriliyorum lan. ona dair bir şey izlemek süper bişii. jose chung's 'from outer space'de ise mulder'ın uzaylıyı görünce attığı o komik çığlıklı feryadı sanırım asla unutamam. bilhasa ana konuya dönülünen ve part 1 ve part 2 şeklinde gelen bölümleri izlemeye doyum olmuyor, aman sabahlar olmasın diyorum onları izlerken.
  • --- spoiler ---

    3x12
    izlediğim trajikomik bölümlerden.özellikle scully ve mulder ın telefon konuşmaları beni benden aldı.böceklerden korkmama rağmen ekranda dolaşan böceği çok sevdim. garipsin x files...
    --- spoiler ---
  • 11. sezon çekimleri başlamıstır.

    (bkz: http://screenrant.com/…es-season-11-filming-begins/)
  • keşke dönmeseydi dediğim bir dizi,tek bölüm ile blurlanmış bir efsane daha.yeni sezonu beni o kadar üzdü ki ne yazsam diye düşünüyorum iki saattir.,yazamıyorum bir şey, çocuğumu öldürmüşünüz gibi hissediyorum. mulder'ını, scully'sini, kanser adamını, skinner'ını, deep'ini throat'ını ayrı ayrı çok seviyorum. kanser adamın hikayesi yayınlanmadığı ya da dalga geçildiği zaman*, yalnızım triplerine girdiğinde ona bile sempati duymuştum ben öyle böyle sevmiyorum yani.
  • ilk sezonu bitirmeden 9. sezona atlanabilecek bir dizi, arada çok şey olmamış
  • şu fani hayatta bu dizinin soundtrack müziği kadar korktuğum çok az şey var. çocukken tv'de falan denk gelince yorganı kafama çektiğimi hatırlıyorum. az önce de bir yerde duyup ürperdim. bir gün bana eziyet etmek isterseniz, hoparlör yerleştirdiğiniz bir odaya kapatıp bunu dinletin.
hesabın var mı? giriş yap