• 7. level da mi ne takilip kaliyodu ama dorusu cok guzel bi oyundu, basinda saatler gecirebilir insan.
  • bir ev dolusu insanla oynadığımız, deliler gibi eğlendiğimiz, fare deliklerini yok etmek için önüne radyotör koyma metoduna başvurduğumuz, daha sora herşeyi bırakıp şurda bi fare deliği var hemen radyotör koyalım, burda da fare deliği var buraya da koyalım diyip, bi süre sora radyotör almaktan iflas ettiğimiz harika oyun
  • aynı zamanda ses efektleri ve müzikleri de çok hoş olan bir oyundu kendisi. özellikle anons yapan bıkkın hemşirenin sesi süperdi. tam bir kevaşe havası ile konuşuyordu.
    "patients are reminded not to die in the corridors."
  • az muayene odasi yapmissaniz hastalar koridorda birikmeye basliyor, cogu da yere kusuyordu.. temizlik gorevliniz azsa kusmuklar yerde kaliyodu.. doktorlar icin yaptiginiz dinlenme odasina tv, bilardo koyarsaniz, adamlar bilardo oynayip tv izlemekten hastalara bakmiyorlardi..

    herkese komik gelmesine ragmen, ulkedeki devlet hastanelerinin buyuk kisminin da bu durumda oldugunu belirtmek lazim..
  • salgın hastalık baş gösterince insanların orta yere kusmaya sıçmaya başladığı,handymanlerin ortamı temizlemeye yetişemediği eğlenceli oyun
  • bu oyunu oynayan muhtelif kişilerin screen shotlarına bakmak suretiyle kişiliklerini tahmin edebileceğimi iddia ederim.

    misal, benim inşa ettiğim hastanelerin her ek binasında mutlaka tuvalet bulunurdu. staff room mümkün olan en merkezi yere yerleştirilir, muntazam koridorlar, girişte büyük bir bekleme salonu, yeterliden de fazla handyman, ekstra doktor ve hemşire bulunur idi. binaların giriş ve çıkışlarındaki kapıların kenarlarına radyatör konurdu (içeri giren soğuk havanın hesabını da yapmış idim). odaların her birine mutlaka radyatör, yangın söndürme cihazı, çöp tenekesi ve bitki yerleştirirdim. fakat o odaların düzenlenmesi de apayrı bir olaydı. mesela psikatri odasının eşyalarının yerleştirilmesi büyük bir problemdi benim için. odanın en mükemmel şekilde dekore edilebilmesi için yeni bir bina satın aldığım olmuştur.

    her yeni yılda doktor, hemşire ve handymanlerin maaşına mutlaka zam yapılırdı. sene içerisinde para kazandığım anlarda hepsine prim vermeyi de ihmal etmezdim.

    oyunun ilerleyen bölümlerinde, 2 den çok binalı hastanelere birden fazla staff room yapardım. research departmanında iki reasearcher birden çalıştırırdım. param olduğunda bazı odaları yeniden dekore ederdim. bıkmadan usanmadan yeni doktorlar arardım, yetiştirirdim.

    tabii, tüm bunları nasıl yapardım? oyunun hemen hemen tamamı borç harç içerisinde geçerdi. fakat oyunun sonlarına doğru rakip hastanelere büyük farklar atardım. borçlarımı ödedikten sonra tüm çalışanlara çifte zam yapardım ve oyunu öyle bitirirdim.

    yani, buradan da anlaşılacağı gibi, planlı programlı biriymişim. estetik kaygılarım varmış. çalışanlarıma çok iyi bakarmışım. hayal gücüm genişmiş (kapılardan giren soğuk hava, ward da duvar köşelerine yatak koymama ("hasta bunalır orda"), vs. ).

    yalnız buradan sevgili resepsiyonist hanıma teşekkürlerimi iletirim. evet kendisi anonslarını kevaşe havasında yapardı fakat oyunun sonuna kadar hiç problem çıkarmaz, ne zam ister ne de yorulurdu. her daim görevinin başında idi. (arada sırada acil hastaları yanlış pharmacy e gönderirdi ama olur o kadar artık..)
  • http://www.abandonware-france.org/ adresinden indirilebilir...
  • oyun esnasinda gerçekleşen ve adeta bir simcart simcurt klasiği olmuş depremleri de unutmamak lazım. hemşire hemen deprem oluyor uyarısını yapardı ve bazı hastalar kendilerini yere atardı. deprem esnasında araçlarınız zarar görürdü. vip'ler sürekli olarak hastanenizi gezer ve size reputation ve cash dağıtırdı. hala beğenerek oynadığım oyunlardan birisi kendisi. bir de (bkz: simtower)
  • iki uc sene once basina oturdugum da hic zorlanmadan bitirdigim oyun. onceki ay tekrar indirdim ama lanet olsun hala bitiremiyorum. 12. bolumde kaldim, artik contagious disease denince direk sinirlerim bozuluyor. bugun medical centreda meningitis salgini var diyen kadindan nefret ettim sirf bu yuzden, bir de 'lutfen koridorda olmeyin' demesini bekledim uzun sure.
  • yalnız şunu belirtmeli ki fare delikleri için ideal çözüm yangın tüpleriydi çünkü onlar deliği yok ediyordu. (bkz: kokten cozum)
hesabın var mı? giriş yap