• vincent van goghun kardeşidir. almond blossom da bu zatın oğluna itafen yapılmıştır.
    (bkz: vincent and theo)
  • vincent van gogh un kardeşi. zor zamanlarında vincent'e verdiği maddi manevi destekle akla gelen güzel adam. ayçiçekleri,iris çiçekleri,gece vakti yıldızlar gibi birçok resmi seyrederken dalıp gidebiliyorsak eğer, bu biraz da theo'nun sayesindedir. vincent'in theo'ya yazdığı mektuplar sonradan kitap* haline getirilmiş, sanatı ve hayatı hakkında fikir edinmek isteyenlerin hizmetine sunulmuştur.
  • ölümünden sonra karısı jo van gogh bonger, theonun mezarının vang goghun, arlesdaki mezarının yanına taşınmasını sağlamıştır.
    amsterdamdaki van goh müzesinde abi kardeşin mezarını gösteren siyah beyaz bir fotoğraf vardır, arkada hayal meyal seçilen bir çiftiçinin bulunduğu.
    yandaki panoda ise jonun "for also he belonged to me, my husband did, but i left his memory to his brother" sözü yazılıdır. benim için bir çok van gogh resmi kadar etkileyicidir.
  • zamanında kardeşi vincent van gogh'a oldugu kadar,paris'te bulunan diğer izlenimcilere de elinden geldiği kadarı ile destek olmuştur.
  • vicent van gogh'un hayatındaki yeri kardeşlikten çok daha ötede olan bir sahsiyet..
    hatta deli hastanesinde tedavi gören vicent van gogh'un kardeşi theo'yu uzun süre görememesinden dolayı bunalıma girdiği(..theo nun vicentin ziyaretine gelememe nedeninin yeni doğan oğlu olduğu idda edilir.)ve bunun üzerine kalbine nişan alarak silahla intihar ettiği söylenir hatta kurşun kalbine değilde karnına gelir ve ölmeden önce kardeşi theo yu son bir kez görebilme sansına sahip olur)
    ayrıca bu nedenle theo'nun oğlunun adını vicent koyduğu ve abisinin ölümünden duyduğu üzüntü nedeniyle öldüğü rivayeti de vardr.
  • van gogh museum'un kurucusudur. muzede, kardeşi kadar kendisi hakkında da bilgiler bulunabilir.
  • van gogh efsanesini yaratan iki kişiden daha az bilinenidir. onun maddi ve manevi desteği olmadan vincent çalışmalarını sürdüremezdi. vincent para demiş ikiletmemiş, acil boya istemiş, vincent'ın resmetmek istediği tomurcuklar çiçek açmadan boyaları yetiştirmiştir. daha da önemlisi çalkantılı dönemleri başta olmak üzere kardeşine manevi desteğini hiç eksik etmemiştir. vincent van gogh'un psikolojik rahatsızlığı çevresindekilere rahatsızlık verebilecek türdendi, inatçı, ısrarcı, fevri, zaman zaman saldırgan olmasına yol açıyordu. buna rağmen theo ve eşi sıkıntılı dönemlerinde onu evlerinde misafir etmekte tereddüt etmediler, onunla bağlantılarını ne olursa olsun hiçbir zaman koparmadılar. theo, çok sevdiği kardeşinin dehasını onun sağlığında fark etmiş sayılı kişilerdendi ve bakması gereken bir ailesi olmasına rağmen, hiç para kazanmayan vincent'in hayatı boyunca tüm masraflarını karşıladı, daha da ilginci bütün bunları vincet'e büyük bir saygı duyarak yaptı. vincet'in yeni doğan yeğeninin yatak odası için yaptığı almond blossom adıyla bilinen ünlü tablosunu salonun baş köşesine asarak kardeşine saygısını gösteren theo, van gogh tablolarının yaratılmasında en az onun kadar pay sahibidir.
hesabın var mı? giriş yap