• elizabeth holmes'in 2003 yilinda kurdugu, merkezi palo alto'da olan biotech sirketi. yine beklenildigi uzere bir stanford vakasi. sirketi kurmak icin stanford'daki egitimi yarida birakmistir holmes. aslinda sirket son birkac gune kadar ne yaptigini, urunlerinin ne oldunu sir gibi saklamaktaydi. henuz halka acilmis degiller. ilk urunlerini saniyorum yarin ya da sali gunu aciklayacaklar.

    web sitelerinde yayinlanan ve spekulatif haberlerden anlasildigi uzere urun saglik ile ilgili laboratuvar testlerinin cok daha kolay ve ucuz bir sekilde yapilmasi icin tasarlanmis. ustelik sonuclar artik dijital ortamda hem sizin hem de doktorunuzun cabuk ve hizli ulasabilecegi sekilde sunuluyor.

    kisacasi ignesiz bir sekilde parmaginizdan alinacak bir damla kan ile butun testleriniz yapilabilecek ve bu testler bugunki teknikler ile yapilan testlere gore daha ucuz olacak. sonuclari cok daha cabuk bir sekilde dijital araclar araciligi ile gorme imkaniniz olacak. ayni sekilde doktorunuz da bu sonuclari sizinle beraber takip edebilecek.

    sirket calisanlari son birkac gune kadar sirkette nasil bir pozisyonda calistiklarini linkedin hesaplarinda paylasamiyorlardi. calisan profilinden urun ile ilgili bilgi sizdirmamak icin. eger kariyer sayfasina goz atarsaniz genis spektrumda eleman aradiklari hemen goze batiyor. biyologdan kimyagerine, laborantindan, bilgisayar muhendisine cok genis bir yelpazesi var.

    daha detayli bilgi web sitelerinde mevcut, urun pazara sunulduktan sonra daha fazla bilgi de ekleyeceklerinden eminim.
  • kan testi teknolojileri ve hsv-1 testi icin fda onayi almislar.

    http://www.usatoday.com/…ets-fda-approval/29625005/
  • ürettikleri kan testi teknolojileri ciddi şüphe altındadır.
    parmak kanı ile birçok alışıldık kan testini hızlı ve ucuz yapabileceklerini iddia etmiş, daha sonra ise şirketin geliştirdiği söz konusu parmak kanı test cihazının ticaretinin henüz yapılmadığı, yani şirkete gelen test isteklerinin çok azında bu testi denediklerini belirtmişlerdir.

    iddia:
    http://www.nytimes.com/…-up-faces-fda-scrutiny.html

    savunma:
    http://www.nytimes.com/…ranos-elizabeth-holmes.html

    bir şekilde mevcut metodlara kıyasla ilerleme kaydetmiş oldukları doğru olabilir (fda onayı alan hsv-1 testi gibi) fakat bu ilerlemenin, şirketin değerini artırmak amaçlı olarak yanlış lanse edilmesi gibi bir durum söz konusu benim çözebildiğim kadarıyla.
  • haklarinda cikan "bunlar yalan dolan sirket" haberleri iyice artmaya basladi.

    women in tech. tis tis tis...

    al sana bir tane daha sheryl sandberg, marissa mayer. bu elizabeth holmes da kendini edison saniyordu. oyle guzel giyinip sac tarayarak kameralara poz verip "revolutionary blood work techniques, game changing lab tests" diye konusmak kolaydi. beter olun saglik simsarlari.

    biotech sirketine snapchat gibi davranirsaniz olacagi o. regulasyon olmadan medical alanda is yapmak guvenli degil. evet devlet kurumlari veya universiteler hantal olabilir ama ozel sektor de gotune gore element uydurup iki yilda profitable olmaya calisinca isler boyle boka sariyor. bu sorunun cozulmesi icin yasa sisteminin degismesi lazim.

    simdi bir yerde gielad sciences gibi bir sirkete bakiyorum. yonetim kadrosunun tamami medikal alanda doktorasini yapmis, arastirmaya cidden agirlik veren gercek bir sirket. diger tarafta da theranos'a bakiyorum. lise mezunu sarisin aptal kameralara poz verip eliyle sogan cucugu isareti yaparak hap tutuyor. adamin gotunden kan alirlar kamil kan.

    http://www.theverge.com/…tnership-pfizer-blood-test
  • zamaninda bosuna demedim. batacaklar.

    theranos voids two years of edison blood-test results - the wall street journal
    https://apple.news/adj38z-uxqhurod2banartq
  • butun laboratuarlarini kapatiyorlar. neden? cunku center for medicare and medicaid services elizabeth holmes'un herhangi bir kan testi laboratuari isletmesini yasakladi. bildigin ban'lendi kari. zamaninda demistim, yine diyorum. ve ben bundan cok keyif aliyorum. bu karidan bi bok olmaz. silikon vadisindeki unlu karilarin cogu sarlatan. siz bana daha kadin dusmani deyin. marissa mayer kovuldu kovulacak, yahoo'nun icine etti. yakinda sherryl sandberg de bir sonraki venture'i icin mark zuckerberg'i sattigi zaman orioner demisti dersiniz. oyle kadinlar soyle basarili boyle bikbik diyerek olmaz o isler.

    bu karilar en cok silikon vadisindeki diger elinden is gelen akilli muhendis veya girisimci kadinlara zarar veriyolar. yikmaya calistiklari kadinlara karsi yapilan haksiz onyarginin neden bizzat kendileri.

    https://news.theranos.com/…letter-elizabeth-holmes/

    bunu da okuyun amk cahilleri:

    http://www.npr.org/…when-women-ceos-in-tech-stumble

    http://fortune.com/…izabeth-holmes-sexism-theranos/

    unlu sair, filozof, dusunur ve bilimadami bill burr'un dedigi gibi "women keep patting themselves on the back and no one says anything to them cause they wanna fuck 'em!"

    silikon vadisinde sexism basarisiz kadinin bahanesi, basarili kadinin ise yil sonu ikramiyesidir.
  • (bkz: #63326712)

    bak bak bak, marissa mayer sadece isine gidip geliyormusmusmus. beni cinsiyet sovenizmi yapmakla suclayanlar once pembe ruyalarindan uyanip gercekleri okusunlar. al bakalim marissa ablan evden ise gelince neler yapmakla mesgul oldu:

    http://www.mercurynews.com/…loyees-lawsuit-charges/

    tarih: 6 ekim, al daha yeni!

    18 ayda senior editorial staff 20% kadindan 80% kadina cikmis. bu cinsiyet ayrimciligi degil de nedir? o adamlarin ailesi yok mu? borclari yok mu? pozitif ayrimcilik ne demek lan yavsak! (yazar burada marissa'ya bagiriyor) sen git hayatin boyunca calis, yeri gelsin borc al universite oku, guzel bi sirkete gir. ondan sonra aptal sarisinin teki gelsin onunde sikin sallaniyor diye seni kovsun. bu mu lan adalet? kadinlari savunmaya calismadan once durust ve objektif ulop gote got demeyi bileceksiniz.

    ben ne demisim #63326186 nolu entryim'de? "bu karilar en cok silikon vadisindeki diger elinden is gelen akilli muhendis veya girisimci kadinlara zarar veriyolar. yikmaya calistiklari kadinlara karsi yapilan haksiz onyarginin neden bizzat kendileri."

    simdi bu kendini bilmez kari yuzunden, yarin obur gun elinden is gelen baska bir kadinla calismaya baslayan erkek, ister istemez killanacak. "acaba beni de mi atacaklar lan isimden?" diye dusunmeye baslayacak. olur olmaz seyden paranoya duyacak. bunun sonucu ne o kadin, ne de erkek calisan icin uretkenlik dogurmayacak. yalan mi?

    bu korkuyu, ayrimciligi kim yaratiyor? cinsiyet bezirganlari. bana ne lan sizin onunuzde hangi cinsel organ oldugundan? umrumda degil. ama sen gel ayrimciligin daniskasini kendin yap, ondan sonra da "silikon vadisinde erkekler kulubu kurulmus, bizi aralarina almiyorlar" bikbik ot. adi, serefsiz insanlar bunlar. baskalarinin kafalarina ayaklariyla basmaktan cekinmeyen ucuz insanlar...
  • silikon vadisi'nin en büyük dolandırıcılık vakasıdır. ceo'su elizabeth holmes ise şuan oldukça rezil durumda. venture capitalleri sadece hype satarak dolandırmış, vaad ettiği bilimsel yeniliği yapamamıştır.

    tahminim elizabeth holmes iyi bir pazarlamacı idi, o kadar vc'yi kendisine inandırmak kolay değil. kişisel geçmişine bakınca oldukça zengin ve nüfuzlu bir aileden geliyor. (babası eski enroncuymuş, abd tarihinin en büyük dolandırıcılığı). bu sayede bir şekilde stanford'a girip orada vc'ler ile tanışmış. ailesi'nin nüfuzu ve/veya bölgedeki bağlantıları sayesinde öğrenci iken bir şekilde ortada hiç varken şirketi kurmuş ve büyük paralar toplamış. eğer işe aldığı gerçekten zeki ve yetenekli bilim adamları vaad ettiği şeyi tesadüfen bulabilseydi zengin olup tarihe geçecekti.

    rezil olarak ibretlik bir hikaye ortaya çıkardı o da olumlu.
  • yatırımcılardan da kuruluşundan beri şimdiye kadar toplam 750 milyon dolar toplamış olan firmaymış. işte bunlar hep güzellik.

    (bkz: güzel kadın görünce mala bağlamak)
  • baslarina son gelenlerden sonra 9 milyar dolar degerlemeden 800 milyona dusmusler. son olarak da calisanlarin neredeyse yarisi isten cikarilmis. artik pivot bile bunlari kurtarmaz. farkli bir ad altinda farkli is ile artik (bkz: elizabeth holmes).
hesabın var mı? giriş yap