• andy garcia fanatiklerinin seyretmesi sart bi film... hayir andy abimizi bi koseye koyun filmdeki dier adamlari gorseniz zaten dibiniz duser...walla benzerine zor rastlanir bi film.
    son derece keyif werici, tatmin edici...
    (yok'a ithafen actim)
  • cok guzel filmdi. karanlik, biraz absurd had safhada guzel. gercekten denver'da olunce ne yapilir ki? hadi onu birak ankara'da ne yapilir olu olsak?
  • şahane bir kara film. andy garcia abimizin "ulan durdum durdum, sesimi çıkarmadım, ama delürttünüz ula beni!" şeklinde gaza gelmesi unutulmaz.
    ayrıca filmin karanlık, daraltıcı atmosferinin de etkisiyle olsa gerek, yapmam gereken çok fazla işim fakat çok az zamanım olduğunda, işleri sıraya koyarken yaptığım listelere verdiğim ad.
  • christopher walken ın the man with the plan rolünde tekerlekli sandalyeye mahkum mafya babası olarak diyaloglar ve mimiklerle, hiç kıpırdamaya gerek duymadan muhteşem oynadığı film.
    (bkz: afterlife advise)
  • müzikleri arasında morphinein mile high adlı parçasının da bulunduğu 1995 yapımı film.
  • suphesiz bu filmdeki en saglam karakterlerden birisi de critical bill'dir. kendisini tanimak icin hemen filmden birkac diyalog verelim:

    [critical bill tavana astığı ölü bir adamı kum torbasi olarak kullanip yumruklamaktadir ]
    franchise: critical bill, man, what the fuck are you doing?
    critical bill: working out, it's not bothering him much.

    [critical bill, jimmy the saint diyalogu]

    - i would like to be one of the cops, jimmy
    - no,bill
    - jimmy. damn it, jimmy. i'm 41 fuckin' years old... and they still call me critical bill, you know? i mean i have really changed, man. how do you think that makes me feel?
    -billy. you're beating up on corpses, bill.
    -well, that's the point, jimmy. that's the thing, man. doin' that with them.. with them bodies, i mean, that keeps my powder dry.
    -billy..
    -listen to me. i haven't touched a live person in years, not since i started that exercise program. you know? i mean the prison shrinks told me i should find myself a healthy and creative outlet. well, i found it.
  • filmin bar sahnelerinde canlı müzik çalan buddy guy'dır, kendisiyle özleşmiş olan puanlı gömleği ve puanlı fender gitarı ile bir kaç saniyeliğine ekranı süsler.
  • 10'luk listelerin filmidir. 10 şey bir hayat için. bunların altısını gerçekleştirirsen başarılı olmuşsun demektir. hep yağmurlu bir şehirde iyi bir takım elbise giymek-kara tohumların boynunu ısıran dişleri; ağaç gövdelerinde ki kayıp ilanları. post pulp fiction döneminin zorunlulklarından çok senarist scott rosenberg'in ( babasının kanser olup ölmesi üzerine yazmıştır danver'ı) kişisel takıntılarıyla yükselir. gazı sevmeyen bir balon gibi. bu adamın 'beautiful girls'üne takıldığım bir gece yarısı (danver'ı yazdığını bilmiyordum henüz.) çok farklı bir olay örgüsünden açılan diyaloglarda; yeni başlayan ilişkiler sonrası o ilk telefonu bekleme heyecanı ile ilgili bir bölüme saplandım/benzeri things to do'da vardı dedim. iyi bir filmi, yıllar sonra eksenime süren başka iyi bir filmin doğal refleksi! oysa güzel bir kızın geleceğe ait bir vaat olmasından çok, geleceğin tarifi vardı burada. şişelenmiş bir vizyon. "boat drink" lafı için hapisane de gün görüşme odalarını belirleyen, seni ondan ayıran camlara yapışan iki el; ve durmaz hiç bir zaman. andy garcia bir uzun yol koşucusunun yalnızlığı gibi parıldar. ilk kez, gerçek hayatında öleceğini fark etmiş biri gibi. bir elektrikli süpürge satıcısı. batan bir gemi...10'luk bir liste yap şimdi. türkiye'de dördüne ulaşsan yeter.
hesabın var mı? giriş yap