• menderes hükümeti'nin kapattığı tayyare fabrikasındaki bir proje. çok ilginçtir neden bir ülke tayyare fabrikasını kapatır? ne elde edilmek istenmiştir? daha doğru bir soru da şöyle olabilir: kimler kapatmıştır? nasıl bir ülke burası arkadaş ya, nasıl bir çelişkiler yumağı?
  • bugun fotografını gormemle, uçak fabrikamızı kapatanlara lanet okumam bir oldu. duşunun boeing, airbus gibi bir firmamız kapatılmış. bugün o hükumeti savunanları, yarın cocuklarımız lanet ile anacak.
  • suserların sadece menderesi suçlaması ile
    menderesten önce bu işin öncüsü nuri demirağ`ın önce çok desteklenmiş gibi bir anlam çıkarılmasına çalışılmasıda ironi değilde nedir? diyeceğim o dur ki,hangi siyasi fikirde olursan ol,bu ülkeye yaranmaya çalışırsan karşılacağın durum budur.ne gariptir ki bu ülkeye zerre yararı olmayan koç ve sabancı el üstünde tutulur
  • bazı ölmüşlerin ardından bol bol küfür ve beddua etmeme sebep olan uçaktır.
  • teknolojinin ne kadar güzel bir şey olduğunu gösteren kanatlı. teknoloji titan zinciri gibidir. ilk girenler kazanır, diğer girenler kazanmak için sikecek birilerini arar. bir yerden sonra teknolojisi filan bırakır sikecek kim var diye araştırmaktan başka bir iş yapmaz.

    temel olarak herkesin aynı cpu-gpu kombinasyonları kullandığı cep telefonu piyasasında bir thk 13'ü var mı bu ülkenin? yok neden yok çünkü sikme derdinde herkes. adam ithalata vergi arttırılsın diyor. yaptığı telefon çakma bile değil, ekran koruycusuna duvar kağıdına türk motifi ekleyince yerli teknoloji olur diye yedirmeye çalışıyor.
  • bu planoru "dunyanin ilk hayalet bombardiman ucagini yaptik" diye pazarlayan cehaleti pacalarindan akmakta olan insanlar var. cehalet tek basina neyse de; ukalalik ile bir arada olunca tam anlamiyla mide bulandirici oluyor.

    havacilik tarihi dersi veren bu tiplerin b-35, b-49 ve ho-229'dan haberi dahi yoktur. bizim planor ile b-2 fotograflarini yanyana koyarlar; birinde motor olmadigini dahi fark edemezler. kaldi ki, ucan kanat planor yapmak oyle aman aman bir is degil; cok sayida ornegi var.

    ornek:
    http://www.isakoc.com/…an-b2-bombardiman-ucagi.html

    ucak fabrikasinin kapatilmasi ise ayri bir serefsizliktir, vizyonsuzluktur.
  • hiç anlamam bu işten ama bakınca direk şu görülebiliyor sanırım. bi tanesi planör la motoru yok. yani motoru çalmış olamazlar zannımca.
  • inceledim ve yine üzüldüm
  • devam edilseymiş nerelerde olurduk şimdi? adnan menderes'e buradan en ağır hakaretlerimi saygıyla iletiyorum. türk havacılığını bitiren adam!
  • 2005'de thk etimesgut türkkuşu tesislerinde sivil havacılık genel müdürlüğünün onay vermemesi nedeniyle bekleyen 10 kadar uçak vardı. yerli üretim. hem de motorlu. hatta mecliste soru önergesi bile verilmişti. yurtdışı kaynaklı belge istemişler, iyi de uçak tasarım olarak da imalat olarak da yerli. izin verseler yurtdışı müşterisi de vardı üstelik. neyse zaten sonra bir sığır başkan oldu da thk'nın ağzına sıçtı. o güzelim kurum maaş ödeyemez hale geldi.
hesabın var mı? giriş yap