• bianchinin efsanevi hand made bisikleti. amatör bisikletlerin en iyilerinden biri.
  • degi$ik bir 21 vites sistemine sahip olan, lazer boya kullanilmi$, 2 sene once caldirdigim, bisikletim, modelim .

    (bkz: bianchi)
  • uzun seneler bana mısın demeden her türlü aşırı hareketime katlanmış, beyaz yanaklı lastiklere sahip canım bisikletim. üzerinde shimano 21 kademeli altus c10 vites sistemini barındırır. ön fren sistemi askılı olup arka fren sistemi iki bağımsız parçadan oluşan nalı andıran bir tasarıma sahiptir, frenleride shimano markasını taşır. hayvani ağırlığı gerek taşırken gerek binerken bir parça zorluk çıkarmakla birlikte ayaklığı kırılgandır, zorlamaya gelmez. selesi kaba tasarımı ile uzun yollar için konforlu değildir. günümüz için bile güzel sayılabilecek bir kadro tasarımına sahip olmakla birlikte çok sert yol koşullarında kullanılmadığı sürece çok dayanıklı ve kullanıcısına güven veren bir yapıya sahiptir. sevilesidir.
  • yaklaşık 10 senedir sahibi olduğum mükemmel bianchi bisikletimin modelidir. öyle bir modeldir ki bu bunca senelik yoğun kullanıma rağmen ne bir freni patlamıştır, ne fren papuçları değişmiştir ne de bir yerinde çürüme belirtisi vardır. ancak bu sene itibarı ile ilk firesini verdi o da; 10 senelik arka lastiğim artık dikişleri atarak patladı bunun dışında geri kalan tüm mekanik aksamı tıkır tıkır çalışıyor shimano altus c10 vites takımından tutun da çarklarına kadar. bir de bu modelde enterasan bir arka fren mandalı vardır eski model mandalların çift taraflı ve gelişmiş hali denebilir. thomisus lx modellerde fazladan bir boynuz ve değişik bir otomatik vites takımı bulunur o da güzeldir. thomisuslar ağırdır ve normal büyük boy bisikletlere göre çok hafif daha küçüktür ayrıca. çıkan ilk 21 vitesli bisikletlerdendir. aynı zaman diliminde aspid sx modeller de çıkmıştır ancak iri görünümleri tırt oldukları gerçeğini örtememiştir.

    bir de thomisusun satildığı dönemde bianchi walkman veriyordu dandik 3 düğmeli bişeydi ama olsundu.*
  • yen nesil bianchi mask'a gore daha agir bir kasasi olan bisiklettir ve mask'ta olan disk fren sistemi bunda yoktur. ama iyi bisiklettir. selesi kic yirtar. en guzelinden baska bir seleyle degistirilmesi farzdir, kic yirtilmasindan kurtulabilirsiniz. (bkz: kendimden biliyorum)
  • 2005 yılında elime geçen, bu sene çaldırdığım güzel bisikletimdi. ah ulan ah. ne güzel kampüste fırıl fırıl dönüyodum, 5 dakkada bi uçtan öbür uca gidiveriyodum. içimde yaradır. kim çaldıysa o bisikleti selesi götüne girsin. ( selesini de çalmışlardı, vicdan yapıp yerine uyduruk bi tane takmışlardı. bi anasını sikmedikleri kalmış bisikletin zaten.) kusura bakmayın bu konuda çok hassasım, biraz ağır konuştum.
  • aynı zamanda thomisidae familyasından bir örümcek cinsi.
  • aliexpresste bisiklet modellerine bakarken aklıma gelmiş ilk dağ bisikletim. 1990-91 senelerinde mahallemizden bir abiden satın almıştık.

    sonradan öğrendik ki çalıntıymış. ama çok güzel bir hatırası var bu olumsuzluk dışında.

    lastikler kaygan asfaltta araba lastiği gibi ses çıkardığı için doyamazdım acı fren yapmaya..

    dile kolay, o yıllarda bulunmaz bir velespitti kendisi.

    toprağı bol olsun :)
  • ekşi sözlük trolü.
hesabın var mı? giriş yap