• thorun düşmanıdır. thorun mjollnir isimli çekicini çalmış ve freyja isimli tanrıçaya talip olmuştur. thor ise çekicini geri almak için freyjanın kılığına girmiş ve thryme gitmiştir. thrym thorun sakalını görüp onun feryja olmadığını anlar anlamaz thor kılığını atmış ve the poetic eddaya göre çekicini alamasa da bütün devler ile savaşmıştır.
  • germen mitolojisinde thor'un sihirli çekicini elinden almaya gelen, donmuş dev'dir. bu, tanrılar için büyük bir kayıptır. çünkü sihirli çekiç, onları donmuş devlere karşı koruyan tek silahtır.

    mitolojiden bir hikaye:
    thrym, çekici bereket tanrıçası freyja ile değiş tokuş edebileceğini söyleyince, ateş tanrısı loki, thor'u gelin kılığına girerek donmuş devin sarayına gidip çekici geri almaya ikna eder. loki de nedimesi kılığında onunla birlikte gidecektir. sıra dışı çift, birlikte thrym'in sarayına giderler. donmuş dev'in, müstakbel karısı hakkında şüpheleri vardır ancak loki onu lafa tutarak çekici ortaya çıkarması için ikna eder. daha sonra thor geri aldığı çekiciyle etraftaki tüm donmuş devleri öldürür.
hesabın var mı? giriş yap