• türk hava yolları'nın nfl finali super bowl 2018 için hazırladığı ve dr. mehmet öz'ün rol aldığı "beş duyu" temalı reklam filmi. filmi genel olarak beğendim fakat finaldeki istanbul boğazı görüntüsü biraz soluk kalmış sanki. daha canlı renkler seçilebilirdi. mesela gün batımı kompozisyonu daha etkileyici olabilirdi. ben istanbul'u bilmeyen bir amerikalı olsam bu görüntü üzerinden merak edip burası hangi şehir diye araştırmam açıkçası.
    thy super bowl 2018 reklam filmi
  • global anlamda başarılı bir reklam olacağı kanaatindeyim. eleştirilebilecek noktaları elbette mevcuttur. kendi havayolumuz olduğu için ülkemizin görüntülerine daha fazla yer verilebilirdi. en son resimdeki boğaz köprüsü görüntüsü ise inanılmaz basit olmuş. sadece 1 ya da 2 köprü yok artık istanbul'da. üç köprüyü de kadraja sığdırarak reklamın sonuna konulabilirdi.
  • bizim vergilerle ayakta duran.
    her yıl zarar eden.
    uçuşlarında yandaş gazeteden başka bir şey vermeyen( ki onları da bizim paramızla alıyor)
    personeline ataturk rozeti taktırmayan
    yandaş airlinezın yine bizim milyonlarımızla çekip milyonlarca dolar verip superbowl’da yayınlattıgı vasata yakın reklam.

    (bkz: forza pegasus)
  • başıma bir iş gelmeyecekse estetik anlamda beğendiğim reklamdır.

    her şeyi geçtim, izlerken iğrendirmeyen, içinde azcık kalite barındıran işlere bok atmayı da gereksiz buluyorum. tv izlemediğim için reklam da çok izlemiyorum. sinemaya gidip reklam izlediğimde beynim yanıyor, bu kadar iğrenç reklamlar yapmak için cidden birileri çaba sarf ediyor, para harcanıyor diye şaşırıyorum.

    reklamın hedef kitleye etkisi, super bowl'da yayınlanmış olması, harcanan paranın tanıtıma oranı gibi detaylar tabi ki tartışma konusu.
  • guzel ama habire cinden, hong kongdan kareler gosterip durdular.

    thy, ne zamandir new york -> hong kong veya lax -> hkg rotasi duzenliyor ki?

    oralara ucacak adam gider united ile direkt ucar, istanbul uzerinden aktarma yapip, niye 10 saat istanbul + 10 saat te cine ucsun?
  • akılda kalıcılığı pek olmayan bir reklam olduğunu düşünüyorum , türkiye'den daha fazla kare gösterilmeliydi sanki. amerika'da boğaziçi köprüsü gibi bir ton köprü var onlar için pek dikkat çekici bir özellik değil.
  • sektörün içinden biri olarak söylüyorum ki,
    mükemmel olmuş bir reklamdır.

    film ödüllü yönetmen martin aamund tarafından, gerçek mekanlarda çekildi. kuzey ışıkları, sahra çölü vs. cgi değil anlayacağınız.
    görüntü yönetmenliği, kurgusu, ses prodüksiyonu, dublajı olabilecek en üst seviyelerdedir.

    evet thy yandaş bir kuruluş. elimden geldiğince kullanmam.
    ancak kabul edilmelidir ki, uluslararası alanda bu seviyede işler çıkaran belki de tek kuruluşumuz. ki bu reklamı kendi departmanlarına değil, parasını vererek "gerçek" profesyonellere yaptırıyor.

    her şeyi gören işiten bilen ulu sözlük yazarlarımız yine kulp bulmuş.
    adam 3 köprüyü de almalıydı demiş kafayı yersin...
hesabın var mı? giriş yap