• thy’nin internet sitesinden bilet alırken farkına vardığım ibare. tam ifade şu şekilde; “our support to against inflation continues. for 10% discount on fees excluding taxes and charges, click on the button to get the discount. #turkeywillwin”

    türkçesi şu şekilde; karşı enflasyona olan desteğimiz devam ediyor. vergiler ve harçlar hariç ücretlerde %10 indirim almak için butona tıklayın. #türkiyeyenecek

    not: ‘our support to against inflation’ diye bir ibare daha önce hiç duymadım. acaba ‘our support against the inflation continues’mu demek istediler diye düşündüm. ayrıca ikinci cümlede de en sondaki ‘get the discount’ kısmı tamamen cümleden çıkarılmalı. açıkçası iki cümlenin de ingilizcesi çok zayıf geldi bana ve thy gibi bir dünya devi havayolunu firmasının böyle bir ingilizce kullanması beni çok şaşırttı. eğer hatalıysam, thy’nin kullandığı cümleler doğruysa, lütfen belirtiniz.

    neyse konumuza dönersek; eklediğim fotoğraftan da görüleceği üzere bu butona tıklayınca turkıyekazanacak adlı promosyon kodu otomatik olarak eklendi ve 14.40 tl indirim uygulandı.

    benim kafama takılan; enflasyonla mücadelede ingiltere’den bilet alan birisine %10 indirim vermek ne gibi fayda sağlıyor hükümete ve thy’ye. aydınlatırsanız sevirim.

    link
hesabın var mı? giriş yap