• özellikle son 1 aydır gözlemlediğim ve dün yaptığım ankara-istanbul , istanbul-ankara seferlerinde iyice dikkatimi çekmiş olaydır.

    öncelikle şunu belirtmeliyim ki thy ile iç hat ankara-istanbul gidiş-geliş seferlerini son 4 yıldır ayda ortalama 4 kez kullanmaktayım. bu da yaklaşık 200 sefer eder. türk hava yolları tercihimin en büyük sebebi az rötar yapması, rahat koltukları ve sunduğu sıcak sandviç + içecek hizmeti.

    bu ay yaptığım 6 seferin 4'unde dar gövdeli uçağın orta sıraları olan 13-14-15'li numaralarda oturdum. bunların 3'unde ise sıcak sandviç ve içecek servisi bizim sıralarımıza gelemedi. alelacele sadece kapalı su verilip servis bitirildi. thy kullananlar bilir servise arkadan ve önden başlanır. bu nedenle orta sıralara en son sıra gelir.

    bu durumu gözlemlediğimde kabin memurlarının servis araçlarının başında tek kişi kaldıklarını (eskiden en az 1 servis arabasında 2 kişilerdi) bu nedenle de orta sıralara uçuş süresi içerisinde servisin yetişmediğini farkettim. internette zaten bazı haberler çıkmış ( sadece geniş gövdeli büyük uçaklar için) kabin memuru sayıları azaltılıyor vs diye.

    benim dışımda orta sıralarda oturup ve sık sık thy ile seyahat eden diğer kişilerde bu durumdan şikayetlerini homurdanarak belirttiler. buradan thy yetkililerine sesleniyorum, her türlü değişik organizasyona sponsor oluyorsunuz ( buna kesinlikle laf etmiyorum olun tabi ) ama 1 şartım var lütfen işinizi doğru yapmanızı sağlayacak kadar personel çalıştırın. thy olarak ankara-istanbul en önemli iç hat seferiniz ve burada ciddi saygınlık kaybına uğruyorsunuz. böyle devam ederse benim gibi sadık müşterilerinizi kaybetmeye başlayacaksınız.
  • 3 gün önceki saw-esb uçuşunda aynısı başıma geldi
  • başlık altı saçma sapan komiklikli entryler dolmadan yazayım: hic gerek yok fikir beyan etmenize, zira komik değilsiniz. yazar thy'nin bir müşterisi olarak firmanın en çok talep gören domestik hatlarından birindeki bir soruna dikkat çekmiş. bu sorun son senelerde birçok müşteri tarafından da dile getiriliyor. benim de başıma geldi çok kereler. insanlar sabahın köründeki bir uçağa diğer şehirdeki iş toplantısı için binip uçakta yapacağı kahvaltıyı bekliyor olabiliyorlar. kimse uçağa sandviç yemek için binmiyor evet, hosteslerin de garson olmadığının bilincindeyiz. fakat bir şeyi yapacaksan düzgün yapacaksın, eleştirmedikçe, dile getirmedikçe de düzelmiyor çoğu şey.
  • dar gövdeli uçuşlarda kabin görevlilerinin sayısı minimum 4 kişidir daha da azaltılamaz fakat bazı uçuşlarda örnek bodrum; 5 kişi olarak uçulur çünkü hem uçuş süresi hem yoğunluk sebebiyle genellikle yetişmez. ankara içinde aynı koşullar geçerli uçuş süresi kısa ve o kısacık uçuşa sandviç sığdırmak isteyen 180 yolcu.
  • basligi eleştirenler hic verilmemesi lazim diyenler bu hizmet daha once basari ile yapiliyordu aksadigina gore demek bir problem var. yolcu da bunu dile getiriyor. sandvic yemek istemese zaten dolmus pegasusla ucar. biletin karsiligi olmali. kisacik sureye sandvic sikistirmak yolcunun problemi degil firmanin problemi o zaman ona gore personel bulundurursun uçakta. trenler de sirket eksik eleman bulundurunca personel basina 300 tl ceza kesiyor tcdd firmaya.
  • şikayetlerini homurdanarak belirten ve buradan thy yetkililerine seslenen haklı yolcuların çözüm beklediği sorundur.
  • kahvaltısını yapmadan nede olsa sandviçleri güzel diyerek thy uçuşuna gelen çok insan vardır emin olabilirsiniz
  • pegasusa o kadar bok attınız ki şimdi siz düşünün.
  • yurt disi ucuslarda yemekler kesinlikle bozuldu...
    eskiden et veya tavuk secenekleri vardi, simdiet veya or makarna veya tavuk veya pasta demeye basladilar..
  • 16 ekim barselona-saw uçuşunda bizzat şahit olduğum olay. uçuş süresi yaklaşık 3,5 saat. dolayısı ile zaman sıkıntısı söz konusu değil. bir kere belirtildiği gibi servis arabalarının başında birer personel var artık. 15. sırada oturan biri olarak uçuştan tam 2 saat sonra yemek gelebildi. içecek ise o an servis arabasında bitmiş olan / bulunmayan vişne suyu istendi, hemen getiriyoruz deyip getirilmedi. yemekten sonra çay-kahve servisi yapılıyor genelde yurt dışı uçuşlarda. bizim sıramıza gelindiğinde kahve bitti, elimize şeker ve peçete verildi, kahveler geliyor denildi ancak gelemedi çünkü inişe geçilmişti. çöpler toplanırken kahve istemiştik ama gelmedi dediğimde hostes tepki vermeyerek çöpü aldı gitti.

    eskiye nazaran hizmet ve servis kalitesinde gözle görülür bir düşüş söz konusu. en ufak bir sıkıntıyı uçucu personele ilettiğinizde özür dilenerek düzeltmeye çalışılır siz de bunu görürdünüz. ancak şimdi sıkıntıyı belirttiğinizde neredeyse "he he" diyip geçiyorlar.
hesabın var mı? giriş yap