• türk hava yollarının asker sevkiyatı gerçekleştiren uçuşlarında hosteslerin olmaması olacaktı başlık ama 50 karakter sınırına takıldı. haber şöyle:

    milli savunma bakanlığı ile türk hava yolları arasındaki protokol sonrası ücretsiz asker sevkiyatı başladı. türk hava yolları, istanbul’dan van’a en büyük asker sevkiyatını bugün yaptı. milli savunma bakanlığı ile türk hava yolları arasında imzalanan protokol çerçevesinde askerlerin uçaklarla ücretsiz sevkiyatının sağlanmasını içeren anlaşma sonrası bugün en büyük aktarma noktası olan van’a yoğun uçuş yapıldı.

    uçaktaki yolcuların neredeyse tamamına yakınının asker olması sebebiyle türk hava yolları, kabinde farklı bir uygulamaya imza attı. airporthaber'in edindiği bilgiye göre, normal uygulamada ortalama her uçuşta sadece bir erkek kabin memuru görevlendiren türk hava yolları, van’a yapılan asker sevkiyatlarında bütün ekibi erkek kabin memurlarından oluşturdu.

    thy’nin asker taşıyan uçaklarda kadın kabin memuru görevlendirmemesine ilişkin bilgi verilmedi.

    kaynak: http://www.airporthaber.com/…inda-hostes-yasak.html
  • isbaetli olduğunu düşündüğüm karar. hatta ve hatta uçuşlarda mutlaka bir komutan da bulundurulmalı. yoksa dağıtım zamanında diğer yolcuların da olduğu uçuşlarda muhakkak kavga gürültü çıkar. bu fikir değil 3 kere yaşadığım deneyimin net sonucudur.
  • psikolojik sorunu olan askerlerin silahına mermi koyulmaması ile de açıklanabilecek durum. ne olur ne olmaz.
  • gayet mantıklı bir uygulamadır. devresine hava atmak için akrobatik hareketler eşliğinde zpt'nin motorunu yakabilen bir askerin, uçakta hostesleri görünce neler yapabileceğini askere gitmemiş biri bilemez, hayal bile edemez.

    (bkz: uçuş güvenliği)
  • askerliğini yapmış biri olarak çok yerinde bulduğum uygulamadır. o kadar azgın ve bir araya geldiklerinde küçük çocuklar kadar zapt edilemez hale gelen bir topluluğun sapkın bakışları altında 1-2 saat geçirmek için yeterli bir maaş ve sinir sistemi yok henüz dünyada.
  • koltuk arası mesafesinin 45 santim olması sebebi ile alınmış karardır
  • thy daha öncede benzer bir uygulamayı fc barcelona yi taşıdığı uçuşlarda göstermiştir.
    o uçuşlarda da erkek yani hostlar olmazdı.
  • askerlerin başbakan seviyesine çıkabileceğini gösteren olaydır.

    (bkz: amerika'da afedersin hostessiz uçaklara da bindik)
  • uçaklarda kabin memurlarının sadece ayak işleri, getir götür yaptığını zannedenlerin garipsediği uygulama. dünya'nın diğer ülkelerinde de bu tür sevkiyatlarda, ya da yapılan işin öznel durumuna göre akip planlaması yapılır.

    150 tane askerin dolu olduğu uçakta bir durum olsa güvenliği bayan kabin memurları mı sağlayabilir erkekler mi ya da o kadar askerin, birbiri ile arkadaş sapın bir araya geldiği ortamda seksist espirileri hangisi kaldırabilir?

    okulların çıkış saatine denk geldiğinizde araca binen 3-5 tane liseliyi düşünün, ne kadar çekilmezler. şimdi bunu bir de 150 kişi olarak uçağa uyarlayın.
hesabın var mı? giriş yap