• önceden söylüyorum; eğer işten çıkarma haberleri "gerçekse" çağrısını yaptığım boykottur. doğrulamadan hüküm kılmak doğru olmaz.

    http://www.airporthaber.com/…-gelmeyen-listesi.html

    kimse katılmazsa kendi kendime yapacağım. iki ayda bir türkiye'ye gidiş-dönüş uçuyorum. bulunduğum yere thy'nin direkt uçuşu varken, lufthansa'nın veya airbaltic'in aktarmalı uçuşları var. ben daha pahalı olmasına rağmen direkt olduğu için thy'yi tercih ediyordum; ancak kolaylıkla kararımı değiştirebilirim.

    herkesin aynı imkanı olmayabiliyor; ancak ekonomik durumu çok zorda olmayan ve seçenekleri olanları bu boykota davet ediyorum.
  • #boykotthy hashtag ile twitter ortamlarında da ses getirmektedir.
  • yaklaşık altı yıldır tek başıma sürdürdüğüm eylem.

    beklerim...
  • sonuçları uzun vadeli düşünüldüğünde saçmadır.

    arkdaşım thy haklarını vermiyor diye çalışanları greve gidebilir. bu çok doğal ve temel bir haktır. sen bu grevi destekleyebilirsin. grev sebebiyle mağdur olduysan mağduriyetin sebebiyle thy'yi suçlayabilir hakkını mahkemede talep edip çatır çatır alabilirsin. hem böylece thy yönetimi böyle bir olayın maliyetinin ne kadar büyük olduğunu görüp bir dahaki sefere daha dikkatli olacaktır. ama thy'yi külliyen boykot etmenin mantığı nedir yahu. hadi hepimiz protesto edelim, boykot edelim binmeyelim. batsın thy. bu mudur yani. thy batınca istihdam ettiği binlerce kişinin durumu bugünkünden daha mı iyi olcak.

    bir işletme, sahibiyle, yönetimiyle, çalışanıyla ve müşterisiyle bir bütündür. bu dörtlüden birisini çekerseniz geri kalan 3'ünü de götürür.
    o yüzden tepkinin boyutlarını iyi ayarlamak lazım.
  • korku imparatorluğu'nun esiri olmuş kişiler tarafından uygulanmayan eylemdir. çalışanlar, doğal ve temel hak olarak greve gittikleri için işten çıkarılmıştır. kafanız basmıyo anladık ama azıcık okuyun öyle yorum yapın be. mahkemeymiş bilmemneymiş. sen bu yargı çöplüğünde kimden neyi çatır çatır alıyorsun?
  • tekrarlamak gerekiyor belli ki; "thy haklarını vermiyor" diye thy çalışanları grev yapsın. tamam, burada anlaştık.

    benim boykot uygulama sebebim; thy'nin grev mrev dinlemeyip işten çıkarmalara başlaması. yani o bahsettiğin köprüler çoktan atılmış durumda. işi bu boyuta taşıyan thy yönetimidir; o bahsedilen -şirket sahibi, yönetimi, çalışanı, müşterisi- dörtlüden birisi diğerini çoktan çekmiş..

    şimdi o dörtlüden diğerinin çekilmesini sağlayan boykottur bu da.
  • insan haklari ihlalinde bulunan tum sirketlerin basina gelenin thy'nin de basina gelmesidir.

    bir baskasi icin: (bkz: nestle boykotu)
  • eğer bu boykotun etkisini gösterebilirsek bu diğer şirketlere de ders olacaktır. o yüzden thy'nin toplumsal tepkinin farkına varması için uygulamamız gereken boykot.
  • "şu kadar noktaya, şu kadar liradan" tarzında uygulanacak ilk kampanyayla, çoğu kesim tarafından çiğnenecek boykottur. aynen, ğç kuruş zam yahut bir iki terfiyle aklı çelinecek grev eylemcileri gibi.
hesabın var mı? giriş yap