• unlu konusmasinin acilisinda, savastan donup kendilerini issiz ve iflas etmis bulan askerlerle ilgili soyle bahsetmis plebian.

    "the wild beasts of ıtaly have their caves to retire to, but the brave men who spill their blood in her cause have nothing left but air and light."

    turkce'ye cevirisi su sekilde yapilabilir.

    "ıtalya'nin vahsi hayvanlarinin bile cekilebilecekleri magaralari var. fakat, roma ugruna kanlarini akitan cesur adamlara kalan tek sey hava ve isik."
  • büyük bir romalı figür olan scipio africanus major'un kızı cornelia ile tiberius sempronius gracchus'un en büyük çocuğu olan tiberius gracchus gaius gracchus ve sempronia'nın abisidir. soylu bir aileye doğan tiberius, annesinin akrabalık ilişkilerinin sayesinde(cornelii scipiones) erken yaşta siyasi bir kariyere hazırlandı ve appius claudius pulcher'in kızı claudia ile evlendi. özellikle doğu'daki fetihlerle helen kültürü deneyimleyen bir romalı üst sınıf oluşmuştu. antik yunan kültürü ve anlayışına yatkın bir eğitim almıştı. stoacılıktan etkilendiğine inanılmaktadır, zira bu felsefenin inatçı ve idealist bir kişiliğe sahip olmasında payı olabilir
hesabın var mı? giriş yap