• her 30 saniyede 1 gps üstünden konum takibi bile yapıyorlarmış. yetmiyor üstüne mikrofon dinlemesi ve zip dosyası indirip onu açıp çalıştırma yetkisi var.
    (bkz: vay babayun kemüğüne)

    trump çin hakkında söylediklerinde haklıymış. tamam amerikan menşeili uygulamalarda bizi takip ediyorda bu kadarda değil.

    ilgili iddia :
    1.reddit’te biri tiktok’un topladığı verileri ‘tersine mühendislik’ yaparak bulmuş. şu ana kadar duyduğunuz tüm data toplamalarınıı unutun. google, facebook, microsoft falan hikaye bunun yanında. muazzam güvenlik ve gizlilik ihlali var.
    2. kullandığınız telefonun tüm donanım parçalarıyla ilgili bilgiyi topluyolar. (işlemcisi, hafızası ve hafızayı ne kadar kullandığınız, ekran boyutu vs. hepsi)
    indirdiğiniz tüm uygulamalar -ki önceden yükleyip sonra sildikleriniz de buna dahil- da kayıt altında ve saklanıyor.
    3.networkle alakalı tüm bilgiler (ip’niz, yerel ip’niz, bağlandığınız wifi vs)
    yazılım kısıtlamasını kaldırmak için jailbreak yapıp yapmadığınız
    hemen hemen 30 saniyede bir gps ping’i yolluyormuş uygulama, yani konum bilginiz her 30 sn’de bir yedekleniyo.

    devamı için k a y n a k
  • adamlar bu kadar geri zekalıyı dinleyip ne yapmayı amaçlıyorlar diye merak ettim. şu uygulamayı kullanıp da normal olan bir tip görmedim daha.
  • adam sizin binlerce salak videonuzu onlara yapılan yorumları falan bedavaya mı tutacak serverlarında amk? elbette bunların bedelini senden tahsil edecek. paran yoksa verilerin var.

    ama başlıkta hata var. tiktok (ya da diğer hizmet sağlayıcılar) sizin verilerinizi siklemez telefonların verileriyle ilgilenir.
  • bir çok kullanıcısı da gizlice tiktok izliyor. karşılıklı bir durum söz konusu. evet kardeşim sen hiç izlemiyorsun.

    konuyla alakası yok. sadece sesteşlik.
  • bunu sadece tiktokun yaptığını sanan naif insanları görmemizi sağlayan olay.
    alayı yapıyor aynı şeyi buyrun kanıt;
    https://www.youtube.com/…swdtouajo&feature=youtu.be
  • muhittin topalakçılarda hemen damlamış "dinleyip napacak" diye
    evet sayın süper zeka adam beni dinleyerek ülkenin gizli sırlarını haiz olmayacak. bravo ya nasıl düşündün bunu?
    mevzu reklam ve ürün pazarlamadan ibaret. bedava hizmetin karşılığı hayvan gibi zahmetsiz reklam verisi.
    not: tiktok kullanmam kullananı da sevmem.
    bütün sosyal medya uygulamalarının yaptığı dinlemedir ayrıca
  • butun uygulamalar telefonun her seyini bu kadar takip etmiyorlar. internette 1 tane clipboard videosu bulup "hepsi yapiyor yeaaeae" diyerek tiktok'un yedigi boklari basitlestirmeyin.

    ciktigi gunden beridir hic sevmedigim ve a$iri derecede killandigim uygulamanin bekleneni yapmasi. tersi ciksa $a$irirdim.

    dunyada teknoloji ve bilim gelistikce insanlar da ileri gidecek diye beklersin ama bunun gibi uygulamalar yuzunden gencler zamanini mal mal $eylerle ugrasarak olduruyorlar. bir de bulasici hastalik gibi, ozellikle cocuklarda "arkadaslardan kopmama" durtusuyle bir cocuk boyle malca seylere ilgisi olmasa bile butun arkadaslari o platformda oldugu icin giriyor sirf.

    bir tanidigimin kizi, butun gun fortnite ve tiktok basinda. babasi cok ugrasiyor zamanini biraz daha iyi seylere yonlendirmek icin ama cocugun arkadas cevresinin tamami tiktok ve fortnite zombisi oldugu icin, cocuk da kopamiyor.

    boyle mal uygulamalar yuzunden ileride cocuguna internet telefon yasaklayan ebeveynlerden olmaktan korkuyorum.
  • yazarlarin anlamasi gereken sey, amerika ne yapiyor ise cin de aynisini yapiyor. sosyal medya'nin kurulus amaci zaten insanlari takip edip kayit altina almaktir. tik tok'un yaptigi sey google, microsoft veya apple'in yaninda hicbirseydir.
  • anladığım kadarıyla facebook, instagram, twitter gibi sosyal medya mecralarının topladığı verilerin kat kat fazlasını toplayan çin menşeli bir sosyal medya platformunun halt yemesi. kaynağı dikkatlice okursanız meselenin zannettiğinizden daha ciddi olduğunu anlarsınız.
  • bu google, microsoft ve apple da takip ediyor yazan arkadas ozellikle apple ozelinde teknik detaylariyla bildiklerini anlatsa da hepimiz ogrensek.

    aksi halde i$kembeden sallamak oluyor.

    apple en basitinden siri sorgularini anonim id ile iliskilendirip gonderiyor server'a falan. apple'in privacy icin kafa yordugu kadar hicbir big tech sirketi yormuyordur.

    adamlar ios 14'de clipboard erisimi uyarisi getiriyorlar, bu sayede tiktok'un yedigi boklarin bir kismindan haberimiz oluyor ama burada yine suclular arasinda apple'in ismini aniyorlar. adamlar daha ne yapsinlar size yaranmak icin?

    $ifre kirmamak icin devletine kafa tutuyor.

    https://en.wikipedia.org/wiki/fbi–apple_encryption_dispute

    bunlari bilen insan apple'in adini boyle sikik tiktok gibi cin devletine acik secik data mining yapan seylerle anmaz.

    bir sey iddia ediyorsaniz kanitlarini sunmaniz lazim. biliyorsaniz teknik detaylariyla konusun, bilmiyorsaniz sallamayin.

    cin gibi kimin eli kimin gotunde bir ulke ile abd'yi kiyaslamayin bu konularda. abd'de mahkemeler var, hak hukuk adalet var. oyle kolay degil bu isler.
hesabın var mı? giriş yap